Brand voice

VIDEO + Foto | Cei mai importanți specialiști în seismologie și urbanism din România au fost prezenți ieri în Vrancea

Ziarul de Vrancea
15 iun 2023 1766 vizualizări

Cei mai importanți specialiști în seismologie și urbanism din România au fost prezenți luni, 12 iunie 2023, în Vrancea la conferința „Conștientizare și siguranță la cutremur. Viitorul construcțiilor, unde?”

 

Consiliul Județean Vrancea a găzduit luni, 12 iunie 2023, conferința de seismologie „Conștientizare și siguranță la cutremur. Viitorul construcțiilor, unde?”, organizată în parteneriat de către Consiliul Județean Vrancea și Alma Consulting SRL Focșani.

La eveniment au fost prezenți profesori universitari, specialiști în urbanism și construcții, primari, proiectanți interesați de viitorul construcțiilor, dat fiind faptul că Vrancea este recunoscută ca fiind epicentrul cutremurelor din România.  

Dezbaterile au vizat noutățile legislative în domeniu, subiecte precum seismologia urbană și eficiența consolidărilor, iar participanții au avut oportunitatea de a pune întrebări și de a avea un schimb de idei și experiență cu cei mai importanți specialiști în domeniu din România.

„Consiliul Județean Vrancea este un partener, suntem deschiși tuturor oportunităților și provocărilor, iar noi, ca autorități publice, trebuie să fim pregătiți pentru astfel de situații și să colaborăm cu instituțiile specializate, pentru a diminua pagubele și a preveni efectele negative ale unor seisme de magnitudine mare”, a spus președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, în deschiderea conferinței.

În cadrul întâlnirii a fost accentuat faptul că normativele de proiectare trebuie respectate cu strictețe, pentru a avea construcții sigure. Nu în ultimul rând, s-a evidențiat faptul că experiența academică, aflată la un nivel important, poate fi folosită de către proiectanți, într-un proces de consultare cu profesorii universitari. O noutate în domeniu, care vizează îmbunătățirea execuției lucrărilor, este un nou program guvernamental prin care vor fi școlarizați subingineri, care vor lucra în șantiere și vor cunoaște noțiunile de bază în proiectare și construcții.  

Pe parcursul zilei au susținut comunicări științifice personalități de prestigiu din domeniu, printre care: prof. univ. dr. fizician Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului („Caracterizarea activității seismice în zona Vrancea”),  prof. univ. dr. ing. Radu-Sorin Văcăreanu, rectorul Universității Tehnice de Construcții București („Evaluarea riscului seismic: context, principii și abordare”), prof. univ. dr. ing. Nicolae Boțu („Acțiunile seismice pe alunecări de teren”) și conf. univ. dr. ing. Petru Mihai de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Au mai avut prezentări și inspectorul general al Inspectoratului de Stat în Construcții, ing. Paul Racoviță și lt. col. George Cășaru de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pe tema „Misiune de asistență internațională la cutremurul produs în Republica Turcia”.

Informații și fotografii transmise de Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.