Evenimente speciale

Foto | Cele 3 structuri din Vrancea ale Asociației Internaționale a Polițiștilor(IPA) s-au distrat la Laguna Resort.Vezi cu ce prilej

Ziarul de Vrancea
24 ian 2024 3826 vizualizări

Sâmbătă, 20 ianuarie 2024, cele trei structuri din județul Vrancea ale  Asociației Internaționale a Polițiștilor(IPA)-Secția Română s-au distrat la ediția 2024 a Balului Unirii-IPA 2024, la Laguna Resort Focșani.Informația a apărut pe contul de facebook al organizației.Aflați în continuare din acest articol cine este Asociația Internațională a Polițiștilor(IPA) și cum este ea organizată în lume, în România și județul Vrancea

Despre Balul Unirii IPA 2024

Anunțul organizării Balului

Postarea activată pe contul de facebook Asociatia Internationala a Politistilor-Sectia Romana după ce Balul Unirii IPA 2024 a avut loc la Laguna Resort Focșani

 „ Ne apropiem de data de 24 ianuarie, când toți românii vor sărbători 165 de ani de la Unirea Principatelor Române.Însă, Regiunile IPA 1, 2 și 3 Vrancea << au furat>> startul și au încins  hora încă de sâmbătă, 20 ianuarie 2024. O atmosferă desăvârșită, unde membrii celor 3 regiuni au avut ocazia să petreacă împreună câteva ceasuri de neuitat la Balul Unirii! Cei 3 președinți, dl. Bogdan Dănuț (IPA Regiunea 1 Vrancea), dl. Agurida Gabriel (IPA Regiunea 2 Vrancea) și dl. Olaru Florin (IPA Regiunea 3 Vrancea), au asigurat un standard ridicat evenimentului, motiv pentru care merită felicitările noastre! Din partea Secției Române au răspuns prezent invitației dl. președinte Tartareanu Mihai, precum și dl. secretar general Bălteanu Cătălin.Mulțumim partenerilor IPA care au contribuit la reușita evenimentului: Orange România, Vodafone, Telekom și Laguna Resort! ”-Asociatia Internationala a Politistilor-Sectia Romana

Ce este IPA INTERNAȚIONAL


IPA – cea mai mare organizaţie de prietenie a poliţiştilor din întreaga lume – a fost creată la 1 ianuarie 1950. De atunci, motto-ul său „Servo per amikeco” (“Servicii prin prietenie” – în limba esperanto) a câştigat în peste cinci decenii de existenţă mai mulţi aderenţi decât şi-ar fi putut cineva imagina.

Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor a fost înfiinţată din iniţiativa unui ofiţer de poliţie din Lincolnshire – Anglia, Arthur Troop, care a dorit să creeze astfel un canal pentru prietenia între poliţiştii de pretutindeni şi cooperarea internaţională.

Născut la 15 decembrie 1914, el s-a angajat în iunie 1936 la Poliţia din Lincolnshire, unde s-a specializat în probleme de trafic rutier.

După cel de-al doilea Război Mondial, Arthur s-a dedicat proiectului înfiinţării unei organizaţii mondiale a poliţiştilor, dând dovadă de mare încredere în oameni şi în virtuţile prieteniei adevărate.

Între anii 1948 -1949, Troop a contactat numeroşi prieteni din poliţia locală şi din străinătate. Ideea lui a fost bine primită în câteva ţări europene (Marea Britanie, Danemarca, Norvegia, Suedia) şi în unele state africane, care au încurajat constituirea unei organizaţii mondiale a poliţiştilor, alcătuită din secţii naţionale şi emiterea de către un Secretariat Internaţional, a legitimaţiilor pentru membri.

De asemenea, era prevăzută adoptarea unei sigle specifice, plata unei cotizaţii individuale şi editarea unei reviste proprii.

La 1 ianuarie 1950, Asociaţia a luat fiinţă, iar Arthur Troop a acţionat neobosit pentru a încuraja şi creearea altor secţii naţionale. În 1953, Olanda a fost prima ţară, după Marea Britanie, care şi-a constituit o astfel de secţie, Belgia şi Franţa le-au urmat în acelaşi an, iar Germania şi Elveţia au organizat secţii naţionale în următorii doi ani.

Primul Congres Internaţional a avut loc la Paris, în 1955, iar Arthur Troop a devenit primul Secretar General Internaţional al Asociaţiei, post pe care l-a păstrat până la retragerea sa, în 1966.Pentru meritul creeării IPA, Arthur Troop a fost premiat, în 1965, cu Medalia Imperiului Britanic. Ulterior el a primit numeroase înalte distincţii din străinătate, între care titlul de „Doctor Honorius Causa” în Canada, „Crucea de Onoare” a Preşedintelui Republicii Austria, şi după dezvelirea statuii sale de pe câmpia ungară, în 1998, a fost răsplătit cu „Sabia de aur a Ungariei”.

La nivel internațional, la sfârșitul anului 2020, erau 368.541 de membri în 68 de secții de pe 6 continente, din care 65 sunt Secții Naționale, 2 sunt Secții Afiliate Provizoriu (Columbia și Kirghizstan), iar Albania este Secție în curs de înființare.

În anul 2020 a avut loc o diminuare a numărului de membri, față de anul 2019 când erau 372.109 membri.

În perioada 2011 – 2020, IPA a pierdut 43.054 membri ceea ce reprezintă 10%, însă în anul 2020 s-au înscris 15.037 membri.

Conform datelor transmise de către International Executive Board (IEB), în anul 2020 IPA România se afla pe locul 2 ca număr de membri, după IPA Germania la o diferență de aproximativ 7.000 membri,

IPA SECȚIA ROMÂNĂ

IPA Secția Română, înființată la 31 august 1992 la inițiativa domnului general locotenent dr. ing. Iulian Medrea s-a constituit un Comitet de Iniţiativă care a decis înfiinţarea Secţiei naţionale a IPA şi întocmirea tuturor documentelor necesare pentru obţinerea personalităţii juridice.

Strădania şi eforturile depuse de poliţiştii români au fost încununate de succes în ziua de 25 octombrie 1996 când, la Congresul Internaţional de la Brisbane, Australia, Secţia Română a fost recunoscută ca membru cu drepturi depline al Asociaţiei, iar astăzi este cel mai mare ONG din România.

Dacă în anul 2000, IPA Secția Română avea un numar de 40 de regiuni, în anul 2009 un număr de 118 regiuni, astăzi discutăm despre 151 entități afiliate, ceea ce reprezintă în mod evident un progres generat de interesul crescut al oamenilor din Sistemul de Siguranță Națională și Ordine Publică pentru această asociație și proiectele promovate de noi.

REGIUNILE IPA SECȚIA ROMÂNĂ

IPA Secția Română numără astăzi 154 de regiuni afiliate care funcționează pe lângă unitățile MAI, inspectoratele de armă, ANP și subunități teritoriale subordonate.

Organizarea IPA-Secția Română în județul Vrancea 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.