Brand voice

VIDEO | Cum s-au prezentat șefii județului la emisiunea „Cu drag despre Vrancea”, difuzată de postul TV Realitatea Plus

Ziarul de Vrancea
17 oct 2022 6570 vizualizări

Joi seară, 13 octombrie 2022, începând de la ora 20:00, postul de televiziune Realitatea Plus a difuzat emisiunea cu format publicitar „Cu drag, despre România - Vrancea, județul care unește Moldova cu țara întreagă”.

Citiți în continuare ce spun despre emsiune realizatorii ei, dar și ce au menționat în discursurile lor președintele Consiliului Județean Cătălin Toma și prefectul județului Nicușor Halici. De asemenea, publicăm și câteva comentarii ale telespectatorilor din Vrancea reală despre emisiune difuzată de postul de televiziune Realitatea Plus.

Vizionați în VIDEO de mai jos înregistrarea emisiunii

VIDEO:Rptv

„Au sunat buciumele. Altădată sunau a moarte – plecau flăcăii satelor să moară pentru țară, pentru pământul lor, pentru părinții sau pentru copiii lor. Uneori, sunau a invitație la nuntă sau la botez. Se forma o nouă familie sau se năștea un copil într-o familie de buni români! Așa se comunica acum sute de ani! Cu focuri pe dealuri sau cu sunet de bucium. Așa aflau oamenii despre nenorociri care se abat asupra lor sau dimpotrivă, despre bucurii uriașe. Azi comunicăm altfel. Și nu vorbim despre nenorociri, ci doar despre cum creștem țara, cum vom bucura oamenii, cum îi vom face să rămână aici să își crească pruncii. Buciumele rămân în legendă și le ascultăm doar pentru a fi atenționați că istoria noastră grea, plină de jertfe, ne obligă să fim mai buni, mai respectuoși, mai deschiși. Astăzi vorbim din nou, fără să ne încruntăm, fără să ne aruncăm vorbe grele, despre cum am vrea noi să fie România normală. Vorbim Cu drag, despre Vrancea!

Ați văzut vreodată acel clip care circulă pe internet, în care autorul dă răspunsuri la întrebarea «Ce ar fi fost lumea fără România?» Ei bine... Să ne întrebăm «Ce ar fi fost România fără Vrancea?» Și vom afla că România poate nici nu ar fi existat fără vrânceni, iar în mod cert cultura noastră ar fi fost infinit mai săracă... 

Vă imaginați România de acum fără să fi avut loc Unirea Principatelor, în care Vrancea a avut un rol primordial? Dar vă imaginați România de acum fără luptele de la Mărășești, decisive în negocierile care au avut loc după primul război mondial? În Vrancea s-a murit pentru țară poate mai mult ca în oricare loc din România. Pământul mustește de sângele eroilor de la Focșani, Mărășești, Mărăști și Soveja... Sau ne putem imagina cultura română fără Miorița, baladă descoperită în Vrancea, la Soveja, de către Alecu Russo?

Ne putem închipui câte milioane de români au învățat lecțiile demnității și înțelepciunii în școală, atunci când au auzit de Moș Ion Roată? Sau pe câți dintre copiii României i-a inspirat actul de eroism al Măriucăi, fetița care a murit secerată de gloanțe în primul război mondial? Câți români au aflat oare ce înseamnă familia și cum trebuie educați copiii în spiritul patriotismului din povestea Vrâncioaiei și a celor 7 băieți trimiși să lupte eroic în oastea lui Ștefan cel Mare?

Și ce ar fi fost România fără vrâncenii de frunte? Cum ar fi arătat arhitectura românească fără Ion Mincu, dar podurile peste Dunăre fără Anghel Saligny, cum ar fi fost scrisă istoria dacă nu ar fi existat Constantin C. Giurescu, ce ar fi fost pictura bisericească fără penelul magic al lui Gheorghe Tattarescu? Cum ar fi fost arta mondială fără soprana Angela Gheorghiu.

Inclusiv noi am fi făcut altfel televiziune dacă nu exista vrânceanul Tudor Vornicu! Și cât de sărace ar fi fost teatrul și cinematografia românească fără Leopoldina Bălănuță, fără regretatul Ion Dichiseanu sau impunătorul actor Emanoil Petruț? Am mai fi plâns de fericire în fața televizoarelor dacă nu ar fi fost gimnasta Gina Gogean sau handbalistele Valentina Ardean Elisei și Simona Gogârlă?

Și cine ne-ar mai fi chinuit în școală și ne-ar fi stricat vacanțele dacă nu tot un vrâncean, matematicianul Grigore Gheba? E o glumă, evident... Mulți românii îi datorează devenirea genialului Gheba, creator de manuale și culegeri de matematică! Și în zilele noastre Vrancea continuă să dea oameni mari, importanți. Gabriel Marcu este unul dintre ei, este expert în managementul culorilor la Apple.

