Electoral

Foto | Dragoș Ciobotaru: „Vrancea are potențial și poate urma modelul județelor care prosperă din turism”

Ziarul de Vrancea
23 apr 2024 2048 vizualizări
Patrimoniul cultural și elementele de identitate locală sunt fundamentul pe care PNL gândește proiectele județului Vrancea, pentru a dezvolta turismul 
Dacă până în 2020, județul Vrancea a fost ținut într-o zonă de subdezvoltare, fără viziune, fără speranțe, venirea la conducere a liberalului Cătălin Toma a aprins speranța renașterii încrederii în potențialul Vrancei din punct de vedere turistic. 

 

Echipa liberală care a condus CJ Vrancea în ultimii patru ani și-a propus reconstruirea celor mai cunoscute branduri turistice din sudul Moldovei, Soveja și Vizantea Livezi, dar și promovarea întregului potențial zonal prin acțiuni și proiecte concrete. De altfel, aplicația Visit Vrancea, care poate fi instalată pe orice telefon mobil, reprezintă doar unul din pașii concreți care vizează împărtășirea prin mijloace digitale a potențialului județului nostru. 

Vizantea-Livezi, model de bune practici în materie de administrație PNL

Cine ajunge astăzi la Vizantea Livezi descoperă că promisiunile liberalilor se transformă pe zi ce trece în fapte. Refacerea de pildă a stațiunii merge mână în mână cu modernizarea infrastructurii rutiere. Aceasta este legată prin drumuri modernizate, localitatea fiind astfel racordată la cele două mari trasee care traversează județul de la câmpie la munte, Valea Putnei și Valea Șușiței. 

Ceea ce părea imposibil înainte de 2020 s-a transformat în realitate în doar 4 ani, datorită politicilor echipei liberale de la Consiliul Județean Vrancea. Universitățile din București și Iași au deschis filiale la Focșani, iar Vrancea nu mai este un județ pe lista rușinii. Nu departe de Focșani vom avea un impresionant Parc industrial, chiar în municipiul reședință de județ elevii și studenții vor dispune de un campus liceal și universitar. Acest lucru se datorează resetării Vrancei în 2020, când cetățenii ne-au acordat votul și încrederea lor”, a spus Dragoș Ciobotaru, președintele PNL Vrancea, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean. 

Așadar, după aproape trei decenii, interesele comunităților locale sunt asumate în Strategia de dezvoltare a județului Vrancea, iar Consiliul Județean pune pe primul plan dezvoltarea județului Vrancea. Faptul că în acești patru ani localitățile din județ și-au recalibrat proiectele și au reconsiderat obiectivele arată că Vrancea poate călca pe urmele județelor Suceava și Neamț, din punct de vedere turistic. Iar Dragoș Ciobotaru și-a propus să continue și să dezvolte proiectele începute de fostul președinte Cătălin Toma și să transforme Vrancea, din punct de vedere turistic, într-o destinație privilegiată.

Vrancea arhaică, unică în România

Nu toți românii știu că zona de munte a Județului Vrancea oferă prin cadrul natural și ocupațiile locuitorilor cele mai interesante oportunități pentru turism. Patrimoniul cultural din aceste localități este unic în spațiul românesc. Târgurile care au loc de primăvara până toamna în satele Vrancei arhaice sunt evenimentele care asigură liantul socio-cultural pentru vrânceni. De la Vidra la Câmpuri, Soveja, Tulnici, Negrilești, până la Bârsești, Păulești, Vrâncioaia, Nistorești, Paltin, Spulber, Nereju și Năruja, toate localitățile din zona de munte sunt destinații de primă mână pentru turismul românesc. 

În noua Strategie a Județului Vrancea, adoptată în acest mandat 2020 – 2024, patrimoniul cultural este fundamentul pe care se construiesc proiectele județului. Nu întâmplător, Consiliul Județean a prins ca obiective imediate, restaurarea Bisericii de lemn Sf. Nicolae din Străoane și a Mănăstirii Mera de pe Valea Milcovului. Sunt noi pași către dezvoltarea turismului în Vrancea. Da, Vrancea are viitor!

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.