Brand voice

PNL Focșani condamnă risipa de bani făcută de Oprișan: CJ vrea să dea 1,1 milioane de lei pentru Festivalul Bachus 2016

Ziarul de Vrancea
11 sep 2016 4470 vizualizări
Norocel Stroe, președintele organizației municipale a PNL, susține că este nevoie și de implicarea civică a focșănenilor pentru ca abuzurile administrației PSD să înceteze .Norocel Stroe, președintele organizației municipale a PNL, susține că este nevoie și de implicarea civică a focșănenilor pentru ca abuzurile administrației PSD să înceteze.”Focșani Blues Festival”, un eveniment de excepție, a fost organizat gratuit de un ONG, iar CJ alocă peste 1 milion de lei pentru ”festivalul fumului, al micilor și al muștarului”.”Interesele focșănenilor sunt altele: drumuri asfaltate, curățenie pe străzile principale și în cartierele mărginașe, condiții optime în școli pentru elevi, siguranța oamenilor în zonele rău famate, nu milioane date pentru Festivalul Bachus”, a afirmat Stroe

Echipa de conducere a PNL Focșani a avut o reacție vehementă după ce Consiliul Județean Vrancea a demarat o procedură de licitație pentru organizarea Festivalului Bachus 2016, suma pusă la bătaie fiind de aproximativ 1,1 milioane de lei. Contractul pentru organizarea evenimentului a fost ”spart” în două, așa cum a scris deja Ziarul de Vrancea, pentru a se putea depăși suma alocată inițial (700.000 de lei).

Suma totală de 1,1 milioane de lei este considerată de liberali drept excesivă, în condițiile unui județ sărac, aflat la coada clasamentelor economice făcute în România.

Cu toții trebuie să luăm atitudine și să reacționăm față de risipa de bani publici practicată de Oprișan. Nu ne putem face că nu vedem. Cred că și implicarea civică a focșănenilor poate ajuta foarte mult la stoparea abuzurilor administrației PSD. În condițiile în care un ONG, Asociația Estica din Vânători (Vrancea), a organizat gratuit pentru focșăneni un excelent festival de blues, timp de 3 zile, festival de o calitate net superioară ”vedetelor” aduse în Piața Unirii de Revelion sau cu ocazia Festivalului Bachus, ne punem întrebarea de ce Consiliul Județean aruncă peste 1 milion de lei pe Festivalul Bachus! Nefiind prima dată, putem trage concluzia că Vrancea nu a avut beneficii de pe urma festivalului, deoarece turismul în județ nu a crescut, iar viticultorii mici și mijlocii își vând strugurii pe prețuri derizorii”, a precizat Stroe.

 

Acesta consideră că la ora actuală interesele focșănenilor sunt altele, mai exact: drumuri asfaltate, curățenie pe străzile principale și în cartierele mărginașe, condiții optime în școli pentru elevi, siguranța oamenilor în zonele rău famate etc.

 

Banii de la buget trebuie cheltuiți în funcție de priorități, nu după bunul plac al politicienilor PSD. În teorie, vrem să educăm copiii și tinerii într-un fel dar administrația locală dă exemple nepotrivite prin acțiunile pe care le promovează și prin maniera aleasă, în sensul că sunt folosiți bani publici extrem de mulți pentru un eveniment care poate fi organizat cu sume mult mai mici. Oamenii din administrație și politică trebuie să ajute și să susțină cultura și educația tinerilor  prin proiecte și acțiuni care să fie etalon. Din păcate, la Focșani se întâmplă lucruri grave”, au spus, la unison, membrii PNL Focșani din echipa de conducere a organizației municipale.

 

Investițiile din Focșani, diminuate de administrația PSD

 

În timp ce Consiliul Județean Vrancea se pregătește să aloce 1,1 milioane de lei pentru Bachus, liberalii anunță că au constatat faptul că Primăria Focșani a diminuat deja sumele pentru o serie de investiții pe care le-a anunțat prioritare înainte de alegerile locale din 5 iunie. Astfel, s-au revizuit mai multe obiective propuse pentru execuție pe lista investițiilor din anul 2016, mii de focșăneni fiind privați, în continuare, de condiții mai bune de viață. Iată lista „neagră” anunțată de Primăria Focșani:

 

·        Refacerea infrastructurii străzii Cpt. Stoenescu (diminuare cu 150,00 mii lei)

·        Refacerea străzilor Popa Șapcă, Magheru, Dornișoarei, Fdt. Dornișoarei și Teiului (diminuare cu 100,00 mii lei)

·        Reabilitare și modernizare Strada Revoluției, Strada Aleea Sudului, str. Cpt. Florin Crețu și str. Aleea Parc (diminuare cu 198,00 mii lei).

 

Per total, Primăria municipiului Focșani a anunțat diminuarea cu aproape 600,00 mii lei a investițiilor pe care afirma, în primăvară, că le va derula în 2016. Subiectul a fost și va fi abordat de liberalii focșăneni în continuare, a anunțat Norocel Stroe după ce a participat la ședința Organizației Femeilor Liberale Vrancea


Foto 2: Ședința Organizației Femeilor Liberale Vrancea   

 

 

Foto 3: Alexandru Ciprian Epure președintele TNL Vrancea

 

Tinerii liberali focșăneni vor un centru de tineret implicat și activ

 

Alexandru Ciprian Epure, președintele TNL Vrancea, s-a referit și el la problema educației tinerilor prin cultură și nu numai: ”Am văzut și eu intenția conducerii CJ cu privire la Festivalul Bachus. 1,1 milioane de lei este o sumă imensă. Ce vreau să transmit autorităților locale este că ar fi de dorit o aplecare a municipialității către tineri, consultarea lor, cât și un centru de tineret real, unde se pot dezvolta proiecte. Doar prin petreceri pe bani mulți nu ne putem dezvolta ca municipiu și ca județ”.

     (Advertorial)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.