Brand voice

VIDEO | Povestea fascinantă a omului de afaceri vrâncean venit acasă din Italia să dezvolte un concept nou în industria alimentară

Ziarul de Vrancea
19 sep 2023 11856 vizualizări

Ediția din 27 august 2023 a emisunii „Viața Satului” difuzată de postul de televiziune TVR1 a prezentat povestea fascinantă a omului de afaceri vrâncean Nicușor Cautis zis și „Baca”. Unul dintre românii care și-au purtat adolescența prin țări străine în căutarea unui rost și a unei cariere. Dar remarcabil este faptuul că experiența acumulată l-a făcut să dezvolte o afacere în Vrancea, în apropiere de Adjud. Și să creeze locuri de muncă; nu numai pentru oamenii din jurul Adjudului. Dar mai ales pentru acei români ca el care s-au hotărât să se întoarcă acasă. Iar dacă doar acesta ar fi singurul rezultat benefic ar fi de ajuns. Dar nu doar atât. Curajul de a dezvolta un concept nou în industria alimentară românească se astăzi cum este maturarea cărnii de vită a făcut din făbricuța de la marginea Adjudului un punct de referință în domeniu. În VIDEO de mai jos puteți urmări începând cu minutul 43:30 segmentul de emisiune dedicat vrânceanului Nicușor Cautiș și afacerii sale.     

 

 

Vizionați mai jos partea din ediția emisiunii ”Viața Satului” difuzată duminică, 27 august 202,3 de postul de televiziune TRV1, despre vrânceanul Nicușor Cautis și afacerea sa

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1: Bună ziua domnule Baca sau cum să-ți spun?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis: Bună ziua. Nicu Baca!

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1: Da de unde Baca?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis: Păi am moștenit porecla aceasta de la tata.Tatăl meu fiind cioban, de la baci se trage porecla ”Baca”. Baci era, se ocupa de stână. De acolo i se trage numele de ”Baca”. Și am moștenit porecla aceasta cu plăcere. Și o duc mai departe tot la fel.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1: Dar baciul se ocupa cu creșterea oilor, nu?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis: Exact!

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Ce avem noi aici pe masă? Iată steakuri [n.r. steak, steic-friptură la grătar; biftec. (< engl., fr. steak)], fripturi? Cum se spune corect? 

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis: Păi și steicuri și fripturi. Dar știți cum noi preluăm din afară „englezisme” de tot felul, frpturi le-aș spune, dar sunt steicuri. Noi le-am  promovat ca și steicuri 

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1: Dar să le spunem telespectatorilor că aceste steicuri au o istorie, au o poveste. O poveste care început acum câțiva ani. Câți?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis: Am început cam acum 5 ani. Ceea ce înseamnă steicurile de vită. Eu venind din zona aceasta de carne, practic asta fac de la 16 ani, doar carne, am văzut o oportunitate în ceea ce înseamnă carnea de vită maturată. Lumea era din ce în ce mai interesată de produsul acesta.   

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1: De unde a venit această idee? A trebuit să aibă undeva un clik.

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis: Păi, eu am lucrat foarte mult în afară. De la 16 ani am plecat în Italia. Acolo am lucrat ca măcelar o bună perioadă. Și am venit în România și am deschis o firmă de tranșare carne care a funcționat vreo 10-12 ani. La un moment dat am închis firma respectivă și am vrut să încep cu ceva să spun, inovator pentru România.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1: Cum de te-ai întors acasă?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis: M-am întors acasă pentru că am zis că aici m-am născut, aici mă simt mai bine. Cu toate că acolo ajunsesem să o duc foarte bine din punct de vedere financiar; familia acolo mi-am făcut-o .Totul s-a întâmplat acolo. Pentru că practic de la 16 ani până pe la vreo 25 de ani acolo am stat, în Italia. Dar îmi lipsea ceva. Mă simțeam cumva străin. Mă simțeam străin cu toate că era ok din toate punctele de vedere. Am zis vreau să fac ceva în România. La mine acasă să fac ceva de care să fiu mândru.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1: Și familia cum a întâmpinat ideea dumneavoastră?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis: Din fericire, familia m-a susținut. De la început a avut încredere în mine. Am avut o susținere care este foarte importantă. Acum 5 ani am început afacerea. Dar am început să vorbesc despre carne maturată acum 10-12 ani. Iar când vorbeam despre carne maturată mulți ziceau <<Cum adica: Carne maturată ce înseamnă?>> Păi înseamnă 30 de zile să stea în stare proaspătă într-o cameră de maturare

