Advertorial

Lada frigorifică: la ce să te uiți înainte să cumperi

Ziarul de Vrancea
12 nov 2020 2198 vizualizări
Decongelare fără îngheț sau manuală? Capac contrabalansat sau obișnuit? Află tot ce trebuie să știi despre cum să cumperi o ladă frigorifică din acest ghid.

Ar trebui să cumpăr o ladă frigorifică? 

O ladă frigorifică este un aparat uriaș care poate depozita o cantitate uriașă de alimente. Este utilă dacă ai tendința de a cumpăra și congela o mulțime de alimente în vrac sau vrei să îngheți o încărcătură mare de produse proaspete dintr-o singură dată. Lăzile frigorifice sunt mari, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie de mult spațiu pentru a păstra una în casă.

Avantaje: 

Poți păstra o cantitate uriașă de alimente în interior

Sunt ieftine 

Sunt ideale pentru depozitarea articolelor mari și voluminoase, cum ar fi o bucată mare de carne

Oferă mai mult spațiu utilizabil decât congelatoarele obișnuite

Dezavantaje: 

Sunt mari și voluminoase - și nu se vor potrivi într-o mulțime de bucătării sau încăperi utilitare

Caracteristicile de depozitare sunt limitate - este ușor să pierzi articole mai mici sau deja deschise

Majoritatea modelelor nu sunt fără gheață, așa că va trebui să le dezgheți atunci când se acumulează gheață 

Caracteristici esențiale la o lada frigorifica

O ladă frigorifică nu are multe caracteristici dintre care să alegi. Cea mai mare diferență dintre acestea și alte tipuri de congelator este că majoritatea trebuie dezghețate manual. Opțiunile fără îngheț sunt foarte puține. Iată principalele caracteristici la care să te gândești când faci o achiziție: 

Coșuri de depozitare - Acestea sunt suspendate deasupra compartimentului principal și sunt cu adevărat utile pentru păstrarea obiectelor mai mici, pe care le vei putea găsi ulterior cu ușurință. De asemenea, sunt ideale pentru depozitarea pachetelor deschise de mâncare în poziție verticală, împiedicându-le să se verse pe toată secțiunea principală a congelatorului. 

Capac contrabalansat - Acest lucru funcționează prin menținerea capacului lăzii frigorifice fixat într-o poziție deschisă după ce l-ai ridicat, lăsându-ți ambele mâini libere pentru a adăuga alimente sau a scotoci în jur pentru a găsi obiectul pe care îl cauți. Fără aceasta, va trebui să sprijini capacul cu o mână în timp ce ajungi înăuntru cu cealaltă. 

Avertizare de temperatură ridicată - Acestea sunt fie alarme, fie lumini care se activează dacă temperatura din congelator începe să crească. Acest lucru ar trebui să îțo ofere suficient timp pentru a investiga problema și să te ajute să eviți să arunci întregul conținut al congelatorului. 

Blocare - Capacitatea de a bloca capacul lăzii frigorifice este o caracteristică de siguranță de neprețuit, mai ales dacă ai copii mici în familie. De asemenea, te poate ajuta să previi furarea conținutului congelatorului - la îndemână dacă îți păstrezi lada frigorifică în garaj.

Ce dimensiune de ladă frigorifică ar trebui să cumpăr? 

Lăzile frigorifice sunt disponibile în tot felul de dimensiuni. De la modele pătrate mici de 54 cm lățime și 61 cm adâncime, care au o amprentă similară cu un congelator mic, la cufere uriașe, adânci, care au mai mult de 115 cm lungime. Mărimea pe care o cumperi va depinde de cantitatea de spațiu pe care trebuie să îl pui, precum și de cantitatea de alimente pe care vrei să o stochezi. Unii oameni doresc o ladă frigorifică mare pentru a pune cantități mari de alimente. Alții preferă un model mai mic de economisire a spațiului pentru a pune alimentele congelate care nu încap în congelatorul principal de bucătărie.

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.