Advertorial

200,9 tone de alimente donate în cadrul Colectei Naționale de Alimente, organizată de Rețeaua Băncilor pentru Alimente din România

Ziarul de Vrancea
26 dec 2023 1470 vizualizări

În perioada 15 -17 decembrie, românii au donat 200,9 tone de alimente în cadrul Colectei Naționale de Alimente, organizată de Rețeaua Băncilor pentru Alimente din România

Federația Băncilor pentru Alimente din România, împreună cu cele nouă Bănci pentru Alimente din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați anunță că prima etapă a a Colectei Naționale de Alimente, cu prezența voluntarilor în magazine, s-a încheiat. A fost o adevărată sărbătoare a solidarității care a adunat zeci de mii de oameni din toată țara, de toate vârstele și profesiile, într-un gest comun de generozitate față de cei care au cea mai mare nevoie.

În perioada 15 -17 decembrie, când voluntarii au fost prezenți în magazinele partenere, românii au dovedit încă o dată că unitatea și solidaritatea sunt posibile.

Un bilanț impresionant al acestei etape a Colectei Naționale de Alimente:

  • 200,97 tone de alimente donate (cu 171 tone mai multe față de ediția precedentă), echivalentul a 401.937 porții de hrană oferite pentru persoanele care cu greu își procură hrana de fiecare zi;

  • peste 200.968 români au cumpărat și donat alimente de bază neperisabile; în medie, fiecare a dăruit aproximativ 1 kg de alimente;

  • 354 organizații partenere ale Băncilor pentru Alimente vor primi alimentele colectate pentru a sprjini, în perioada următoare, persoanele vulnerabile, iar numărul acestora va crește până la finalul campaniei;

  • peste 72.079 persoane aflate în dificultate se vor bucura de o masă demnă de sărbători: familii numeroase sau cu venituri mici, bătrâni din cămine sau rămași singuri, fără sprijinul familiei, copii din centre de plasament, din familii sărace, din centre de zi sau de recuperare, persoane fără adăpost, mame singure, persoane cu abilități speciale, victime ale violenței domestice sau ale traficului de persoane și mulți alți oameni aflați în nevoie;

  • 3.291 voluntari elevi, studenți, pensionari, profesori, persoane din companii, directori de firme sau de școli, români, italieni, spanioli, americani, ucraineni, persoane din cadrul asociațiilor partenere, au fost prezenți în magazinele partenere și au dăruit din timpul și energia lor pentru a încuraja persoanele să doneze și pentru a le arăta impactul gestului lor în viața celor mai puțin norocoși.

    Reamintim că încă mai pot fi donate alimente în magazinele partenere până la data de 27 decembrie, în cutiile special amenajate după casele de marcat: în toate cele 353 magazine Lidl, 361 magazine PENNY, 33 magazine Auchan și 57 magazine Kaufland. Orice aliment care se va adăuga, puțin câte puțin, va permite Băncilor pentru Alimente să hrănească și mai mulți oameni.

    Alimentele donate în cadrul colectei sunt foarte valoroase pentru Băncile pentru Alimente. Odată donate, acestea permit persoanelor în nevoie și structurilor caritabile să se bucure de o diversitate mult mai mare de produse și să se organizeze pe un termen mai lung în gospodăria proprie, într-o cantină sau o structură rezidențială.

    Împreună împotriva risipei alimentare, împreună împotriva sărăciei!

Rețeaua Băncilor pentru Alimente din România mulțumește tuturor celor care au făcut posibil acest spectacol al generozității: fiecărei persoane care a contribuit cu o donație de alimente; voluntarilor, fără al căror sprijin, devotament și sacrificiu nu s-ar fi colectat aceste cantități impresionante; angajaților magazinelor partenere pentru susținerea și mobilizarea lor; organizațiilor partenere care au sprijinit cu voluntari, precum și cu preluarea, transportul și donarea alimentelor către cei nevoiași.

Federația Băncilor pentru Alimente din România, împreună cu membrii săi, mulțumește, de asemenea, partenerilor pentru tot efortul și implicarea în buna derulare a campaniei: Lidl România, PENNY | REWE România, Auchan România, Kaufland România, CHEP România.

În viziunea Băncilor pentru Alimente, nimănui nu trebuie să-i fie foame și a oferi hrană este forma de ajutor cea mai concretă și imediată pentru a răspunde la o nevoie umană a cărei satisfacere nu poate întârzia.

„Experiența uimitoare din aceste zile și răspunsul plin de generozitate al oamenilor care au donat, precum și al celor care au sprijinit în diferite forme, ne-a demonstrat că dincolo de foamea fizică, există o foame de raporturi umane, de întâlnire, de conviețuire și dăruire. Suntem recunoscători tuturor celor care au pus în punga portocalie a bunătății darul lor, în ciuda dificultăților cu care se confruntă mulți dintre ei, transformând această campanie într-o adevărată mișcare de solidaritate și unitate. Oamenii sunt colecta, oamenii hrănesc speranța!” - Gabriel Sescu, Președinte Federația Băncilor pentru Alimente din România - FBAR

Deși colecta cu prezența voluntarilor în magazine s-a încheiat, procesul de preluare, sortare, înregistrare, centralizare și distribuire către organizații și, prin acestea, către cei aflați în nevoie continuă și în perioada următoare, până când fiecare aliment donat va ajunge pe masa celor aflați în nevoie.

Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR, împreună cu cele nouă Bănci Regionale pentru Alimente din București, Cluj, Roman, Oradea, Brașov, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați constituie o mare rețea națională de solidaritate la dispoziția societății, organizațiilor caritabile și a celor mai vulnerabili dintre noi, o punte între existența surplusului de alimente și cei care au mai multă nevoie de hrană. Băncile pentru Alimente colectează și donează ONG-urilor partenere produse pe care producătorii, importatorii, distribuitorii sau retailerii le donează. Obiectivul asumat al Băncilor este acela ca alimentele și produsele nealimentare considerate surplusuri, în care au fost investite resurse materiale, timp și muncă, să nu ajungă pierderi sau risipă, ci să fie consumate de către cei aflați în dificultate și care nu au putere de cumpărare, contribuind astfel și la reducerea emisiilor de gaze produse de deșeurile alimentare.

Pentru mai multe informații: office@bancapentrualimente.ro 0771 235 977


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.