<<Cum adică 30 de zile? Carnea nu rezistă mai mult de 10 zile! Se strică!>>  

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1: La momentul la care ați început această afacere (n.r. cu carne maturată) cam câți făceau acest lucru în România? 

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis: Eu pot să spun că sunt, cred,  primul care am început această afacere într-o variantă mai mare, să spunem. Mai erau mulți care cochetau cu carnea maturată. Aveau o vitrină mică de maturare. Își puneau acolo bucată de trunchi de antricot și-l maturau. Erau foarte mulți procesatori de carne în România. Dar o vindeau fresh (n.r. proaspătă), fără să fie maturată. Carnea maturată e cu totul altceva față de de carnea fresh (n.r. proaspătă). Gustul este total diferit.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1: Până ajungem la maturare, tranșare, spune-mi câîte ceva despre bunătățile pe care le avem aici

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Începem cu T-bone-ul.Aici avem ”T-bone Steak” care-i format din doi mușchi.”T-bone Steak-ul” se găsește pe partea din spate al animalului.Dar este format din două tipuri de carne.Partea cu mușchi.Toată lumea știe despre mușchiul de vită , cel mai fraged și cel mai ok.Și partea de ”vrăbioară”.Ca și textură sunt două texturi diferite.Aici avem partea de mușchi care este foarte fragedă.Și partea de ”vrăbioară” care nu că nu este fragedă, este un pic mai texturată.Practic în friptura aceasta găsim două tipuri de carne.O friptură care este foarte apreciată.Și să spunem nu sunt mulți, în general doamnele,  care preferă ”T-bone Steak-ul” pentru că nu este foarte gras.El are grăsime dar foarte puțină, în interior. 

 

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:  Să spunem că tocmai acesta este mai mult masculin?

 Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Să spunem că da.Și i se mai spune ” regele fripturii”.”Regele Steak-urilor” 

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1: Ca mod de preparare ce trebuie urmărit?Pentru că trebuie să le spunem telespectatorilor că le vom vedea în final , gata prăjite, nu?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Nu e mare diferența între a găti unul sau celălalt.E foarte important ca un steak de vită să aibă o anumită grosime.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Care ar fi grosimea ideală?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Undeva între 3,5 și 4 centimetri trebuie să aibă un steak de vită.Din ce cauză?Să poată să nu cumva greșim să uscăm carnea.Dacă ea este foarte subțire când o pregătim, nu ne dăm seama.Știți cum e!Mai bem un șpriț și carnea s-a prăjit și nu mai e corespunzătoare.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Cred că nu chiar șpriț.Uite aici avem niște pahare de vin roșu.Ce tip de vin merge la tipul acesta de carne?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Un vin roșu sec, recomand.Acuma, după preferințe.Știți cum e!Cabernet, Merlot.Fiecare cum preferă.Dar neapărat un vin roșu.Deci neapărat! 

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Iar aici ce avem?Mici?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Micii sunt amestec din carne de vită maturată 30  de zile și carne de porc Mangalița

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Iar aici avem 

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Aici am ajuns la ”Vrăbioara” cu os.Practic ce discutam mai înainte, că aici avem ”vrăbioara”.Practic aici este fără mușchi.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Să vedem cum se fac.Pentru că dragi telespectatori, în minutele următoare veți avea de fapt adevărata poveste a lui Nicu Cautis-Baca

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1::La margine de Adjud, iată v-am găsit la birou.Cum este de fapt afacerea aceasta a dumneavoastră numai o viață între hârtii sau mai mult în producție?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Mai mult în producție.Că acolo sunt problemele reale și avem mult de lucrat.Și practic cu partea aceea ( n.r. de producție) m-am ocupat de la început și mă ocup în continuare.Sunt foarte multe de rezolvat pentru că vrem să evoluăm.Clientul nostru contează foarte mult.Feedback-ul care vine este foarte important.Și automat mai sunt și mici probleme care trebuiesc rezolvate.Datoria mea e să mă duc acolo să rezolv problemele. 

