Advertorial
De ce să cumperi un televizor 4K
28 aug 2019
2965 vizualizări
S-ar putea să ai impresia că cumpărarea unui nou televizor va fi simplă, având în vedere că toate televizoarele noi au ecran plat deja de foarte mulți ani. Cu toate acestea, cumpărarea unui televizor implică în continuare multe opțiuni, dintre care unele pot fi noi pentru tine.
Cele mai multe televizoare au acum o caracteristică numită gamă (sau interval) dinamică înaltă sau HDR, care promite imagini mai luminoase, mai dinamice și culori mai vii, mai reale. Vei vedea de asemenea o mulțime de televizoare Ultra HD (UHD) sau televizoare 4K sau chiar și unele televizoare 8K, care promit un detaliu mai bun al imaginii decât televizoarele HD, alături de contrast și culoare îmbunătățite. Așadar, o întrebare de care te vei lovi dacă cumperi un televizor nou este dacă este timpul să trecu la unul dintre aceste televizoare 8K mai noi sau să rămâi la televoare 4K obișnuite.
Televizoarele de înaltă definiție, numite și televizoare 4K, au rezoluții de ecran de 3840x2160, deci conțin 8 milioane de pixeli sau de patru ori numărul de pixeli individuali față de un set HD. Fiind mult mai dens, pachetul de pixeli din televizoarele UHD le face capabile să detalieze imaginea. Avantajele unui televizor UHD sunt evidente atunci când ne uităm la dimensiuni mai mari de ecran - să zicem de 65 inci sau mai mult - sau când vrei să stai mai aproape de televizor decât poți cu un televizor de 1080p.
În zilele noastre, cele mai mari aparate sunt televizoare 4K UHD și are sens să cumperi unul din acestea, deoarece de obicei nu sunt mai scumpe. Aceste televizoare au ecrane 4K cu rezoluție mai mare, cu pixeli mult mai denși. Asta înseamnă că poți alege televizoare mai mari, iar distanța față de televizor poate fi la fel de mică precum diagonala ecranului. Așadar, de exemplu, cu un televizor UHD de 65 inci, poți sta la o distanță de circa un metru și jumătate de acesta.
Amintește-ți doar că obiectivul este de a crea o experiență de vizionare confortabilă, imersivă. Nu vrei totuși să fii atât de aproape de ecran încât să nu vezi imaginea întreagă sau atât de departe încât să nu vezi detaliile de înaltă definiție pe care le plătești.
De asemenea, va trebui să acorzi atenție bugetului. Este posibil să găsești televizoare bune care se vând pentru câteva sute de lei, în timp ce altele merg la câteva mii și există multe televizore care se încadrează între aceste extreme. Dimensiunea ecranului, funcțiile și marca vor afecta prețul.
Începem acum să vedem și primele așa-numite televizoare 8K, care au rezoluții de ecran de 7680x4320, cu peste 33 de milioane de pixeli. Aceasta este cea mai înaltă rezoluție care a fost definită în standardul UHD, deci din punct de vedere tehnic acestea sunt și televizoare UHD. Momentan nu există multe și sunt și foarte scumpe,
față de televizoare cu dimensiuni comparabile.
Nu îți recomandăm să cumperi un televizor de 8K chiar acum, deoarece vei plăti imens pentru acesta și nu există încă conținut 8K. Așadar, în aceste zile, achiziționarea de televizoare 4K are sens, în special pentru dimensiunile mai mari ale ecranului, unde este tot mai greu să găsești chiar și seturi HD.
Vestea și mai bună este că există acum o cantitate decentă de conținut 4K de urmărit, în special de la servicii de streaming precum Amazon și
Netflix.Există, de asemenea, playere Blu-ray 4K Ultra HD care pot reda discuri Blu-ray 4K.
Un alt motiv pentru care ai putea decide să faci saltul televizoare 4K: Standardele pentru unele caracteristici UHD, inclusiv o gamă dinamică ridicată (HDR) și o paletă mai largă de culori, au fost acum setate, așa că nu trebuie să îți faci griji că îți va lipsi vreo caracteristică importantă.
Ziarul de Vrancea nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.