Advertorial

Termoșeminee pentru o încălzire modernă a locuinței

Ziarul de Vrancea
19 oct 2018 2331 vizualizări
Proprietarii caselor și vilelor din mediul rural se confruntă anual cu o problemă extrem de importantă: cum să își încălzească cât mai eficient în anotimpurile reci imobilele în care locuiesc permanent sau temporar.
Soluții există: sobe de teracotă de calitate poziționate în fiecare cameră în parte, centralele termice funcționând pe bază de combustibil solid, gaz, energie electrică sau chiar alimentate pe bază de combustibili neconvenționali.

Totuși, fiecare dintre aceste variante au și anumite dezavantaje, nu doar beneficii. Din această cauză, în ultima vreme la mare modă au ajuns niște surse de încălzire hibrid extrem de spectaculoase: sobele semineu cu serpentină, din gama celor de la Alego.

Principalele avantaje ale unui șemineu cu serpentină sunt următoarele:

Consumul redus de combustibil lemnos raportat la suprafața încălzită concretizat prin faptul că la aceeași cantitate de lemne utilizată se poate asigura căldura într-o incintă cel puțin dublă față de aceea în care este amplasat șemineul în cauză; așadar, un asemenea sistem încălzire modern este foarte rentabil, mai ales pentru imobilele de dimensiuni reduse sau medii.

Combustibilul lemnos folosit pentru alimentarea unei sobe șemineu cu serpentină este mai ieftin decât gazul sau alte surse de alimentare de natură electrică utilizate, spre exemplu, în cazul unei centrale termice normale și nici nu prezintă dificultăți în procurarea acestuia, mai ales în mediul rural.

Există în magazinele online sobe șemineu cu șarpantă gata confecționate, la prețuri pentru toate buzunarele: de la termoșeminee din clasa buget, până la acelea din clasa premium, de lux. Pentru cea mai mare parte a proprietarilor de locuințe la curte un asemenea sistem de încălzire în perioadele reci ale anului este ideal: șemineul personalizează fericit încăperea unde este montat, iar prin încălzirea concomitentă a apei care urmează ca să circule prin caloriferele amplasate în alte camere ori va fi stocată într-un boiler, se face și o economie substanțială de combustibil sau de energie electrică.

Unde se poate monta un șemineu cu șarpantă?

Acest tip special de soba semineu este potrivit nu doar pentru casele din mediul rural în care se locuiește permanent, ci și pentru locuințele de vacanță, inclusiv pentru cabanele nou construite în locuri izolate ale țării. Important este ca să se poată procura lemnul necesar pentru ardere.

Un șemineu cu șarpantă trebuie ales la indicația unui specialist, pentru a fi astfel ales încât să poată deservi cât mai bine locuința unde este amplasat.

Doar așa proprietarii unor asemenea imobile pot astfel ca să se bucure concomitent atât de un design interior luxos, dar să aibă parte și de o încălzire termică de calitate, precum și de apă menajeră, la niște costuri cu adevărat imbatabile.

La fel ca orice altă sobă șemineu, un termosemineu nu trebuie lăsat fără supraveghere, ca să nu mai vorbim de faptul că trebuie întreținut corespunzător prin curățarea periodică a camerei de cenușă.

Controlul coșului de fum este necesar ca să se facă extrem de responsabil, deoarece în acest mod se înlătură pericolul unui eventual incendiu. Trebuie totuși precizat faptul că un astfel de sistem de încălzire hibrid (sobă + calorifer) poate să fie utilizat doar în anotimpurile răcoroase.

Iată de ce, dacă se dorește obținerea de apă menajeră pentru gospodărie pe timpul verii, o centrală termică sau un sistem de panouri solare nepresurizate reprezintă variante fiabile ce pot ca să rezolve fericit această necesitate a proprietarilor de case la curte.

Există magazine specializate de unde se pot comanda inclusiv online asemenea tipuri de termoșeminee, focarele fiind realizate din otel de calitate superioară ce permit să fie racordate în paralel cu alte surse de încălzire sau în regim propriu. Și amintesc aici de www.alego.ro care face parte din grupul PEFOC.ro, marele magazin online de șeminee. Ele sunt dotate cu o serpentină de siguranță și clapetă de tiraj și se pot conecta fără probleme la un boiler pentru stocarea apei calde menajere.

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.