Electoral

Administrație liberală de succes! Vasile Chirilă, un primar liberal de succes, care a făcut din Biliești o comună model

Ziarul de Vrancea
10 sep 2020 2186 vizualizări

Primăria Biliești a atras fonduri de la Ministerul Lucrărilor Publice cu care a asfaltat 18 străzi și 12 drumuri laterale.

Comuna Biliești este în plin proces de modernizare datorită numeroaselor investiții realizate sau în curs de implementare în comună, la inițiativa primarului PNL Vasile Chirilă. Experiența, profesionalismul, capacitatea administrativă, aplicarea principiilor liberale în guvernarea locală și-au arătat roadele și comuna a cunoscut o schimbare semnificativă în bine în ultimii ani. Cu fonduri de la bugetul local și atrase din finanțări europene sau de la bugetul de stat au fost realizate numeroase proiecte, în timp ce altele sunt la început de drum. ”Voi candida pentru un nou mandat la funcția de primar deoarece vreau să continui proiectele pe care le am în lucru și să le duc la bun sfârșit. Datorită Guvernului Orban și sprijinului primit din partea domnului Ion Ștefan, ministrului Lucrărilor Publice, și domnului senator Cătălin Toma, am reușit să facem primii pași pentru mai multe investiții importante pentru comuna noastră. Comuna Biliești are șansa să devină un etalon în mediul rural pentru condițiile de locuit pe care le oferă cetățenilor, dacă la conducerea CJ Vrancea va fi ales domnul Cătălin Toma și vom avea alături de noi o administrație județeană liberală, nu cum s-a întâmplat până acum”, a declarat Vasile Chirilă, primarul comunei Biliești. Printre proiectele care au fost realizate în comună cu fonduri din bugetul local se numără asfaltarea a 1,5 km de drum județean, două locuri de joacă pentru copii, modernizarea școlii și a grădiniței, reabilitarea stadionului, împrejmuire biserică și alei pietonale în cimitire, modernizarea iluminatului public prin montarea de lămpi LED, stații de microbuz. Primăria Biliești a atras fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, cu care a asfaltat 18 străzi și 12 drumuri laterale, cu o lungime totală de 10,5 km. De asemenea, autoritățile locale au avut și proiecte cu fonduri europene, datorită cărora au achiziționat un buldoexcavator, un tractor, toată gama de echipamente necesare pentru deszăpeziri și lucrări la drumuri, scenă și sistem de iluminat pentru evenimente culturale.

Centrul de recuperare neuromotorie la Biliești

Două obiective vor fi terminate în perioada următoare. În două săptămâni se vor finaliza lucrările la căminul cultural din comună, realizat prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar în circa o lună va fi gata centrul de recuperare neuromotorie din comună, construit cu fonduri din bugetul local. Primăria Biliești are în lucru mai multe proiecte pentru a continua dezvoltarea și modernizarea comunei. Unul dintre cele mai importante proiecte este alimentarea cu gaze, pentru care s-a făcut studiul de fezabilitate, au fost strânse semnăturile necesare și mai trebuie depusă cererea de finanțare pentru a se accesa fonduri europene. Mai multe investiții vor fi realizate de Compania Națională de Investiții, care a aprobat demersurile făcute de autoritățile locale. Este vorba de construirea unei săli de sport, reabilitarea a 8 km de străzi principale și străzi adiacente acestora, trotuare și piste pentru biciclete. În domeniul învățământului, cu ajutorul CNI, va fi reabilitată, modernizată și extinsă grădinița din comună, pentru a fi transformată într-o grădiniță cu program prelungit. De asemenea, CNI va reabilita și moderniza școala gimnazială din Biliești. Un alt proiect aprobat de CNI este dotarea cu aparatură medicală a centrului medical pentru recuperare neuromotorie. Un alt proiect care va fi implementat în comună este construirea a două blocuri ANL. Locuitorii comunei vor beneficia și de canalizare, proiectul urmând a fi realizat cu fonduri europene, obținute prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. (Articol realizat de SC Nord Est Publicitate SRL Focșani, la comanda PNL Vrancea, cod mandatar financiar 21200012)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.