Puls

Desi-n poze se stucheste, cooperatia infloreste

Ziarul de Vrancea
13 apr 2005 766 vizualizări
Nici nu stii ce reactie sa ai, cind vezi ce batalie se da intre politicarii lu' Alinatza si gasca cumetreasca, care mai de care sa fie in opozitie.

-Nici nu stii ce reactie sa ai, cind vezi ce batalie se da intre politicarii lu\' Alinatza si gasca cumetreasca, care mai de care sa fie in opozitie.

Dupe ce vinerea trecuta Mimi Samponaru, dom\' Motanu si Jean Mediciu s-a jaluit ca ei e opozantii in Vrancia, ieri s-a prins Stropy cum devine chestia si a gingurit el pa Ion Atlasteveu.

Ca sa nu-i creada pa rispectivii parlametari,in opozitie e Partidoiul, iar la putere e guvernoiu "leberal-dimocrat si magheiar".

Care da patru luni a adus nexam foande pa care sa le fituie el cu

al-de Visinachii aferenti, a zis duios baronetul.

Pina cind se lamureste,

Astia care-o filfiieste,

Ori cu spor o frecareste,

Votalaii o mierleste.


Pa oricare i-ati vedea

In ochi i-ati putea scuipa

Si trimete undeva

Di-unde greu ar mai iesea


-Finca nimeni dintre lingaii aciuati pa linga el n-a prins la coraj sa-i spuie verde-n fata ca-i falfabet de da la om, Stropy si-a trimes o ultima productie (cu gresali gramaticale, egzact cum povistea cineva ca dadea el cu ciocul cind erea tinerel) catre on jurnal d\'en Bucale.

Capodopera pa care-a vazut-o paparatii nostri ieri si a tras cum e normal concluzia care se impune :

On baron de nu-i fudul

Parca nu-i neam prost destul.


Mai ales c-o ia la vale,

Cu greseli gramaticale.


-In scrisorica indignata, ghici de ce se fereste ca Stropy de tamiie dom\' baronul?

De asociala care pute de trazneste si-i tare periculoasa cu jaful din paduricile giudetului. Alaturea da fostul dereftor penineal Dutza, Leftericiu da la paduricile particolere (tinut inca cica strins in brate pa banei adivarati, se banuie si dinspre ingenua Alinatza), mai multi premari da Partidoi din comuni (Pahuca, Hirsiitu, Mihcu, Zahararu, Vladinescu etc.),dar si da fituitorul da ciuresi si incasatorul da milioni da euroi Girbanoiu si mai ales Nas\' Pantutrica.De laba bineinteles cu Visinachele atotprezent cind e ceva da dat cu danga la ceva pa scumpele noastre meleage.

De ce ti-e frica nu scapi,

Baronet ce-nghiti multi hapi.


Ca sa nu se prinda multi,

Ca esti zuzi printre suti.


- Apropou da Visinache: ieri seara erea (din ce a aflat paparatii nostri da la niste pasarici care conoaste) iar mare agiteala&frasuiala pentru minarelile prin contabilitatea firmei la sediu din tirg. Unde se trudeste din greu de ceva vreme pentru ascuns ce se mai poate din mafihotelile vizibile in acte.

Va incepe-a se vedea,

Daca totusi o tinea,

Mascarazi precum astea.

Despre care-ar circolea,

Birfoteli cam hacana.


-Has-spiratorul da foande publice, pretenar baronesc (pa care l-a alimentat inclusiv cu valizoaiele din poveste pentru al-de Chitrea si Naste) cica imparteste sume frumusele in stinga si-n dreapta pentru a nu fi agatat in timpurile aste tulburi spre bulau.

Deocamdata e sumar prins prin tesaturile cu furaciunea da la sediul Casoaiei da Sanataturi. Pa care a obtinut-o Buzan (bineinteles la indemnele lu\' Stropy) din vremile cind era cu totii strins uniti in Partidoi si nu-i durea nici in cot de posibile nacazuri julind la greu tot ce le cadea prin labi.

Hei, acum se vad zabrele,

S-unii are zile grele


Ce-i cam curios, bre domnul:

Doar ai de-a-nfruntat baronul!


Foaie verde si-o lalea

Asta oare ce-o insemna?


-Ultima stire da opt focuri pa care a prins-o paparatii nostri e aia ca recent intr-o piata din tirg a avut loc o intilnitura (pa care cine a ginit-o a remarcat-o ca fiind mai mult decit calduroasa) intre

supt -prifectele Manolo Berchea si fostul prifecte din vremi mai vechi de-a lu\' fostul Partidoi, (scotit da multi cunoscatori mentorul lu\' Stropy), Giurgiuvica.

Strigatura ce-ar urma:

Vivat Cooperatia!


-Jafi tip Seche da Bacau gem prin PeNehA-us, Zau

Alea tip Stropy-baron mult mai tapeni, mai beton

Cind le-aduce in raion?


-S-ar fi lasat cica cu ceva sucareli si scintei vizibile si auzibile prin sinul lu leberali mai ales ( da si la dimocrati si mai cu seama lu prifectele Hoprea lu care nu i-a cazut prea bine la lingurica )din pricina ca Manolo Berchea ar fi luat-o pa cont propiu cu numeala vraciului safulete la DeSePeu ( Hantagosul in locul lu Dimea Cozmea s-aude la birfoteli).

Asta e cumva capacul

Inainte de-ales praful


Finca nici nu se putea

Egzact asta mai lipsea


-Intrebarea da la Puls pis, pis, pis a si ajuns:


Au coraj, chiar si discret,

Sa-i zica la baronet

Ca-i prostan si falfabet?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.