Și cum ne-am însoți, toți românii, la nuntă, la botez, la zile de naștere, la diverse petreceri, fără vinul făcut în podgoriile vrâncene? Cât de trist ar fi? Vrancea este țara viei și a vinului, este o minune a naturii, o zonă excepțională de care te îndrăgostești la prima vizită. După care urmează alte și alte călătorii în Vrancea, pentru a afla povești noi și a te bucura de marea comoară a vrâncenilor – oamenii. Doamnelor, domnilor, vorbim, Cu drag, despre Vrancea! ”-Editorial de Alexandra Păcuraru și Laurențiu Botin

La emisiunea cu format publicitar „Cu drag, despre România - Vrancea, județul care unește Moldova cu țara întreagă”, difuzată joi de postul de televiziune Realitatea Plus, prefectul de Vrancea și președintele Consiliului Județean, alături de primari și personalități din județ au vorbit despre simbolul Unirii, despre prima autostradă din regiune, dar și despre turism.

Simbolul Unirii este tot la Vrancea, dar și ceva ce dă fiori: epicentrul cutremurelor. Vrâncenii noștri sunt harnici și încrezători. Vrancea înseamnă și turism, prin proiectele de la nivelul CJ, mă gândesc la Soveja, Tulnici, la tot ce înseamnă Focșani, pentru că orașul Focșani are o identitate aparte, acolo s-a făcut și unirea, e și muzeul Unirii.

Am reușit sa facem pentru prima dată universitate, am deschis două filiale ale universităților din București și Iași, suntem la al doilea an pentu studenții care termină studiile în Vrancea. Intenționăm să deschidem și un master în oenologie.

Avem cea mai mare suprafață viticolă, 11 la sută din suprafața viticolă a României, peste 20 de mii de hectare de viță-de-vie, soiuri care ne fac cinste și pe plan internațional.

Meseria de viticultor dispare dacă nu suntem atenți. Intenționăm ca prin Universitatea din Iași să deschidem oenologie, ca degeaba avem foarfecele, via, bogatia in viticultura sta in perfectiunea celui care folosește foarfecele.

Insistăm foarte mult pe promovarea acestei piețe a soiurilor de vin. Vinul e singurul aliment care îți scoate în evidență cele patru simțuri”, a declarat Cătălin Toma, președinte Consiliul Județean Vrancea, la Realitatea PLUS, în emisiunea „Cu drag despre România - județul Vrancea”.

„Și la Focșani vom avea un Muzeu al Vinului, mai avem un drum al vinului, se apropie de finalizare, și pe producătorii de viță de vie și de vin care au inceput sa investeasca in această zona de turism oenologic. Potențial există. Și deschidere”, a adăugat prefectul de Vrancea, Nicușor Halici, pentru Realitatea PLUS.

Și pozitivul trebuie cultivat. În Vrancea, în următoarea perioada, cu proiectele in desfășurare și autostrada, se investesc peste un miliard și jumătate de euro, care se investesc pentru dezvoltarea comunității. S-au investit in ultimii 10 ani aproximativ două miliarde de euro. Ne-am dezvoltat, dar nu într-un ritm pe care ni l-am fi dorit. Avem 30 de ani de democrație, în primii ani nu am știut ce înseamnă democrația. Alții, mă refer la statele vestice, la America, nu au cunoscut niciodată ce înseamnă regimuri totalitare. Noi abia am început sa le construim, autostrăzile, acum 10 ani. E normal să fie înaintea noastră cu mult timp. Nu înseamnă că nu se poate mai repede. (...)

Echipa (Vrancei) asta încearcă să facă: să arate calitatea de om. Daca mergem cu bună-credință, o să reușim să dezvoltăm, o să avem și rezultate.

Să nu fim ipocriți. Poate de foarte multe ori nu ne-am dezvoltat din cauza încercarii dezbinării acestui popor. Ne responsabilizează și moștenirea lasată de Ștefan cel Mare”, a mai spus prefectul de Vrancea, Nicușor Halici, la Realitatea PLUS.

Am vorbit despre investițiile din Municipiul Focșani, dar mai ales despre impactul pozitiv pe care acestea îl vor avea asupra cetățenilor, într-un oraș care este Oraș al Unirii

În acest moment avem în implementare 59 proiecte europene (POR/PNRR/POCA) dar și multe alte proiecte finanțate de Guvernul României prin PNDL II și PNI „Anghel Saligny” dar și din bugetul local.

Toate aceste proiecte au ca scop final realizarea unor condiții de trai cât mai bune pentru toți cetățenii care muncesc și învață în orașul nostru”, a precizat primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, joi 13 octombrie 2022, la Realitatea Plus TV 

Câteva comentarii pe facebook despre emisiune

V.A.:Ăștia mint de rup. La cum prezintă ei localitațile zici că toată Vrancea e o stațiune

A.T.:”Cât a plătit județul pentru emisiune ?”

A.N.:”Trăim într-o zonă mirifică, superdezvoltată, cu infrastructură modernă, păcat că noi suntem mereu cârcotași…. De-asta suntem mereu pe ultimele locuri în toate clasamentele posibile și imposibile!

Ș.B.:”Nu înțeleg de ce nu l-au adus în emisiune și pe primarul din Mărășești, orașul erou., că tot s-a bătut monedă pe istorie.”

T.P.:”Dacă ne gândim la același lucruri, mie mi-a plăcut când a spus dl Halici despre fair play-ul și sportivitatea candidaților în campania electorală..Ce mai! Mai au un pic și se iau în brațe...

M.O.:”Teatru. Oricum ai întoarce povestea.”

V.I.:”Curge lapte și miere în Vrancea (pentru cei din conducerea județului).”

M.R.:”Au învățat să spună vorbe meșteșugite, dar nici astea nu le ies bine, pentru că nici ei nu cred ce spun...


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.