Puls

Cum a “inventariat” Diicot ceasurile şi bileţele lui Liviu către prietenii şefi

Ziarul de Vrancea
21 iun 2013 1671 vizualizări
Carneţelul cu cadouri, probă importantă în dosarul fabricii de lapte alcoolizat

Gurile slobode ale targului spun că Ralucutza, mana dreaptă a lui Liviu, cu care bilionerul împărţea în stânga şi în dreapta pomeni electorale şi nu numai (mai mult în stânga, către Marean, ulterior l-a descoperit şi pe Alin) a avut un carneţel tare special. În care nota toate zilele de naştere ale şefilor din Finanţe, Gardă, Vamă, Poliţie şi alte deconcentrate care ar fi putut descinde la un moment dat în fabrica de lapte alcoolizat. Nu numai datele de naştere ale şefilor sau unor subordonaţi, ci şi datele unor evenimente importante din viaţa lor: aniversările soţiilor, amantelor, nunţile copiilor sau aniversarea căsătoriilor. Până aici, nimic deosebit, e normal că un ditamai afaceristul să ştie când s-au născut mahării din judeţul lui, numai că în carneţelul buclucaş erau trecute, după cum ne-au ciripit păsărelele, şi darurile, deloc de neglijat sau refuzat, pe care Ralucutza le cumpăra şi le distribuia din partea lu’ sefu’, “cu deosebită stimă şi consideratiune pentru că n-aţi trecut pe la noi. Sau aţi trecut anunţaţi”. Şi nici până aici n-ar fi bai, dacă, în zelul care-i caracterizează, procororii Diicot nu ar fi luat carneţelul la ei, cică sanchi, probe! Şi dup ace au citit: Domn’ comisar X, născut 1.03 1900 toamna - “cadou ceas Rolex 5.000 euro, achitat, domn ofiţer X, născut la data de ... cumpărat termopane şi acoperiş Bramac la casă de la Petresti şi altele, au început să-i cheme pe fericiţii castigători de bunuri nemuncite şi să-i întrebe: când te-ai născut, de ce figurezi cu daruri fără facturi şi ce-ai făcut, sau ce n-ai făcut pentru ele în curtea lu’ domn Liviu? Şi domnii, care au dat cu subsemnatul la greu pe la Galaţi, au început să recunoască, mai ales că unii s-au dus la audieri, culmea, cu ceasurile primite la mână. Spre final, vă mai spunem că procororii ăştia incoruptibili, mama lor de ...., l-ar fi prins pe Liviu şi cand trimitea nişte bileţele codate din arest către colaboratori, ce să facă şi cum să procedeze cu nişte bani ascunsi despre care numai el şi cu Ralucuţa ar fi ştiut, Iar banii  trebuiau scoşi şi daţi pe la avocaţi, că, de, trebuie să trăiască şi ei. Ce-ţi e şi cu Giustitia asta, te caută şi-n carneţel şi după aia tot tu plăteşti! 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.