Brand voice

Deputatul Forța Dreptei de Vrancea, Ion Ștefan își face publică agenda, înaintea debutului noii sesiuni parlamentare

Ziarul de Vrancea
31 aug 2022 1559 vizualizări

Prin intermediulunei postări activată pe contul său de facebook, deputatul Forța Dreptei de Vrancea, Ion Ștefan își face publică agenda pentru noua sesiune parlamentară care începe.

În această săptămână va debuta o nouă sesiune parlamentară. În ciuda faptului că suntem în Opoziție, eu și colegii mei de la Forța Dreptei avem o serie de propuneri legislative depuse, intrate pe circuitul parlamentar spre a deveni legi și pe care le vom susține. Pe cale democratică, vom milita pentru implementarea unor proiecte care să aducă o îmbunătățire în viața românilor.

Vă voi prezenta, mai jos, o serie de propuneri și stadiul lor, care sper să ajungă a fi puse în aplicare cât mai repede cu putință.

1. Propunere legislativă pentru reducerea costurilor facturate la energia electrică şi gaze naturale

Proiectul de Lege inițiat de colegul deputat Ionel Dancă poate reduce imediat prețurile plătite de români la energia electrică și gazele naturale, prin aplicarea următoarelor măsuri: reducerea TVA la 5% la energie, eliminarea treptată a contribuției pentru cogenerare, eliminarea treptată a certificatelor verzi, eliminarea accizei la energie și aplicarea măsurilor de compensare pentru toți consumatorii. Proiectul de Lege inițiat alături de colegii parlamentari din Forța Dreptei reprezintă o soluție de dreapta liberală concretă pentru reducerea prețurilor la energie, prin reducerea și eliminarea unor taxe percepute de stat, care se poate aplica imediat, fără noi complicații birocratice pentru companiile din sectorul energetic. Propunerea noastră se poate aplica retroactiv pentru toți consumatorii, pentru toată perioada noiembrie-martie, inclusiv pentru cei care au depășit limitele de consum lunar stabilite prin lege, pentru nivelul de consum care se încadrează în aceste limite, prin regularizare și stornare a diferențelor de preț facturate în plus.

2. Propunere legislativă pentru adoptarea unor măsuri fiscale cu caracter temporar pentru livrarea de carburanţi

Propunerea prevede reducerea accizei pentru carburanţi cu 50% şi reducerea TVA până la 5% pentru o perioadă de 6 luni.

După cum toți putem simți, Guvernul PNL-PSD nu reuşeşte să reducă costurile cu energia electrică şi termică pentru populație şi, în continuare, un alt preţ care a crescut cu rapiditate este preţul la carburanţi. Numai o intervenţie rapidă în acest domeniu poate da rezultate. Forța Dreptei vine în faţa Parlamentului cu o propunere legislativă cu caracter temporar pentru fixarea preţului final la carburanţi. Concret, propunem reducerea cu 50% a accizelor pentru carburanţi, o reducere care se va simți pe tot lanțul din economie.

Dacă se tot amână intervenția hotărâtă asupra preţurilor carburanţilor, în sezonul rece vom avea o criză și preţuri exagerate la alimente. Intervenind acum asupra preţului carburanţilor, vom putea tempera inflaţia galopantă.

3. Propunere legislativă pentru completarea Ordonanței de urgență nr. 142/2008 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național Secțiunea a VIII-a -zona cu resurse turistice

Podgoriile Vrancei reprezintă o sursă importantă de venituri pentru cei care se ocupă de cultura viței-de-vie și pot atrage în județ și numeroși turiști. Dar, podgorenii au nevoie de un ajutor legislativ care să le permită atragerea de fonduri pentru dezvoltare din punct de vedere agroturistic. Alături de colegul său deputat Nicolae Giugea, un specialist în domeniul viti-vinicol, am înregistrat la Parlament un proiect de lege prin care ”unitățile administrativ teritoriale care funcționează în arealul delimitat, conform legislației în vigoare, pentru producerea vinurilor cu Denumire de Origine Controlată – DOC, în care există plantații viticole certificate DOC și în care se produc și se comercializează vinuri cu denumire de origine controlată, sunt considerate cu potențial turistic și pot genera dezvoltarea uneia sau mai multor forme de turism oenologic”, după cum se arată în proiectul legislativ. Propunerea vizează vinurile originare din Regiunea Viticolă a Dealurilor Moldovei din Podgoriile Panciu, Odobești și Cotești. În zonele viticole consacrate s-au realizat investiții majore atât în ceea ce privește plantațiile viticole dar și în domeniul vinicol, podgoriile și cramele constituind puncte de atracție pentru turiștii români dar și străini. De asemenea, pentru iubitorii de vin este important nu numai să se bucure de vinuri prestigioase în restaurante sau acasă ci și să pășească pe tărâmul viței-de-vie.

4. Propunere legislativă pentru modificarea unor acte normative în vederea reabilitării și/sau înființării infrastructurii principale de irigații și a infrastructurii de desecare și drenaj, precum și pentru sprijinirea investițiilor în producția și procesarea produselor agricole în România

Avem nevoie să creștem investițiile în sistemele de irigații din toată țara pentru a putea face față crizei alimentare care se anunță, criză cauzată și de invazia rusă în Ucraina. În acest an, presiunea asupra cantităților și prețurilor produselor agricole s-a accentuat în principal ca efect al agresiunii ruse în Ucraina și al blocării fluxurilor de transport pentru cantitatea importată din producția cerealieră din acest stat. Efectul direct resimțit de către cetățenii români este cel manifestat prin prețurile finale, unele categorii de produse alimentare înregistrând creșteri ale prețurilor și de peste 60%. În 2015, a fost adoptată Legea nr. 269 care a creat bazele legale ale demarării investițiilor în infrastructura principală de irigații, dar investițiile realizate efectiv au fost puține, de slabă calitate și, în unele cazuri, nefuncționale chiar de la momentul recepției finale a lucrărilor. Programul național de reabilitare și/sau înființare a infrastructurii principale de irigații și infrastructurii de desecare și drenaj are alocat un buget de 1,5 miliarde euro, sumă pentru asigurarea necesarului de irigații pentru circa 1,3 milioane ha la nivel national. Prin această propunere legislative solicităm majorarea bugetului de investiții de la 1,5 miliarde euro la 3,5 miliarde euro și astfel, majorarea suprafețelor la 2,5 milioane ha teren irigat. Efortul financiar al statului român trebuie îndreptat către investiții pentru a evita plata despăgubirilor în urma calamităților.

Prezint mai jos și link-ul către toate propunerile legislative depuse și stadiul lor, pentru ca oricine este interesat de activitatea mea parlamentară să le poată verifica și urmări:

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=292&cam=2&leg=2020&pag=2&idl=1&prn=0&par=

Text informații + foto: Ion ȘTEFAN


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.