Orașul Panciu

Turul Panciului

Ziarul de Vrancea
19 apr 2010 1535 vizualizări
Investitii pentru drumurile dintre vii

Primaria Panciu a accesat o masura de finantare de un milion de euro prin Programul National de Dezvoltare Rurala pentru modernizarea drumurilor dintre vii. Pentru acest program, administratia panceana a solicitat aviz de mediu, in acest moment proiectul putind fi consultat la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Vrancea, strada Dinicu Golescu nr. 2. "Proiectul presupune lucrari la drumurile de transport, care vor fi asfaltate, dar si realizarea de canale, podete, legaturi intre alei si sisteme de irigatii. In modernizare vor intra fermele 5,6 si 7, urmind ca ulterior sa adaugam si alte ferme", ne-a declarat primarul din Panciu, Ion Petre. (I. CRETU)


Saptamina curateniei continua la Panciu


Saptamina trecuta Primaria Panciu, impreuna cu Directia Silvica Focsani a inceput plantarea a 5.500 de puieti. Voluntarii de la Liceul Teoretic "Ioan Slavici", de la Liceul Tehnologic "Al. I. Cuza", dar si de la alte doua licee din municipiul Focsani, respectiv Colegiul "Al. I. Cuza" si Colegiul "Valeriu D. Cotea", impreuna cu angajatii Primariei Panciu si ai Directiei Silvice Focsani, au demarat de martea trecuta o actiune de plantarea a 5.000 de puieti de salcim si 500 de pin, pe un deal situat fata in fata cu Manastirea "Brazi". Potrivit viceprimarului Iulian Nica, Primaria Panciu a plantat puieti de salcim si pin in aceste zone si in anii anteriori, actiunea de saptamina trecuta fiind una de completare a spatiilor ramase neimpadurite. (D. GANEA)


Dan si Cipian Nica, cetateni de onoare


Fostul ministru al Administratiei Publice Dan Nica si deputatul Ciprian Nica se numara printre cei 13 cetateni de onoare ai orasului Panciu. Panoplia personalitatilor pancene cuprinde nume de seama precum cele ale muzicologului Theodor Balan, Enache Puscaru, teologul Vasile Radu, muzeograful si publicistul Anton Paragina si Adolf Capatina. Acesta din urma, magistrat si farmacist, a fost ministru de Justitie si primar al orasului Panciu. Doctor in drept cu teza "Publicitatea drepturilor reale imobiliare", intre 1922 si 1926 Adolf Capatina preda primul curs de Drept comparat din Romania, la Universitatea din Cernauti. Capatina a fost ministru al justitiei in Guvernul Sanatescu (1944). Printre personajele de vaza ale orasului se mai inscriu publicistul Corneliu Stefanache, cunoscutul oenolog Ion Pusca, dramaturgul Benone Pusca, filozoful George Popa, scriitorul Ion-Horia Birleanu si cunoscutul scriitor Ionel Bandrabur. (D. GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 16 ore, 56 minute, 57 secunde
Nesimtul n-are limite.... Ce au facut cei doi pentru acest oras??? Notarul a stors ultimul leut de la acesti amarati de panceni practicand printre cele mai mari tarife din judet . Unul dintre cei mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.