Orașul Panciu

Spitalul Orășenesc Panciu va purta numele doctorului Eugen Băleanu 

Ziarul de Vrancea
1 feb 2019 1946 vizualizări

Joi, 31 ianuarie 2019, Consiliul Local Panciu, întrunit în prima ședință ordinară din acest an, a aprobat proiectul de hotărâre inițiat de primarul Iulian Nica privind schimbarea denumirii Spitalului Orășenesc Panciu în Spitalul Orășenesc „Dr. Eugen Băleanu” Panciu. În aceeași zi, Comisia județeană de atribuire de denumiri din cadrul Instituției Prefectului Vrancea a avizat favorabil propunerea privind schimbarea denumirii unității medicale din Panciu. 

„Am inițiat un proiect de hotarâre privind schimbarea denumirii Spitalului Orășenesc Panciu în Spitalul Orăsenesc «Dr. Eugen Băleanu» Panciu în semn de omagiu pentru omul și medicul de excepție care a fost Eugen Băleanu, de la a cărei trecere în neființă se împlinesc, în această toamnă, 20 de ani. Personalitate a lumii medicale din județul Vrancea, Eugen Băleanu s-a remarcat în comunitatea noastră pentru valorile și principiile de viață pe care le-a respectat, pentru profesionalism, promptitudine, răbdare și dăruire sufletească în relația cu pacienții, față de care a manifestat o atenție deosebită. El a fost cunoscut și pentru implicarea activă în viața medicală și socială a orașului, contribuind la dezvoltarea Spitalului Orășenesc Panciu, la conducerea căruia a fost timp de aproape 30 de ani“, a declarat primarul Iulian Nica.

Doctorul Eugen Băleanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Ținutul Tighinei, oraşul Căuşanii Noi - Basarabia. A absolvit Facultatea de Medicină din Iaşi, în anul 1958, fiind repartizat ca medic de dispensar în comuna Boloteşti. Ulterior, a profesat la Dispensarul Clipiceşti şi Tifeşti până în 1966, când a devenit medic secundar chirurg la Dispensarul Panciu. Dupa absolvirea secundariatului, doctorul Eugen Băleanu a devenit şeful Secției Sanitare a Raionului Panciu, apoi, cu mici întreruperi, timp de 27 de ani, a fost director al Spitalului Orăşenesc Panciu.

Când a preluat conducerea Spitalului din Panciu, instituția avea numai 20 de paturi, iar la pensionare, Spitalul avea de 10 ori mai multe secții, compartimente noi şi paturi. Sub conducerea lui Eugen Băleanu, a fost înființată Secția de bolnavi cronici a Spitalului Panciu și au fost construite Dispensarele din comunele Răcoasa, Movilița, Fitioneşti şi Țifești.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.