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Cum se fac comenzile și cum ajung produsele la client să spun așa?.

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Avem două nodalități.Ori clientul intră pe site ( n.r. romferm.ro) și comandă de acolo exact cum se face o comandă la alte firme mari.Comandă acolo.Are și o notiță dacă vrea o specificație mai aparte pentru un produs.Acolo introduce toate datele și se livrează în funcție de orașul în care este.Avem anumire rute stabilite în care se livrează comenzile.  

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Cam câți angajați aveți în acest moment?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:19 sunt în momentul de față.Știți cum e, oscilează.Mai vin, mai pleacă.Aceasta este! 

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Și cum îi calificați?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Îi calificăm, cumva la locul de muncă.Calificați nu găsim.Ori sunt plecați , ori sunt în altă parte, ori .Dar ne-am asumat riscul acesta.Îi calificăm.Dcaă nu ne asumam acest risc nu am fi putut să avem niciodată oameni la muncă.Pentru că să găsești un lucrător calificat e foarte greu. Și eu cred că nu numai în domeniul acesta.În orice domeniu.Dacă te aștepți să găsești oameni calificați e foarte greu.Adevărata satisfacție a venit când am început să livrez către clientul final Către persoanele fizice.Și când a început asta? A început practic , când a început pandemia, să spunem.Pentru că a trebuit să găsesc o altă cale ca să ajung către clienți.Ca să pot să merg mai departe. La începutul pandemiei practic s-au blocat toate vânzările!Restaurantele nu mai funcționau.Și am găsit o cale ca să ajung la clientul final.Aveam deja pregătit site-ul .Nu aveam introduse produsele atunci.Dar am introdus toate produsele și am început să facem promovări.Au început să vină comenzi. Automat când am început să vindem către clientul final au început și feedback-urile foarte bune.Atunci a fost satisfacția enormă.La fel și cu restaurantele.Dar acolo cumva există o problemă.Cred că mai trebuie un pic de muncă în  ceea ce înseamnă bucătăria. 

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:La restaurante ce e mai important?Relația cu patronul restaurantului sau relația cu bucătarul ?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Bucătarul are o bună contribuție ca produsul să ajungă în farfurie.Să fie extraordinar.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:De aici începe totul.Unde ne aflăm și ce se întîmplă aici de fapt?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Ne aflăm în zona de descărcare a materiei prime, a carcaselor.Aici se face recepția Pe lângă faptul că facem cele două selecții din fermă și la abator, automat și aici ne uităm la alte aspecte pe care le putem vedea doar aici.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Cum o faceți?La ce vă uitați?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:De exemplu, ne putem uita la partea de aici

 Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Care dacă are această inserție cu pete albe de grăsime, înseamnă că și în interiorul mușchiului are grăsime.Un al aspect mai este partea de pulpă.Aici tot la fel, exeminăm dacă vedem pete de grăsime.Dacă pulpa are grăsime, automat are și mușchiul.Și bineînțeles forma mușchiului să fie cât mai rotundă.Practic să plece să nu se ducă ca și o scobitură.Când e o scobitură, animalul a suferit, a avut o probelmă sau altceva și nu este ok.Și culoarea de pe lângă coastă e foarte importantă și e un aspect care trebuie urmărit.Mai întâi se transportă în camera de păstrare.În cazul în care nu avem o marfă în camera de păstrare, merge direct la tranșare.Se porționează , se secționează partea de mușchi .E vorna de ”T-bone Steak-ul”  de care v-am povestit și antricotul cu os.Care se secționează bucata întreagă șimerge la maturat.Haideți să o băgăm la tranșare! 

