Brand voice

Fier de călcat, stație sau fier de călcat vertical: care este mai potrivit pentru tine?

Ziarul de Vrancea
5 sep 2022 601 vizualizări

Călcatul este o activitate care nu prea are parte de presă. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că nu mulți dintre noi sunt pasionați de această corvoadă grea, dar inevitabilă, a gospodăriei. Poate pentru că sunt țesături dificile, poate pentru că nu știm întotdeauna cum să o facem bine sau pur și simplu pentru că călcatul perfect necesită mult timp (iar în zilele noastre nimeni nu mai are un minut de pierdut).

Adevărul este că, atunci când ne pregătim să călcăm, este esențial să avem un sistem de călcat adecvat. Și aici apare întrebarea de un milion de euro: Ce este mai bun: un fier de călcat, un fier de călcat vertical sau o stație de călcat? Ca în aproape toate domeniile vieții, nu există un singur răspuns. De aceea, cel mai bine este să cunoașteți numeroasele avantaje ale fiecărei alternative, astfel încât să o puteți alege pe cea care răspunde cel mai bine cerințelor dumneavoastră zilnice. Dar să trecem direct la detalii, ce părere aveți?

Fier de călcat cu aburi

Fierul de călcat cu aburi este, de obicei, fierul de călcat preferat în majoritatea gospodăriilor atunci când vine vorba de îndepărtarea cutelor, deși necesită o anumită cantitate de timp și dedicare. În principiu, pentru că oferă un tip tradițional de călcat cu care suntem obișnuiți de când ne-am născut. Într-adevăr, pentru marea majoritate, este un sistem fiabil care atinge obiectivul "zero crease" fără inconveniente majore, deși generează cheltuieli energetice semnificative. Acest lucru se datorează faptului că fierul de călcat cu aburi este considerat a fi cel mai mare consumator de energie dintre micile aparate electrocasnice.

Printre numeroasele avantaje ale fierului de călcat cu aburi, principalul este acela că este ușor de depozitat în orice dulap. În schimb, o stație de călcat Philips, de exemplu, necesită o cameră specială sau o magazie mare unde poate fi depozitat atunci când nu este utilizat. În plus, un fier de călcat sau un fier de călcat vertical este un aparat foarte ieftin și accesibil. Ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, deoarece este practic și util, vă permite să îndepărtați pliurile ocazionale și de ultim moment înainte de a merge la serviciu sau la o petrecere. În același timp, este cel mai potrivit sistem de călcat pentru o singură persoană sau pentru un cuplu, deoarece în aceste cazuri rufele nu sunt de obicei prea voluminoase. De asemenea, este potrivit pentru persoanele cu probleme de mobilitate sau cu dureri la nivelul brațelor, deoarece greutatea unui fier de călcat cu abur este neglijabilă și nu reprezintă o pacoste pentru nimeni.

Stația de călcat, soluția la unele dintre problemele tale

Principala diferență între un fier de călcat cu aburi și o stație de călcat este că acesta din urmă, cu un sistem modern de netezire, îndepărtează mai rapid (nu mai eficient, atenție) ridurile de pe haine. Acest lucru se datorează faptului că are o presiune ridicată a aburului (care se traduce prin mai multă putere decât un fier de călcat convențional) care vă permite să călcați mai ușor și aproape fără efort. Funcționează chiar și pe verticală, combătând cele mai dificile sau mai incomode cute de îndepărtat, datorită fluxului său constant de abur.

Cauti o stație de calcat Philips, comanda online!

Cu toate acestea, există câteva lucruri care trebuie luate în considerare înainte de a presupune că așa-numitul "fier de călcat cu aburi" este aparatul care vă va fi cel mai benefic pentru a vă călca toate hainele. Călcați foarte des? Obișnuiți să acumulați o cantitate mare de rufe? Suferiți de dureri de spate sau de articulații superioare (umăr, cot sau încheietură)? Aveți suficient spațiu de depozitare pentru a depozita o stație de călcat Philips, de exemplu (ocupă mult mai mult spațiu decât un fier de călcat cu aburi, bineînțeles)? Dacă răspundeți "da" la aceste patru întrebări, o stație de călcat Philips este, fără îndoială, soluția la toate problemele dumneavoastră legate de haine și de cutele lor enervante.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.