Evenimente speciale

Simpozion educațional internațional la Adjud, în perioada 29-31 martie 2019 | “Cea dintâi unită, Basarabia!”

Ziarul de Vrancea
26 mar 2019 1377 vizualizări

Amănunte despre simpozionul educațional internațional de la Adjud  am primit prin intermediul unui comunicat de presă din partea organizatorilor pe care-l redăm în continuare în variantă integrală

Cu binecuvântarea I.P.S Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și cu avizul Ministerului Educației Naționale, Protoieria Panciu, A.G.I.Ro., Asociația Învățătorilor Vrânceni, Casa de cultură “Tudor Vornicu” Adjud, Primăria Municipiului Adjud, I.S.J. Vrancea, Colegiului Tehnic “Gheorghe Balș” Adjud, Vrancea, în parteneriat cu unități de învățământ și de cultură din România, din Republica Moldova și din Ucraina, vor organiza, în perioada 29-31 martie 2019, începând cu orele 13:30, Simpozionul Internațional “Cea dintâi unită, Basarabia”, la Casa de cultură “Tudor Vornicu” din Adjud, Vrancea.

Invitați sunt profesorii universitari, Anatol Petrencu, de la Facultatea de Istorie a Universității de stat din Moldova, Chișinău, prof. univ. dr. Tudor Ghideanu, de la Universitatea “Al. I. Cuza” Iași și conf. univ. dr. Marius Neacșu, de la A.S.E., București.

Vineri, 29 martie 2019, începând cu orele 13:30, participanții vor primi mapele, ecusoanele, materialele aferente, urmând ca la orele 14:00 să aibă loc deschiderea lucrărilor.

După susținerea comuncărilor științifice, va urma un moment artistic prezentat de ansamblul Parohiei Irești, coordonat de preotul Ionel Miron, de Ansamblul folcloric “Păltinașii”, din comuna Paltin, coordonat de  profesorul Ionel Tătaru și de Corul Protoierei Panciu, coordonat de protoiereul Cristinel Popa.

După încheierea lucrărilor, în seara zilei de 29.03.2019, participanții din țară și din străinătate vor avea posibilitatea să cunoască în următoarele două zile ethosul vrâncean din perspectiva constantelor sale, participând la o excursie de documentare denumită “Satul vrâncean – legendă și alteritate”.

Precizăm că începând cu data de 25 martie 2019 este organizată o expoziție tematică cu denumirea “Dor de Basarabia”, la Casa de Cultură “Leopoldina Bălănuță” din Focșani și la Casa de Cultură “Tudor Vornicu” din Adjud, cuprinzând creații plastic ale elevilor dedicate aniversării momentului istoric.

Începând cu aceeași dată, la Biblioteca Județeană “Duiliu Zamfirescu”, Focșani și la Bilbioteca Municipală Adjud, va fi organizată o expoziție de carte istorică, având drept temă Basarabia și destinul ei tragic în istoria modernă și contemporană. 

În cadrul Simpozionului va fi lansat volumul colectiv, conținând lucrările participanților la Simpozionul Internațional “Comunități locale românești și Unirea”, care s-a desfășurat la Adjud, Vrancea, în perioada 26-28 octombrie 2018.

Vă așteptăm pentru a evoca înaintașii care, prin jertfa lor, au reușit să ctitorească o Românie Mare!

ORGANIZATORII

Citiți în documentul atașat articolului alte amănunte despre programul și modul de desfășurare a Proiectului educațional internațional “Cea dintâi unită, Basarabia”!- Adjud, 29 martie 2019

Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.