Puls

Conservele PurHorici isi va trage-on sediu brici.

Ziarul de Vrancea
8 iun 2005 730 vizualizări
Astea ca rasplati suave, fic-a stat in patru labe.

- Incepe sa se dovideasca: genoflexiunile si flotarile PurHorici in

slujba minarelilor baronesti vor da in sfirsit on rezultat palpabil: sediul mai noilor conserve a lu\' Dan Antena1 in Focseni. Acesta a fost obtinut (bineinteles cu binecuvintarea stropyneasca da rigoare) si va fi in cel mai scurt timp mutat cum a aflat paparatii nostri in taman fosta locatie da Partidoi da pa Cuhza Voada (beroul da pa vremi a senatoarei Simonica, care nu stia ce-i frica).

Mult vor avea da lucrat,

Poate la degzinfectat,

Desi nu-i prea complicat.


Ca-i mai multi din iarmaroc,

Ce-l vor cam facea la loc,

Cum stiu ei a da din cioc.


- Apropou da PurHorici: unul din ai care aproape la sigur va raminea cu buzele umflate intre conserve e mai mult ca sigur Gicutzu Vrincenesc.

Care poftea sa devie saf la Proftectia Consumaciosilor.

Va prindea scaunul, cica, mai la nunta lu\' Costica.


- Modul practic in care s-a transpus in ultimii ani jaful cumetresc prin foandele cele publice strinse da la fraierimea cotizanta cu taxe si impozitoaie in Vrancia poate fi admirat in cele mai vii si naturale forme in cazul Visinachelui la Casoaia da Sanatati supt dereftoratul vraciului Buzan, si mai ales supt cel Bercean.

Una din alea mai tari (desi cica nu-i nici pa departe singurica) e aia cum lua amicul si fostul asociat a sutzului da motorete (ajuns mare baronete), zecile da miliarduri da mangoti pa lucrarici canci egzecutate si cumpara cu ele actiuni pa piata da capital.

Ase-a strins deci lacustoaie,

Prin a lor largi chimiroaie,

Multe brici miliardoaie.


- Ce-i tare dubihos in afacerea cea care pute specific (a sconcs) a incompatibilitatii stropynesti e cit da cu incetinitorul s-a miscat pin\' acum cei care trebuia sa-l vada si sa-l rada pa El Portofel.

Prifectele Hoprea a strigat in gura mare cam pa 22 aprile, dupe care a tacut brusc si i-a cerut parerea ("conform legii" zice el) lu\' secretarul da CaJau Romhica Pestelnicu. Acesta, dupe cum se stie si birfoteste, nu-l iumbeste din cale-afara pa fosul julau da motorete&foande publice. Cu toate astea, totusi, tare dubios a intirziat sa se pronunteze la cererea prifectului egzact pin\' in ziulica da 3 iunie. In care s-a aflat c-a anuntat El Portofica c-a demisionat (ha-ha-ha!) tocmai din 30 martie si si-a si depus chipurile la casieria CaJa-ului icrele pa care le adunase in anisorii astia cu japca baroneasca din banii fraierimii cotizante cu taxe si impozitoaie.

Bine-ar fi sa cam giniti,

Pina nu va razginditi.

E ca-n filmii cu timpiti,

Cu figuranti incropiti,

Si blatisti baban platiti.


- Intre ai care s-a dus ziulicile astea sa-l consoleasca pa baronet

(prins cu rata in cotet) ca-i tare darmat pisihic dupe faza cu incompatibilitatea ar fi fost, cica, insusi unul din riprezentantii drepti si adivarati prezenti in carne si oase pa plaiele vrincenesti, Manolo Berchea. Dom\' supt-prifecte nu se stie egzact ce-a gavarit cu Stropy\'s baron (cind l-a chemat ast\' din urma la on cafeu) da\' cind s-ar fi intors cica din cotetul baronesc era la sigur tare impresionat da vertebratele lungi in craci pa care le-a vizionat defilind languros prin antecamerile luminate-n clar obscur a El Portofelului.

L-a imbrobodit frumos, de se crede-acu\' vinos

Si calare si pa jos, insa-i cam periculos.

Poa\' sa-l strige multi virtos: Mos Manol-Libidinos!


-Ultima dubiosenie in care si-ar fi intro-bagat codita supt-prifectele Manolo Berchea e, cica, una cu niste hape pa la Vinatoresti, prin zoana Balta Ratii.

Daca e cum s-auzeste,

S-ar putea sa dea la peste!


Intrebarea da la Puls si pa ploaie a ajuns:


Dupa Seche, la ascuns, n-ar mergea al sutzu uns?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.