Brand voice

Fier de călcat: cum să-l alegi în așa fel încât să îți faci viața mai ușoară

Ziarul de Vrancea
24 aug 2022 714 vizualizări

Un fier de călcat a devenit un aparat esențial pentru o bună îngrijire a rufelor. Pentru a alege modelul potrivit, trebuie să știți câteva lucruri pentru a beneficia de un fier de călcat clasic sau un fier de călcat vertical eficient și rapid și pentru a vă călca hainele mai confortabil și mai delicat.

Cum funcționează un fier de călcat?

Fierul de călcat este un dispozitiv electric care funcționează simplu. În primul rând, trebuie să umpleți rezervorul cu apă, în mod ideal demineralizată, pentru a evita orice urmă. Apoi trebuie să conectați fierul de călcat la rețeaua electrică. Elementul de încălzire al aparatului pornește și încălzește apa. Cu cât aparatul este mai puternic, cu atât căldura se va ridica mai repede.

Căldura este reglată de un termostat care transformă apa în abur. Aburul este evacuat prin găuri în talpa fierului de călcat. Fluxul de abur și setările de căldură pot fi ajustate pentru a se potrivi diferitelor tipuri de rufe.Pentru un confort mai mare de utilizare, puteți opta pentru un rezervor cu o capacitate mai mare de 250 ml. Această capacitate vă va permite să nu fiți nevoit să o umpleți în mod regulat. Același lucru se aplică și în cazul unui fier de călcat vertical.

Cum de a alege un fier de călcat eficient?

Pentru a alege un fier de călcat eficient, trebuie luați în considerare mai mulți factori. Primul criteriu este puterea dispozitivului. Un model cu o putere mai mare de 2500 W va permite creșterea rapidă a temperaturii și va fi potrivit pentru o utilizare regulată.

Puterea este în general asociată cu debitul de abur. Acesta este adesea reglabil și variază între 40 și 50 de grame pe minut. Cele mai multe fiare de călcat au o funcție de impuls care vă permite să măriți debitul de abur între 150 g / minut și 200 g / minut. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât călcatul va fi mai eficient.Când vine vorba despre un fier de călcat vertical, presiunea aburului contează și mai mult. Cu cât este mai mare, cu atât un fier de călcat vertical va călca mai bine.

Cât de bună este talpa de fier?

Talpa de fier este cea mai importantă parte a fierului de călcat. Cu un strat de acoperire din ceramică, oțel inoxidabil sau aluminiu, aceste materiale sunt potrivite pentru o călcare liberă și uniformă. Cu o talpă grea, eficiența călcatului poate fi îmbunătățită.

Forma tălpii este, de asemenea, un element important de luat în considerare. Cu cât vârful este mai ascuțit, cu atât veți avea un acces mai bun la zonele înguste, încolăcite sau ascunse. Călcarea va fi mai ușoară în jurul nasturilor, buzunarelor sau gulerului cămășii, de exemplu.Mărcile inovează cu tehnologii brevetate pe tălpi pentru o mai bună călcare și alunecare pe haine. Aceste inovații pot fi găsite la un foer de călcat Philips, Rowenta sau Bosch.

Ergonomie pe un fier de călcat?

Ergonomia este un element care va îmbunătăți confortul de utilizare. Este prezentă în special în jurul mânerului. Unele mărci au lucrat la acest aspect, oferind un mâner ergonomic, care asigură o mai bună prindere. Acest confort face posibilă obținerea unei calități mai bune de călcare, în special în ceea ce privește reducerea încrețiturilor. Acesta este un aspect important și în cazul unui fier de călcat vertical.

Greutatea fierului de călcat permite optimizarea aparatului. Cu un model care cântărește în jur de 1,5 kg, va fi mai ușor de utilizat, în special pentru călcarea regulată și intensivă a hainelor. Greutatea poate deveni rapid o pacoste, mai ales cu rezervorul plin.Poți găsi un fier de călcat Philips foarte ușor, care poate fi utilizat cu lejeritate.

În cele din urmă, ultimul punct se referă la calcar. Fiarele de călcat sunt supuse acestei probleme. Mărcile oferă modele cu sisteme anticalcar, cum ar fi un colector. Altele au un indicator luminos care se aprinde atunci când prezența calcarului este foarte mare. În prezența acestor soluții, durata de viață a fierului va fi mai mare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.