Brand voice

VIDEO | Managerii-patroni vrânceni ai unei importante instituții financiare sponsorizează de 12 ani olimpiada InfoEducație

Ziarul de Vrancea
14 iul 2023 3652 vizualizări
Viorel Stan( foto stânga) și Ionuț Stan( foto dreapta), antreprenori de succes originari din Focșani, sunt susținătorii unor acțiuni de sprijin financiar pentru educație în județul Vrancea pe care le practică an de an.
Viorel Stan( foto stânga) și Ionuț Stan( foto dreapta), antreprenori de succes originari din Focșani, sunt susținătorii unor acțiuni de sprijin financiar pentru educație în județul Vrancea pe care le practică an de an.

Este vorba de Viorel Stan și Ionuț Stan, tineri antreprenori de succes, originari din Focșani, managerii companiei financiare „Viva Credit”. Viorel B. Stan  este fost elev eminent al Colegiului Național  Unirea” Focșani. Ionuț Stan, vărul lui, este cel de-al doilea fiu al inginerului Gheorghe Stan, proprietarul S C „Micromet” SA Focșani și partener de afaceri, al lui Viorel B. Stan la rândul său absolvent de marcă al Colegiului Național „Al.I.Cuza” Focșani. Implicarea financiară a acestora este continuarea unor acțiuni de sprijin pentru educație, pe care le practică an de an în județul Vrancea. Dintre ele trebuie în primul rând amintită susținerea performanței în olimpiada InfoEducație care are loc la Gălăciuc-Tulnici, pe care cei doi tineri antreprenori de succes, originari din Focșani, o fac de 12 ani. Mai sunt însă și în alte proiecte adresate școlarilor (burse de studiu și premii pentru performanță) sprijinite financiar de Viorel Stan și de Ionuț Stan, prin compania lor financiară Viva Credit. Merită de asemenea amintit și proiectul generos de reabilitare și dotare a școlii din Livezile, Vizantea-Livezi.

Citiți și postarea activată pe contul de facebook al profesorului Emil Onea, cunoscut drept „părintele" concursului InfoEducaţie, un brand local care a făcut vestită tabăra Gălăciuc, dar și Vrancea, despre tineri antreprenori de succes, originari din Focșani, managerii companiei financiare Viva Credit, verii Viorel și Ionuț Stan

Viva Credit, Sponsor platinum de 12 ani pentru olimpiada InfoEducație. Pentru că există Viorel B. Stan elev eminent al Colegiului Național Unirea Focșani si Ionuț Stan vărul lui și partener de afaceri, absolvent de marcă al Colegiului Național Cuza Focșani! Fără ei competiția ar fi fost mai săracă, premiile mai mici, ofertele de activități utile pentru concurenți mult mai puține. Pentru ei, mai ales Tabăra Gălăciuc a fost un loc în care au investit în IT&C pentru colegii lor de liceu, pentru butonarii de succes care au expus cele mai frumoase proiecte! Pentru cei ce nu știu, Viorel B. Stan a făcut nunta la Gălăciuc pentru că iubește atât de mult locurile și evenimentele care i-au marcat viața! Cine nu ar dori să aibă asemenea susținători! Îi veți vedea la www.infoeducatie.ro”-Emil Onea

Vizionați și citiți și 

VIDEO | La ce să fii atent dacă ești nevoit să apelezi la un împrumut rapid. Emisiune difuzată de postul de televiziune ProTV cu participarea tinerilor antreprenori de succes, originari din Focșani, Viorel și Ionuț Stan

Atunci când rămân fără bani, iar salariul e departe, mulți apelează la rude, prieteni sau bancă, în timp ce alții se uită către instituțiile care oferă credite rapide, pentru perioade scurte, de câteva zile sau săptămâni, până la salariu.

Durează puțin, e nevoie de mai puține documente și se poate accesa și online. Pe de altă parte, costurile pot fi mult mai mari decât la o instituție bancară. Așadar, e recomandat să verifici de la început costul total al împrumutului și rata dobânzii. Nu este un produs recomandat pentru cei care au nevoie de mai mulți bani sau de o perioadă mai lungă de timp pentru a il rambursa. Și nici pentru a acoperi o altă datorie, pentru că sunt șanse mari ca situația financiară să sa agraveze și mai mult.

