Advertorial

Sfaturi de utilizare a televizorului în preajma copiilor

Ziarul de Vrancea
21 apr 2021 1884 vizualizări

Deși internetul și alte platforme continuă să crească, televizorul continuă să fie una dintre cele mai populare opțiuni de divertisment și cea preferată de copii și tineri.

Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să vă organizați și să vă gândiți puțin la rolul pe care doriți să îl joace televiziunea în viața familiei.

1. Stabiliți limite: stabiliți reguli clare cu copiii dvs. despre cât timp li se permite să se uite la televizor. Pentru referință, Academia Americană de Pediatrie sugerează limitarea televiziunii și a altor dispozitive electronice la o oră pe zi pentru copiii cu vârsta de cel puțin 2 ani.

Televizor eMAG oferte

2. Fără televizor în camera copiilor: este mai puțin complicat să respecte regulile dacă nu sunt ispite în camera lor. În plus, un studiu realizat de Universitatea din Berkeley a stabilit că lumina albastră care emană de pe ecrane inhibă producția de melatonină, un hormon esențial pentru a obține un somn profund de care copiii tăi au nevoie pentru a se recupera, a se odihni și a crește. 

3. Faceți tot posibilul pentru a echilibra timpul de televiziune cu alte activități: așa cum se spune, „tot ce e prea mult strică”. Găsiți o modalitate prin care copiii voștri pot fi activi fizic, jucați-vă, desenați și lăsați-i să ajute puțin în bucătărie, dacă deja o pot face. Ideea este de a crea obiceiul sănătos de a nu sta lipiți în fața televizorului ore și ore. Echilibrul este important.

Televizoare eMAG comenzi online

4. Ori de câte ori puteți, urmăriți emisiuni și programe care le plac, împreună cu ei: asta nu înseamnă că trebuie să urmăriți spectacole întregi, dacă nu puteți, ci doar să rămâneți la curent. Aproximativ 10 minute dintr-un episod dintr-un desen animat vă vor oferi o idee despre ceea ce urmăresc cei mici și astfel veți fi conștienți de ce tip de mesaje și conținut urmăresc copiii dvs. În acest fel veți găsi idei și puncte care vă vor ajuta să începeți conversațiile cu ei.

5. Căutați programe de calitate încă de la o vârstă fragedă: căutați întotdeauna programe care au valoare educațională, care să vă ajute să vă consolidați valorile familiei, să promovați respectul, empatia și curiozitatea.

6. Explorați programe care îi ajută să-și aprofundeze interesele: în conversațiile cu copiii tăi, întreabă despre ce îi interesează, ce le atrage atenția și explorează programe care sunt aliniate cu interesele lor: știință, artă, sporturi etc.

7. Nu lăsați televizorul pornit toată ziua: deși se pare că nu contează dacă aveți televizorul pornit și cu sunet redus, în realitate contează și vă recomandăm să evitați acest lucru. În acest fel vă ajută să creați o atmosferă acasă unde televizorul și alte gadget-uri nu au o prezență permanentă. 

8. Opriți televizorul la masa în familie: există cercetări științifice care arată că copiii și tinerii sunt mai fericiți și mai sănătoși atunci când mănâncă alături de familie.

9. Fii atent cu serialele la care au acces copiii tăi: dacă tu sau un membru al familiei care are grijă de copiii tăi urmărește anumite seriale, este normal ca aceștia să vrea să le vadă. Vă recomandăm să fiți prudenți, deoarece marea majoritate a serialelor pentru adulți conțin scene cu multă violență și sex. Copiii și tinerii nu sunt adesea pregătiți pentru acest tip de conținut.

10. Bucurați-vă împreună: urmăriți o emisiune sau un film la televizor, confortabil, poate cu floricele în brațe. Acel timp petrecut cu copiii tăi este de neprețuit. Vă va oferi posibilitatea de a întări legăturile emoționale cu copiii dvs., de a purta conversații despre ceea ce văd, de a râde și de a plânge, dacă este cazul. Ideea este să ne distrăm și să ne bucurăm împreună.

Din moment ce știm că copiii se pot conecta acum la cablu pe o tabletă sau telefon, multe dintre aceste sfaturi se aplică și altor platforme. Este vorba despre a te bucura, a profita, a menține echilibrul și a petrece timp cu copiii tăi ori de câte ori poți.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.