   

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Haideți să o băgăm la tranșare! Dumneavoastră v-ați făcut așa cum a fost specializarea în Italia.Ce însemnat lucrul acesta și cum se lucrează acolo, față de aici?   

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Lucrurile se iau foarte în serios acolo.Din cauza faptului acesta, practic, vrei nu vrei trebuie să înveți. După aceea intervine și pasiunea ca să poți să înveți astfel de lucruri.Și automat evoluezi de la sine.Dar cumva ne-a împins sistemul de colo să facem lucrurile bine.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Adică ce anume v-a împins acolo? 

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Să optimizăm, începând de la piesele unui animal pentru ca să-l putem fructifica în totalitatea pe acesta.Să putem avea valoarea adăugată.Era foarte important  ca o piesă să fie scoasă bine.Să nu cumva să rămână o bucată pe altă piesă că nu mai corespundea.Deci era o strictețe foarte mare în privința aceasta.Noi la început nu înțelegeam aceste lucruri.<<Cum domnule dar ce?E o problemă dacă mai rămâne un pic în partea ailaltă>>Este!Trebuie să fie exact cum se cere. 

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Toți italienii care v-au învățat. câți au mai rămas acum să lucreze?Pentru că munca de măcelar și munca în abator și într-o măcelărie  este foarte grea.Acum cam care mai este procentajul?Lucrători străini sau italieni?

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis: La ceea ce înseamnă <<munca de cuțit>>, să spunem așa nu sunt italienii.Doar români.Sau străini în general.Italienii n-o mai fac.Este o muncă grea ceea ce înseamnă tranșarea.Iatlienii stau mai mult la birouri, la comenzi.Dar munca în sine nu.O fac străinii.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Și iată acum ați adus experiența de acolo aici. Toți specialiștii pe care-i aveți așa sunt veniți tot de acolo?   

Omul  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis: Păi i-am adus pentru că ei corespund cirteriilor pe care eu le cer.Ca să putem să scoatem un produs bun 

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Domnul Romeo văd că vă merge mâna foarte bine.De cât timp lucrați aici? 

Romeo Gutanu măcelar procesare carne în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:De doi ani de zile 

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1: Și cum ați venit la firma lui Nicușor Cautis?

Romeo Gutanu măcelar procesare carne în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Am venit tot la fel să  fac ceva.Și iute că am făcut.Sunt de aici din Zonă.Am început pe ramura agriculturii.Agricultura este așa cum este la noi în țară.Au venit anii aceștia de secetă, m-am gândit să mă angajez și am nimerit loc potrivit. Am lucrat în afară tot în același domeniu.De acolo am prins puțină experiență și aici m-am perfecționat să spunem

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Colegii dvs toți care lucrează aici cam de unde sunt de loc?  

Romeo Gutanu măcelar procesare carne în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Sunt toți din zonă.Toți să spunem s-au calificat aici.Pentru că domeniul acesta la noi în România nu exista și s-a înființat această minifabrică.Am început să ne perfecționăm și noi cu statele alăturate.Este ceva nou, apreciat, de calitate, seriozitate. 

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Și sunt care bat la ușă?Își doresc să se mai angajeze?

Romeo Gutanu măcelar procesare carne în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Da mai vin.Dar locurile sunt limitate pentru că aici nu este o industrie așa mare care  să poată angaja mulți.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Dar perspective sunt.    

Romeo Gutanu măcelar procesare carne în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Persepctive sunt pe viitor dar totul cu răbdare 

Nicoleta Spulber, operator date în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Acesta este al treilea an de când lucrez aici

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Și înainte unde ați lucrat? 

Nicoleta Spulber, operator date în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Înainte nu eram aici.Ne-am transferat în România și direct aici în Adjud și am începu primul meu loc de muncă practic aici .Mi s-a dat oportunitatea și m-am regăsit.în tipul acesta de job.Am continuat.A fost pe placul meu și pe tipul de om care sunt.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Unde ați fost plecată?