Viorel Stan și Ionuț Stan, de la Viva Credit, un IFN care a acordat peste un milion de credite online în ultimii 10 ani, au fost invitații Ștefanei Todică la emisiunea iBani și au explicat ce înseamnă un împrumut rapid.

Ștefana Todică: Studiile arată că 7 din 10 români au fost în situația de a rămâne fără bani până la salariu. De unde poți împrumuta dacă ai nevoie repede de câteva sute de lei?

Ionuț Stan: Aș vrea să confirm aceste studii, și noi observăm acest lucru și asta e independent de piața pe care se întâmplă sau contextul economic. Este o nevoie reală. Prima opțiune trebuie să fie natural cea mai apropiată: rude, familie, prieteni, dar când aceasta nu se poate rezolva, există și varianta unui IFN. Există percepția că fiind o instituție e birocrație, timp pierdut, dar în ultima vreme s-a schimbat radical și acum se poate obține un împrumut rapid simplu, online.

Ștefana Todică: Ce este un IFN, mai exact, și cine apelează la o astfel de soluție?

Viorel Stan: E o companie care oferă împrumuturi, o companie reglementată. Orice om obișnuit, diversitatea clienților e un eșantion al societății în întregimea ei. Clienţii care apelează la IFN-uri includ şi persoane care din diverse motive nu pot accesa servicii bancare, deci pot fi persoane care au un istoric de credit ceva mai scurt, poate inexistent. Poate să aibă venituri instabile şi asta în sine poate fi un risc.

Motivul pentru care există IFN-uri atât de diverse e și din cauză că sunt ceva mai libere decât băncile. Riscându-și capitalurile proprii, își permit să facă lucrurile un pic diferit față de bănci. la IFN-uri vom vedea mult mai multă inovație. De exemplu, compania noastră a început de acum 10 ani să ofere împrumuturi pur online.

Ștefana Todică: Cum funcționează şi care sunt costurile? E foarte important pentru oameni să ştie asta.

Ionuţ Stan: Din prisma strictă a costurilor, ca procent, ele sunt mai mari decât la o bancă, dar în spate sunt câteva argumente economice pentru aceste diferenţe. Primul ar fi legat de suma pe care o oferim. Fiind o sumă mică, costul asociat acordării acestui credit e o valoare constată. Această componentă de cost fix, fiind o sumă mică, are o importanţă destul de mare în costul total al creditului.

Ștefana Todică: De exemplu, dacă am rămas fără bani şi salariul meu vine peste trei săptămâni, şi aş vrea să împrumut 500 de lei, cât trebuie să rambursez?

Ionuţ Stan: Omul poate împrumuta pe câte zile are nevoie, are flexibilitatea asta, de a-şi alege numărul de zile. Dacă luăm un exemplu concret, pentru o sumă de 500 de lei, costul pe zi este de 6 lei, deci suma totală rambursată este 626 de lei.

Ștefana Todică: Şi ce se întâmplă dacă am nevoie de mai mulţi bani sau de o perioadă mai mare de timp?

Ionuţ Stan: Pentru o sumă mai mare sau pentru o durată mai mare, poate acest produs nu e potrivit. Trebuie luat în calcul un alt produs, un card de credit, o descoperire de cont la o bancă.

Ştefana Todică: La ce trebuie să fii atent atunci când apelezi la un credit rapid?

Viorel Stan: Primul lucru este costul total al împrumutului. Contează rata dobânzii, dar în primul rând contează suma. Suma respectivă trebuie plătită. La creditele rapide este absolut esenţial să se poată rambursa în întregime această sumă la scadenţă. Dacă nu se rambursează la scadenţă, costul poate să crească foarte mult şi nu e o idee bună. Alt lucru, posibilitatea de a rambursa anticipat, fără penalităţi. E important, pentru că atunci când împrumuţi o sumă de bani care are un cost ridicat, e bine să o dai înapoi cât mai repede cu putinţă.

Ștefana Todică: Şi să ştii care sunt costurile dacă nu poţi plăti la timp.

Viorel Stan: Da, ăsta e următorul lucru. Ce se întâmplă dacă nu plăteşti? Există ceva abuzuri pe piață. Atunci când nu plăteşti, e posibil să crească foarte mult costurile, poţi plăti penalităţi foarte mari. Dacă tu eşti o persoană care frecvent întârzie, atunci trebuie să te gândeşti: ok, îmi trebuie un produs care nu mă penalizează dacă întârzii. Şi trebuie să se mai uite la reputaţia instituţiei de credit.

