Advertorial

Când ai nevoie de un aparat de glicemie și cum să-l folosești?

Ziarul de Vrancea
25 oct 2023 1151 vizualizări

Un aparat de glicemie este un dispozitiv mic, portabil, care îți permite să-ți verifici glicemia (nivelurile de glucoză) acasă. Medicul tău îți va arăta cum să utilizezi un astfel de aparat.

 

Mai întâi, vei pune o bandă de testare în dispozitiv.Apoi îți vei înțepa degetul pentru a obține o picătură mică de sânge pe care o poți pune pe bandă, astfel încât să poată fi analizată de glucometru.

Denumite și contoare de glucoză, aceste dispozitive îți pot spune în câteva secunde dacă glicemia este prea scăzută, prea mare sau în intervalul de referință.Indiferent de tipul de diabet pe care îl ai, un glucometru îți poate oferi informații prețioase.

Acest articol analizează modul în care funcționează glucometrele, cine ar trebui să le folosească, precum și când este indicat să te testezi și cum să o faci corect.

Cine ar trebui să folosească un aparat de glicemie?

Poate fi necesar să utilizezi un glucometru în mod regulat dacă suferi de:

Utilizarea frecventă a unui aparat de glicemie te poate ajuta să:

Controlul glicemiei este important din cauza consecințelor pe termen scurt și pe termen lung ale diabetului necontrolat asupra sănătății.

Când să te testezi cu un aparat de glicemie?

Discută cu medicul tău despre când și cât de des ar trebui să îți testezi glicemia.Asigură-te că știi ce să faci dacă rezultatele sunt scăzute sau ridicate. Frecvența ta de testare poate depinde de tipul tău de diabet și de planul tău de tratament.Medicul tău îți va spune ce program de testare este cel mai bun pentru tine. Acest program poate fi sau nu similar cu liniile directoare generale.

Insulina este un hormon produs de pancreas.Ajută celulele să folosească glucoza din sânge.În diabetul de tip 1, pancreasul încetează să producă insulină sau produce foarte puțină. Asta face ca testele frecvente să fie importante.Te ajută să te asiguri că ai suficientă insulină pentru a-ți menține stabil nivelul zahărului din sânge.Dacă ai diabet de tip 1, poate fi necesar să îți testați nivelul glucozei de patru până la 10 ori pe zi.

Poți testa:

Dacă rutina ta se schimbă sau te îmbolnăvești, este posibil să ai nevoie să faci un test și mai des.

În diabetul de tip 2 și în diabetul gestațional (GD), corpul tău încă mai produce insulină, dar nu o folosește eficient.Acest lucru se numește rezistență la insulină și face ca nivelul zahărului din sânge să crească.

Dacă suferi de una dintre aceste afecțiuni, este posibil să ai nevoie să faci teste doar de două, până la patru ori pe zi.Cu toate acestea, îți poți testa glicemia mult mai des, mai ales când diagnosticul este nou și nivelurile nu sunt încă stabile.

Poți verifica nivelul glicemiei:

În parte, acest lucru depinde dacă iei insulină sau utilizezi alte medicamente.Dacă îți gestionezi diabetul cu medicamente fără insulină și îți cunoști tiparele tipice, este posibil să nu ai nevoie să te testezi chiar zilnic.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.