Brand voice

Cum să aveți grijă de aspiratorul dumneavoastră, pentru a-i prelungi durata de viață

Ziarul de Vrancea
7 iun 2021 728 vizualizări

Aspiratoarele sunt în general dispozitive robuste și durabile. Este ceva obișnuit să cumperi un aparat de acest tip și să te bucuri de avantajele sale timp de mulți ani, fără a acorda prea multă atenție întreținerii acestuia. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să le tratăm corect.

Dacă luăm în considerare unele aspecte și efectuăm o întreținere bună a aspiratorului, vom avea mai multe șanse ca acesta să rămână alături de noi mult timp.

1. Cumpărarea unui aspirator bun

Recomandarea experților, când vine vorba de aspiratoare, este să cumpărați cel mai bun astfel de aparat de curățenie pe care vi-l puteți permite.

Desigur, există alegeri excelente la un preț foarte accesibil. De exemplu, între 250 și 500 de lei, puteți găsi mai multe aspiratoare clasice foarte apreciate. Ideea este că, indiferent dacă un aspirator se încadrează în bugetul dvs. sau nu, dacă este bun, nu ar trebui să vă zgârciți la câțiva lei diferență, întrucât pe termen lung veți ieși mai câștigați.

2. Păstrați documentele aspiratorului

Este esențial să păstrați documentația referitoare la aspirator. Factura sau chitanța de cumpărare este esențială pentru a putea exercita garanția, încercați să o păstrați într-un loc de care vă amintiți și unde nu se pierde.

Manualul de instrucțiuni: deși sunt dispozitive care nu necesită studierea ingineriei, nu strică niciodată să aruncați o privire la manual atunci când efectuați unele sarcini de întreținere (schimbarea sacului, curățarea filtrelor sau rolelor etc.).

În unele cazuri, veți putea consulta documentația pe Internet, deoarece mulți producători o postează pe paginile lor. Așadar, recomandabil este să descărcați o copie pentru a o avea disponibilă.

3. Întreținerea și îngrijirea sunt esențiale

- Tratați aspiratorul cu grijă! Da, bine, am spus că sunt de obicei dispozitive robuste, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie tratate cu violență.

Înainte de a efectua sarcinile de curățare, încercați să curățați încăperile de elementele cu care se poate ciocni (scaune, mese, coșuri de gunoi, suporturi pentru umbrele).

Fiți atenți la ceea ce aspirați, deoarece ar putea deteriora furtunul. Evitați aspirarea elementelor ascuțite sau tăietoare sau a celor foarte grele. Cioburile, de exemplu, ar putea deteriora atât furtunul, cât și sacul sau chiar structura aspiratorului.

De asemenea, evitați lucrul pe suprafețe umede (cu excepția cazului în care, de exemplu, este un aspirator cu filtru de apă ).

Când îl opriți, întoarceți mai întâi comutatorul înainte de a-l deconecta de la priză.

- Nu-l bruscați! Aspiratorul are roți, nu trebuie să fie târât. Dacă îl răsturnă, se poate deteriora. Când îl ridicați, apucați-l de slotul prevăzut pentru acesta.

- Aveți grijă cu cablul! Dacă aspiratorul dvs. are un cablu, aveți mare grijă cu acesta, deoarece poate fi rulat în orice piesă de mobilier, ajunge sub o ușă și așa mai departe.

De asemenea, cablul are o anumită lungime, nu încercați să vă întindeți prea mult, dincolo de raza sa de acțiune, deoarece ar putea fi deconectat incorect sau chiar deteriorat.

O stare proastă a cablului poate fi periculoasă, deoarece ar putea provoca un incendiu sau un scurtcircuit.

Dacă aveți o bobină de cablu, încercați să o operați ușor și să evitați obstacolele care împiedică această derulare.

- Goliți-l periodic! Dacă aspiratorul este cu sac, schimbați-l înainte să fie complet plin, veți avea mai multă putere de aspirație și veți evita forțarea motorului.

Dacă este fără sac, aplicați aceeași idee și goliți recipientul înainte de a se umple.

- Curățați peria! De asemenea, este important să curățați peria de praf, fire, păr etc. care se pot acumula. În plus față de a provoca o funcționare mai proastă a aspiratorului, în unele cazuri acestea ar putea provoca obstrucții și / sau forța motorul mai mult decât este necesar.

- Curățați filtrele! Din același motiv, dacă curățați filtrele, aspiratorul dvs. va funcționa mai bine. Unele modele au filtre lavabile, consultați instrucțiunile pentru modelul dvs.

Verificați roțile! Curățați periodic roțile pentru a preveni murdăria care s-ar putea lipi de ele, pentru a nu păta sau chiar zgâria podeaua.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.