Nicoleta Spulber, operator date în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:În Italia

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Toată lumea a fost plecată în Italia?

Nicoleta Spulber, operator date în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Așa se pare!

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Și cam câți din colegii dvs s-au mai întors din țări străine?

Nicoleta Spulber, operator date în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Păi majoritatea, cel puțin din producție.Aici la birou mai am o colegă care nu e veinită din străinătate.E mai tânără n-a fost generația plecată.

 Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Ați lăsat Italia pentru România.Întâi ați lăsat România pentru Italia.V-ați întors.Explicați-ne dvs de ce v-ați întors?

Dan Spulber specialist procesare carne în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Dorul de casă.Nu m-am adaptat niciodată.Am încercat.Am avut familia dar dorul , libertatea.Am crescut la țară.Câmpurile.Toate acestea mi-au dat. . .N-am reușit niciodată să mă integrez.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Câți ați stat în Italia?

Dan Spulber specialist procesare carne în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:19 ani.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Deci o viață de om.Ce ați făcut acolo domnule?

Dan Spulber specialist procesare carne în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Sudor.Am făcut fier forjat toți acesști 19 ani .M-am întors acasă  

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:De la sudură, până la ce vedem acuma.Cum a fost făcut acest pas?

Dan Spulber specialist procesare carne în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Nu știu.O pasiune am avut pentru vită.Totdeauna pentru carnea de vită.În special italienii au oarecum o cultură pentru carnea de vită propriu-zisă.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Da dar în italia nu aici  

Dan Spulber specialist procesare carne în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:M-am întors aici.Norocul meu că în Adjud este o persoană domnul Nicu.Ușor,ușor ne-am cunoscut .Mi-am dat așa.Mi-am zis <<Băi să-mi întorc viața>>.De la negru și cenușă și murdar, am zis hai să dau un pic prin domeniul cărnii.Alb, curat.Și uitea așa am mers înainte.Sunt 3 ani, sunt mulțumit.M-am adaptat foarte bine.acasă și eu și familia.Lucrăm amândoi în familie în aceiași firmă.Suntem bine.  

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:  Cât de mult contează pentru cineva care se întoarce din străinătate să-și găsească un loc de muncă și să aibă un job?

Dan Spulber specialist procesare carne în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Eu, părerea mea personală unde am întâmpinat dificultăți a fost adaptarea .Pentru că plecând de la un alt sistem, o altă mentalitate.Nu știu dacă neapărat.În tot ce privește educația.Nu știu plecând de la un lucru pe care noi l-am trăit 19 ani de dor față de România, n-am reușit să ne adaptăm nici acolo, nici aici.Și la un moment dat cei care se întorc acasă îi sfătuiesc  să nu facă niciodată comparații.Trebuie să mergi cu capul înainte să încerci să-ți găsești o cale.Că sunt o sută și  una de posibilități în România.Și eu zic că un pic de voință, adaptare.

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Adaptarea deci asta e problema.A contat  experiența aceasta acumulată în Italia?

Dan Spulber specialist procesare carne în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Foarte mult!În primul rând la nivel uman.Nu știu cum să vă explic.Nu zic că în România nu, dar acolo te setează un pic. Ești un pic într-o linie.Nu încerci stânga, dreapta.Dar eu zic că-i o linie care-o urmărești în continuu.Când ai venit acasă, un țel, o linie și o respecți.   

Reporter emisiunea Viața Satului difuzată de postul de televiziune TVR1:Undeva e mai bine să fii român la tine acasă

Dan Spulber specialist procesare carne în firma omului  de afaceri vrâncean Nicușor Cautis:Da!Clar!Vă dați seama!Eu dacă m-am întors după 19 ani.Și numia eu.Și familia.Fetele mele s-au născut în Italia.S-au adaptat foarte bine în România.Libertatea.Hau să nu comparăm.Libertatea de acasă e libertate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.