Evenimente speciale

Foto | Atelier de dans contemporan - CORP, sâmbătă 10 iulie 2021, începând cu ora 11.00, în Crângul Petrești

Ziarul de Vrancea
8 iul 2021 998 vizualizări

Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Centrului Cultural Vrancea, anunță organizarea unui atelier de dans contemporan, în Crângul Petrești, sâmbătă, 10 iulie 2021, la ora 11.00, adresat tuturor vârstelor!”Ana Cătălina Gubandru va susține un spectaculos workshop de dans, inedit, nonconformist, vor fi purtate discuții cu publicul iubitor de frumos!” precizează organizatorii evenimentului.Citiți în continuare textul integral al comunicatului de presă pe acest subiect transmis de conducerea Centrului Cultural Vrancea

Centrul Cultural Vrancea, instituție subordonată Consiliului Județean Vrancea,organizează un eveniment cultural-artistic dedicat artei magice a dansului contemporan.

Ana Cătălina Gubandru va susține sâmbătă 10 iulie 2021, începând cu ora 11.00, în Crângul Petrești, un Atelier de dans contemporan - CORP,ce face parte din programul educativ Interdisciplinar propus de Centrul Cultural Vrancea pentru Școala de vacanță.

Iubitorii artelor frumoase sunt așteptați la intrarea în Crângul Petrești, la ora 11.00, respectând normele de prevenire a pandemiei de coronavirus. În cazul condițiilor meteo nefavorabile, evenimentul se va derula în Pinacoteca Centrului Cultural Vrancea, la aceea și oră.

Cătălina este formată ca dansator la Școala Internațională de Balet din Kiev,Ucraina și din București, România. Are o diplomă în Arte Performative acordată de Departamentul de Coregrafie din cadrul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale din București.

Programul educativ Interdisciplinar aduce împreună artiști și adolescenți pentru a furniza un mediu confortabil în care să se sprijine experimentarea cu diverse medii artistice. La nivel local, programele educaționale ce au ca scop introducerea publicului tânăr în chestiuni legate de arta contemporană, apelează, în mare măsură, la medii tradiționale (pictură, sculptură, grafică). 

Atelierul de dans contemporan abordează relația dintre corp și societate, corp și spațiu, propriul corp și corpul celuilalt, propunând corpul ca teritoriu de înscriere a unor reguli și convenții. Workshopul va conține practică / exerciții, teorie, improvizație, plimbare, discuții.

Ce înseamnă să fii în corp?

Cine ești tu în corpul tău și cine și ce mai este cu tine (în corpul tău)? 

Purtăm în corp stări interioare și exterioare, tipare comportamentale și de limbaj corporal preluate din exterior sau formate în coerență cu constituția propriului corp, conștient sau inconștient (prin copiere / imitare de cele mai multe ori).

Workshopul propune explorarea conceptului de a fi în corp și ce înseamnă și poate însemna acest lucru: cum ești și cine ești și unde ești atunci cand esti în corp.

Ideea de embodiment sau în traducere libera întruchipare, asumare corporală (constientă) se va realiza în legatură cu propria persoană, cu ceilalți și cu spațiul  înconjurător (environment), cu geografia și arhitectura locului.

Corp încorp (mental, fizic, emotional, construit, imaginat etc), corp social, corp urban, corp și atât.

Durata evenimentului: 2 - 4 ore, lucru la exterior sau interior, îmbrăcăminte lejeră, sport, adidași.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.