Ionuț Stan: Avem câteva recomandări: prima este să apelezi la un astfel de produs doar în varianta în care le-ai epuizat pe toate celelalte şi asta a rămas ultima soluţie. Apoi, să împrumuţi fix suma de care ai nevoie şi în condiţiile în care ţi-o poţi permite să rambursezi. Dacă ai posibilitatea să rambursezi anticipat, e recomandat să faci acest lucru, fiindcă se va reduce semnificativ costul total. Ultima recomandare e să nu foloseşti un astfel de produs pe termen scurt pentru a rambursa o datorie pe termen lung. Situaţia financiară se va agrava sigur, nu este recomandat să rostogoleşti aceste credite.

Sursa: Pro TV

Dată publicare: 20-10-2021 11:00

Reamintim că în 2019 Viorel Stan și Ionuț Stan, tineri antreprenori de succes, originari din Focșani, managerii companiei Viva Credit au susținut  financiar proiectul „Laboratorul de creativitate și inovație” realizat la la Colegiul Național „Unirea”

Proiectul CNU Hub - „Laboratorul de creativitate și inovație” - a avut ca scop valorificarea aptitudinilor creative, stimularea inovației și a spiritului antreprenorial al elevilor Colegiului Național ”Unirea” Focșani și a cuprins șase secțiuni: programare, robotică de performanță, informatică, matematică aplicată, design și poezie și antreprenoriat.

Gala Uniriștilor ALL TIMES – 2019 a avut ca scop, printre multe alte întâmplări frumoase, și pe acela de a crea bazele inițierii și finanțării unor proiecte educaționale pentru elevii de astăzi și de mâine, toate sub deviza “Uniriști pentru Unirea”. Apelul lansat de conducerea CNU Focșani nu a rămas fără ecouri și, în luna decembrie 2019, în cadrul domeniului “Excelență în educație” a fost inaugurat “Laboratorul de creativitate și inovație”.

Susținătorii acestui proiect sunt domnii Viorel Stan și Ionuț Stan, tineri antreprenori de succes, originari din Focșani, managerii companiei Viva Credit. Alegerea nu este una întâmplătoare, Colegiul Național “Unirea” fiind o instituție de învățământ reprezentativă și cu tradiție în domeniul IT&C, domnul Viorel Stan fiind chiar absolvent unirist. Implicarea financiară a acestora este continuarea unor acțiuni de sprijin pentru educație pe care le practică an de an, nu numai în liceul lor de suflet dar și pentru susținerea performanței în olimpiada InfoEducație care are loc la Gălăciuc-Tulnici, precum și în alte proiecte adresate școlarilor (burse de studiu și premii pentru performanță). Amintim și proiectul generos de reabilitare și dotare a școlii din Livezile, Vizantea-Livezi.

Proiectul care a început în luna decembrie 2-19 a avut ca scop valorificarea aptitudinilor creative ale elevilor Colegiului Unirea, stimularea inovației și a spiritului antreprenorial al tinerilor învățăcei, conduși de profesorii lor pasionați. Au fost șase secțiuni care s-au adresat domeniilor de succes bine reprezentate în CNU:

Programare și roboți;

BrickBot – robotică de performanță;

Matematică aplicată;

Informatică;

Design și poezie;

Antreprenoriat.

Proiectul a constat în sesiuni săptămânale de pregătire, conferințe lunare cu oameni de succes din lumea afacerilor și IT. Întâlnirile practice au fost conduse de profesori ai colegiului și au avut ca ținte dezvoltarea competențelor manageriale, tehnice, practice pentru aproximativ 80 de elevi dintre cei mai buni și mai intersați.

Prima întâlnire și lansarea de proiect a avut loc pe 19 decembrie 2019. Au fost invitați cu acest prilej oameni de afaceri, sponsorii și toți cei ce au dorit să cunoască această inițiativă specială.

Proiectul s-a derulat în perioada decembrie 2019 – decembrie 2020  și a avut asigurată o finanțare de aproximativ 30.000 euro din partea Viva Credit. A existat de asemenea o contribuție și din partea Uniunii Profesorilor de Informatică din România și Google Europe.

Citiți și vizionați și :FOTO VIDEO Fabrica din Focşani care produce piese pentru sateliţi NASA sau avioane Boeing

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.