Orașul Panciu

Casa de Cultură Mihai Eminescu din Panciu | 15 Ianuarie: eveniment organizat de Ziua Culturii Naționale

Ziarul de Vrancea
16 ian 2019 2866 vizualizări

Profesorul Andrei Igor Manovici a primit Trofeul de Excelență Mihai Eminescu pentru promovarea culturală a orașului Panciu, în calitate de coordonator al Corului de Cameră Cantabile și de director al Liceului Teoretic Ioan Slavici din Panciu.

Primarul Iulian Nica a oferit înalta distincție în cadrul evenimentului organizat la Casa de Cultură Mihai Eminescu din Panciu, cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

„Felicitări, domnule director! Vă mulțumim pentru toate bucuriile și emoțiile pe care Corul Cantabile ni le-a dăruit de-a lungul anilor! Vă urez mult succes în continuare, sănătate și putere de muncă pentru a continua această grea, dar frumoasă misiune, de a descoperi și de a șlefui tinerele talente și, nu în ultimul rând, să înnobilați orașul nostru cu palmaresul acestui cor minunat!“, a precizat primarul Iulian Nica.

„Vă mulțumesc din tot sufletul! Mă onorează foarte mult gestul de astăzi și aprecierile primite! Și eu aș vrea să vă mulțumesc, la rândul meu, pentru efortul și buna credință pe care o dovediți de fiecare dată în tot ceea ce faceți în orașul Panciu, pentru comunitatea pănceană, mai ales pentru educație și cultură! Pentru acest lucru, meritați admirația noastră! Vă mulțumesc foarte mult!“, a spus profesorul Andrei Igor Manovici. 

În 2019, Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită printr-un spectacol prezentat de eleva Alexandra Corcoz, de la Liceul Teoretic Ioan Slavici. Programul a inclus recitaluri susținute de Corul de Cameră Jeunesse al Liceului de Artă Gh. Tăttărescu din Focșani, pregătit de profesoara Simona Safta și de Grupul Vocal Cantus Focșani, coordonat de profesorul Ionuț Drilia, în timp ce elevii Liceului Teoretic Ioan Slavici Panciu - Alexia Huzum-Șerban, Ovidiu Merlan, Andrei Coroiu, Denisa Voicu, Alexandra Ghimpu, Crina Isac, Bianca-Elena Brînză, Karla-Georgiana Bucătaru, Ana-Maria Cornici, Maria-Rebeca Cristian, Lavinia-Giorgia Popa, Robert-Andrei Gălățanu, Albert Șerban, îndrumați de profesoarele Elena Manovici, Nicoleta Racoviță și Camelia Caproș, l-au omagiat, printru-un recital de versuri, pe mare poet național, Mihai Eminescu. Elevul Andrei Pănescu, pregătit de profesorul Marian Luca a susținut un moment la pian, iar elevii Gabriel Ploșniță și Bianca Brânză au interpretat melodia Eminescu, compusă de Doina și Ion Aldea Teodorovici, pe versuri de Grigore Vieru. 

„Doresc să vă felicit și să vă mulțumesc pentru aceste momente cu adevărat înălțătoare! Nu spun cuvinte mari, știm cu toții foarte bine că Eminescu a fost, este și va rămâne unic, întreaga sa operă este unică și trebuie să fim mândri că trăim într-o țară care a dat lumii un geniu al literaturii universale!“, a declarat primarul Iulian Nica.

Programul dedicat Zilei Culturii Naționale a inclus și vernisajul expoziției de pictură Cu pași mici, cuprinzând lucrări realizate de Ana-Maria Bălan.

„Pictura este principala mea activitate, căreia i-am acordat tot timpul meu și, cu pași mici, așa cum se numește expoziția, merg în direcția visurilor mele mari, pe care îndrăznesc să le am. Eu doar îndemn să ne bucurăm de culoare în fiecare zi și să fim fericiți cu ceea ce ne oferă fiecare moment al vieții! Să fiți sănătoși, să aveți bucurie în suflete și armonie!“, a spus Ana-Maria Bălan.

Primarul Iulian Nica a subliniat faptul că, dintotdeauna, comunitatea pănceană a știut să aprecieze valorile, demonstrând că nu are nevoie de o zi specială pentru a sărbători cultura.

„Pentru noi, cultura este un veritabil tezaur pe care îl transmitem din generație în generație, cu bucurie, dar și cu o imensă responsabilitate! Astfel, Ziua Culturii Naționale nu este doar momentul în care ne celebrăm poetul nepereche, ci și un bun prilej de a scoate la lumină noi talente, cărora le oferim șansa de a fi cunoscute de marele public și de a se afirma, nu doar în țară, ci și dincolo de hotarele ei!“, a afirmat Iulian Nica.

Edilul-șef i-a îndemnat pe cei prezenți să manifeste în continuare același interes pentru valorile spirituale și pentru cultură. 

„Vă îndemn să prețuim în continuare patrimoniul culltural al României, să iubim cultura - indiferent de formele ei de expresie: literatură, teatru, artă, muzică, film și să-i respectăm pe toți cei care contribuie perpetuarea acestor valori spirituale! Să ne prețuim înaintașii, tradițiile și tot ce înseamnă identitate națională! Să fim mândri că suntem români!“, a spus primarul Iulian Nica.

Text informații + fotografii:Primăria Orașului Panciu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.