Brand voice

Foto | Ministrul apărării naționale, vrânceanul Angel Tîlvăr: "Repet: pensiile militare nu trebuie privite ca pensii speciale"

Ziarul de Vrancea
14 mai 2023 957 vizualizări

Afirmația a fost făcută de Ministrul Apărării Naționale, vrânceanul Angel Tîlvăr aflat în vizită de lucru la garnizoana Constanța. Ministrul Apărării Naționale, vrânceanul Angel Tîlvăr, s-a aflat joi, 11 mai 2023, în Constanța, într-o vizită de lucru la unitățile Forțelor Navale aflate în garnizoană.

Vizita ministrului apărării naționale a început cu participarea la Gala "Omul Anului în Forțele Navale", eveniment aflat la a XIII-a ediție, festivitate în cadrul căreia a înmânat trofeul „Ofițerul Anului 2022 în Forțele Navale” căpitan-comandorului Cătălin-Dănuț Gherghinescu, șef Secție scafandri de luptă EOD, Divizionul 175 Nave scafandri de luptă. "Onorăm astăzi, în cadrul acestei ceremonii, cea mai importantă resursă a oricărei armate - oamenii. Mă bucur să văd că Forțele Navale Române au profesioniști atât de valoroși și că știu să îi pună în valoare".

 În contextul în care Ministerul Apărării Naționale alocă importante resurse modernizării și dotării cu tehnică de ultimă generație, Angel Tîlvăr a subliniat importanța asigurării unor condiții de viață și de pregătire la standarde cât mai înalte personalului armatei. "Alocarea unui buget de 2% din PIB în ultimii șase ani, ridicat la 2,5% din acest an, a permis derularea unor programe de înzestrare care asigură capabilități solide de apărare pentru România. Dar, indiferent cât de performante ar fi avioanele de luptă, mașinile blindate, rachetele, corvetele sau fregatele noastre, ele au nevoie de oameni pregătiți și motivați în contextul creșterii nivelului de expertiză cerut în prezent de domeniul apărării. Și vă asigur că avem permanent în vedere găsirea celor mai bune soluții pentru a vă asigura dumneavoastră, celor care serviți țara în cadrul Armatei României, condițiile decente de muncă și viață pe care le meritați"a declarat ministrul Tîlvăr.

 "În ceea ce privește pensiile militare, repet și cu această ocazie, acestea nu sunt și nu pot fi considerate pensii speciale. Îi rog pe cei care fac presiuni pentru tăierea drepturilor pensionarilor militari să se gândească la ce efecte ar putea avea asemenea decizii asupra retenției  personalului militar aflat spre finalul carierei, oameni foarte bine pregătiți și aflați în funcții la vârful ierarhiei, precum și asupra proiectelor de viitor ale tinerilor care și-ar dori o carieră militară", a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

În cursul zilei, ministrul apărării s-a întâlnit cu studenții și profesorii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și a vizitat infrastructura de învățământ -  laboratoarele și simulatoarele folosite pentru pregătirea  studenților.

Ministrul apărării naționale a avut o întrevedere, la sediul Brigăzii Radio Electronică și Observare, cu echipa de conducere a unității, în cadrul căreia i-au fost prezentate misiunile şi obiectivele militarilor din subordine, precum și a celor din cadrul Centrului de Operații SCOMAR.

De asemenea, programul vizitei a inclus și Centrul de Scafandri, unde s-a întâlnit cu militarii și i-a fost prezentat laboratorul hiperbar, una dintre cele mai moderne instalații de acest tip pe plan mondial.

La final, ministrul apărării naționale s-a deplasat în Portul Militar Constanța, unde s-a întâlnit cu echipa de conducere a Comandamentului Flotei „Viceamiral Vasile Urseanu” și a vizitat o serie de nave militare - fregata "Regina Maria", puitorul de mine și plase "Viceamiral Constantin Bălescu" (274) și Nava Școală "Mircea".

Angel Tîlvăr a evidențiat misiunile îndeplinite de marinarii militari în țară și peste hotare, într-o perioadă foarte complicată și solicitantă, atât pentru Forțele Navale, cât și pentru întreaga armată, având în vedere situația geopolitică de la granițele României și din Marea Neagră.

 Angel Tîlvăr a subliniat în mod deosebit importanța participării Fregatei "Regele Ferdinand" la operația EUNAVFOR MED „IRINI" din Marea Mediterană și la  multiplele misiuni de neutralizare a minelor marine care sunt identificate în Marea Neagră, în apele din jurisdicția României.

„Știu că, de la începerea războiului din Ucraina ați executat cinci intervenții, cu un grad deosebit de risc, pentru neutralizarea minelor marine din zona noastră de responsabilitate, iar în total au fost confirmate și distruse 70 de mine marine în Marea Neagră, una de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia și 53 de Ucraina”, a spus ministrul apărării naționale.

Ministrul Tîlvăr a urat, de asemenea, mult succes cadeților aflați la pregătire la bordul Navei Școală "Mircea", cu care s-a întâlnit în cadrul vizitei din portul militar.

Activitatea s-a înscris în cadrul vizitelor programate de ministrul apărării naționale în principalele garnizoane din țară, pentru a se informa cu privire la nevoile de înzestrare ale unităților militare, dar și la provocările cu care se confruntă militarii în îndeplinirea misiunilor.

Informații + fotografii transmise prin intermediul comunicatului de presă nr 177 din 11 mai 2023 editat de  biroul de presă al Ministerului Apărării Naționale

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.