Brand voice

S-a finalizat contractul ”Rețele apă și canalizare în gruparea Măicănești și aducțiune zonală Focșani”

Ziarul de Vrancea
20 oct 2023 1154 vizualizări

S-a finalizat un nou contract de către Compania de Utilități Publice (CUP) Focșani din cadrul proiectului cofinanțat din Fondul de Coeziune -prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 ”Extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare în județul Vrancea , etapa a II-a”.Concret contractul CL-03- ”Rețele apă și canalizare în gruparea Măicănești și aducțiune zonală Focșani”  a fost semnat pe data de 14 februarie 2020 având o valoare totală de 153.886,791,03 lei.Lucrările au fost executate de Asocierea S C Tancrad SRL Galați -  Vega 93 SRL Galați în mai multe Unități Administrativ Teritoriale(UAT) din județul Vrancea.

Joi 18 octombrie 2023 la sediul Compania de Utilități Publice (CUP) Focșani  a avut loc conferința de presă privind finalizarea contractului de lucrări, VN CL-03-Rețele apă și canalizare în gruparea Maicanesti si aductiune zonala Focsani.

Contractul de lucrări VN CL-03, în valoare de 153.886.791,03 lei face parte din Proiectul Regional-“Extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare în județul Vrancea, etapa a doua”, contract de finanțare semnat în data de 08.09.2017 între S.C. Compania de Utilități Publice S.A Focșani, în calitate de Beneficiar și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice si Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare.

Valoarea totală a proiectului este de 941.584.070 lei din care contribuția Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune, 800.346.460 lei.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea infrastructurii din sectorul de apă în beneficiul mediului și al oamenilor. Prin investițiile propuse se asigură conformarea sistemelor de alimentare cu apă a aglomerărilor incluse în proiect cu cerințele Directivelor Europene D98/83/CE pentru alimentarea cu apă și D91/271/EEC pentru descărcările de apă uzată.

Conform explicațiilor oferite în timpul conferinței de presă de directorul Companiei de Utilități Publice (CUP) Focșani, inginerul Gheorghe Vasilescu în cazul aducțiunii zonale Focșani a fost creată o magistrală de transport a apei din din punctul de captare al Municipiului reședință a județului Vrancea către UAT-urile din județ, înlocuindu-se apa folosită din surse proprii de acestea.Aducțiunea de apă a fost realizată pe mai multe tronsoane.Inițial s-a realizat tronsonul Focșani-Milcovul care a însemnat 10,6 km de conductă.Apoi de la Milcovul s-a mers către Tătăranu pe o ramură ( n.r. ramura1) care a însemnat -26,5 km de conductă dar și pe ramura 2 ,Milcovul-Vulturu care a însemnat 15,2 km de conducră.

Sunt în total 52,382 km de conductă.Iar o altă lucrare importantă a fost aceea de înființare a sistemului de canalizate în câteva UAT-uri din județ.Este vorba de rețele de canalizare în Vulturu, în Tătăranu , în Măicănești, Nănești, Biliești Suraia.Prin aceste investiții s-a avut în vedere s-a avut în vedere dezvoltarea unui sistem de apă și canalizare zonal , astfel încât să se asigure condiții de calitate a apei, care influențează starea de sănătate a populației în sens pozitiv. De asemenea este asigurată siguranța în exploatare, continuitatea în furnizarea serviciului de alimentare cu apă și practic eleminarea deficiențelor, funcționarea sistemelor la costuri reduse și posibilitatea extinderii în viitor.Se va asigura astfel alimentarea cu apă în condiții de debit suficient și calitate corespunzătoare în UAT-urile Milcovul, Gologanu, Tătăranu, Ciorăști, Răstoaca, Măicănești, Nănești.Ciorăști între timp s-a retras din proiect dar dacă va vreodată nevoie avem posibilitatea”, aprecizat directorul Companiei de Utilități Publice (CUP) Focșani, inginerul Gheorghe Vasilescu.     

În privința rețelelor de canalizare înființate, acestea vor deservi aglomerările Biliești, Suraia, Măicănești, ( cu localitățile Măicănești, Belciugele și Tătaru), Râmniceni ( cu localitățile Râmniceni și Slobozia Botești), Tătăranu ( cu localitîțile Tătăranu, Mărtinești, Bordeasca Veche și Vâjâitoarea), Vulturu-Boțârlău și Nănești  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.