Brand voice

VIDEO | Cum s-a desfășurat evenimentul "Adoptă un bunic" organizat de DJS Vrancea și Asociația ”Voluntariat pentru Viață”, Mărășești

Ziarul de Vrancea
15 iun 2023 1023 vizualizări

Citiți postarea activată pe contul de facebook Serviciul de Asistenţă Comunitară Mărășești și comunicatul de presă transmis de Direcția Județeană de Sport(DJS) Vrancea în legătură cu acest subiect.

Citiți postarea activată pe contul de facebook Serviciul de Asistenţă Comunitară Mărășești despre activitatea desfășurată

”Seniorii entuziaști ai Mărășeștiului în excursie la Buciumeni alături de tineri voluntari

Peste 35 de adulți cu experiență din Mărășești au participat marți, 13 iunie 2023 la o excursie la Buciumeni alături de 20 de tineri voluntari. Activitatea este prima din proiectul Generații în Armonie pe care Asociația Voluntariat Pentru Viață îl desfășoară în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României. Proiectul, susținut prin Fondul pentru Vârstnici al Fundației Regale Margareta a României, este menit să reducă riscul de izolare socială în rândul vârstnicilor și să transforme clipele de singurătate în momente de bucurie.

Activitatea a fost realizată cu sprijinul Direcției Județene de Sport Vrancea – Centrul de Tineret Focșani și a însemnat în primul rând un eveniment cu caracter intergenerațional, un schimb de experiență între generații bazat pe empatie, înțelegere, integrare, comunicare și respect. Tinerii au avut ocazia să cunoască mai bine seniorii entuziaști ai Mărășeștiului și să împartășească cu aceștia clipe frumoase împreună. Bucuria acestora a început înca din autocar unde s-au cântat cântece de drumeție și s-au jucat jocuri. Odată ajunși la Buciumeni, bunicii și nepoții au făcut o plimbare de înviorare prin minunatul codru de tei. Am urcat apoi dealul de la mănăstirea Buciumeni unde participanții au fost primiți de una dintre maici care le-a povestit despre istoria bogată a locului de cult. Am vizitat altarul din pădure al mănăstirii, unde ne-am încărcat cu frumusețea și liniștea locului, după care am coborât ușor către autocar. Am continuat excursia noastră cu mănăstirea Oancea unde am făcut mișcare pe cele 50 de trepte abrupte ce duceau până la o bisericuță mică și la o priveliște minunată. A urmat apoi mănăstirea Sihastru unde maicile ne-au primit cu gogoși calde și cu povești despre activitățile lor de zi cu zi și despre istoria locului.

Ne-am întors cu toții acasă cu zâmbetul pe buze, încarcați de frumusețea codrului de tei și de liniștea lăcașelor de cult. Mulțumim tinerilor voluntari și seniorilor pentru participare.”

Citiți și Comunicatul de presă al Direcției Județene de Sport Vrancea despre evenimentul "Adoptă un bunic" organizat de DJS Vrancea și Asociația ”Voluntariat pentru Viață”, Mărășești

Direcția Județeană de Sport Vrancea – Centrul de Tineret Focșani în parteneriat cu Asociația Voluntariat pentru Viață din Mărășești au organizat o activitate specială în cadrul proiectului "Generații în armonie". Evenimentul se numește "Adoptă un bunic" și s-a desfășurat marti -13 iunie 2023 în localitatea Buciumeni. La aceasta activitate au participat aproximativ 20 de tineri voluntari de la diferite licee din județ alături de 35 de seniori din Mărășești, beneficiari ai proiectului Generatii in Armonie, pe care Asociația Voluntariat pentru Viață il desfasoara in parteneriat cu Fundatia Regală Margareta a României. Activitatea a fost sustinuta si de Sindicatul Național Sport și Tineret, Transport Public Focșani și Decathlon Focșani care s-au implicat si în alte proiecte de voluntariat ale Centrului de Tineret Focșani. "Adoptă un bunic" a insemnat în primul rând un eveniment cu caracter intergenerațional, un schimb de experiență între generații bazat pe empatie,înțelegere,integrare, comunicare și respect. Tinerii au avut ocazia sa cunoasca mai bine seniorii entuziaști ai Mărășeștiului și sa împartășească cu aceștia clipe frumoase împreună. Bucuria acestora a început înca din autocar unde s-au cântat cantece de drumeție și s-a recitat. Odata ajunsi la Buciumeni, bunicii și nepotii au facut o plimbare de înviorare prin minunatul codru de tei. Am urcat apoi dealul de la manastirea Buciumeni unde participanții au fost primiți de una dintre maici care le-a povestit despre istoria bogată a locului de cult. Am vizitat altarul din pădure al mănăstirii, unde ne-am încărcat cu frumusetea și liniștea locului, după care am coborat ușor către autocar. Am continuat excursia noastră cu mănăstirea Oancea unde am facut mișcare pe cele 50 de trepte abrupte ce duceau până la o bisericuță mică și la o priveliște minunată. A urmat apoi mănăstirea Sihastru unde maicile ne-au primit cu gogoși calde și cu povești despre activitățile lor de zi cu zi și despre istoria locului. În tot acest timp, tinerii și seniorii au avut ocazia să petreacă momente plăcute, sa râdă împreună, să se surprindă reciproc cu umorul si istețimea lor și să dezvolte relații mai profunde. Această inițiativă unică a avut drept scop promovarea interacțiunii dintre generații și crearea unui spațiu în care bunicii și tinerii să împărtășească experiențe, cunoștințe, sa facă mișcare și, un aspect foarte important, să se simtă bine împreună. Crearea unei astfel de atmosfere este extrem de importantă pentru a putea promova în mod eficient și sustenabil: voluntariatul în rândul tinerilor, minimizarea discriminării bătrâneții, eliminarea stereotipurilor despre persoanele în vârstă și promovarea unor valori de viață activă și dinamică prin intermediul mișcării și al sportului. Mulțumim participanților pentru implicare și entuziasm și partenerilor care au făcut posibilă această activitate deosebită.

 Director Executiv, Responsabil proiect, Daniel Gongu

Consilier, prof.Orania Zdrîncu

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.