Brand voice

7 lucruri pe care le poți face în inima Parisului

Ziarul de Vrancea
30 aug 2022 1246 vizualizări

Parisul este considerat cel mai romantic oraș din lume, dar și o capitală a luminilor. Dacă nu l-ai vizitat, te sfătuim să o faci măcar o dată în viață. 

Sentimentul este ca acela pe care îl experimentezi atunci când ai parte de un cod bonus Superbet, adică simți că distracția nu are limite.

Sunt atâtea lucruri pe care le poți face și atâtea atracții turistice de vizitat, încât nu ar fi suficientă nici măcar o lună pentru a le acoperi pe toate. Cum de obicei vacanța durează numai câteva zile, îți recomandăm ca într-o primă excursie să surprinzi esența Parisului. Iată 7 lucruri pe care le poți face în „inima” Capitalei Franței, arondismentul 8:

Petrece câteva ore în Parcul Monceau

Monceau este un parc istoric amplasat chiar în mijlocul orașului, înconjurat de muzee precum Musée Cernuschi, un muzeu de artă asiatică, sau Musée Nissim de Camondo, un conac elegant care găzduiește o colecție de Operă de artă din secolul al XVIII-lea. Parcul este foarte bine întreținut, cu o poartă frumoasă din fier forjat și o rotondă unde poți face o plimbare și poți admira statuile impunătoare. Există, de asemenea, un loc de joacă pentru copii, un iaz feeric și o frumoasă arcadă în stil renascentist. Dacă ai ce trebuie la tine, există posibilitatea de a organiza chiar un picnic pe iarbă.

Comandă friptură cu cartofi prăjiți la „L'entrecôte de Paris”

Cartofii prăjiți franțuzești sunt cunoscuți în toată lumea. Nu degeaba, în SUA, acestei garnituri i se spune „French fries”. Există o braserie, „L'entrecôte de Paris”, în fața căreia este mereu coadă. Oamenii, deopotrivă localnici și turiști, speră să prindă o masă liberă pentru a mânca friptură din mușchi de vită acoperit cu un sos obținut din 17 ingrediente secrete, după o rețetă veche creată de Armand Champvert. Friptura vine „acompaniată” de cartofi prăjiți incredibil de crocanți.

Fă Shopping pe Avenue Montaigne

Avenue Montaigne este o alternativă la magazinele de tip „main stream” de pe Champs de Élysées. Pe acest bulevard sunt reprezentanțe ale unor designeri de lux precum Chanel, Celine, Yves Sant Laurent și alții. Dacă ajungi acolo, caută și teatrul art deco Champs-Élysées, unde poți urmări un spectacol de neuitat.

Bea un espresso la L'Avenue

Una dintre cele mai eficiente metode de relaxare este să stai la masă, cu o cafea bună în față, și să urmărești lumea care trece pe stradă. L'Avenue este un bistro de colț deschis de dimineața până noaptea târziu. Amestecă-te cu localnicii și bea acolo espresso-ul de dimineață, intrând în vorbă cu cei de la alte mese sau citind presa locală.

Nu rata macarons de la Pierre Herme

Nicio călătorie la Paris nu este completă fără o oprire la o patiserie care produce macarons sau merengue. Pierre Herme este unul dintre cei mai buni producători de macarons francezi din oraș, cu locații peste tot. În arondismentul 8, îl poți găsi în interiorul magazinului L’Occitane de pe Avenue des Champs-Élysées. Biscuiții aerați ca o spumă au arome clasice și de sezon, cum ar fi yuzu, ciocolată și miso.

Vizitează Muzeul de Arte Frumoase

Petit Palais, Muzeul de Arte Frumoase al Parisului, este situat lângă Grand Palais și are o arhitectură care îți taie respirația. Ca și iubitor de artă, vei aprecia exponatele rotative și colecția impresionantă de sculpturi și picturi murale care datează din perioada 1903 - 1925. După aceea, te poți plimba prin grădinile palatului. Trebuie să ții cont că este nevoie de rezervare pentru acces în clădire. În schimb, la Arcul de Triumf poți merge direct. Simbolul Parisului a fost ridicat la inițiativa lui Napoleon, în anul 1806, oferind o perspectivă panoramică asupra orașului.

Mergi la un spectacol de cabaret

Spectacolele de cabaret sunt și ele parte integrantă din simbolistica Parisului. Există multe locuri unde se țin astfel de spectacole, dar îți recomandăm Crazy Horse, un spectacol de avangardă plin de energie, desfășurat din 1951, în care dansatoarele poartă ținute provocatoare și țin publicul „în priză” timp de 90 de minute. Prețul unui bilet pornește de la 90 de euro, dar există și bilete premium, cu cină inclusă. De la masă nu va lipsi șampania „adevărată”, cum numai în Franța se poate bea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.