Reţeta zilei: Ruladă cu Dulceaţă sau cu cremă de ciocolată
Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă sau 10 albuşuri, 6 linguri zahăr, 4 linguri ulei, 1 plic praf de copt, 6 linguri făină.
Pentru umplut: 400 gr dulceaţă sau un pachet unt, o cutie mică cremă de ciocolată, 1 linguriţă esenţă de rom, zahăr vanilat pentru pudrat.
Preparare:
Blatul: Se bat albuşurile spumă tare împreună cu zahărul. Se amestecă gălbenuşurile cu uleiul. Amestecaţi compoziţia de albuş cu cea de gălbenuş, amestecand uşor să nu cadă albuşurile. Dacă aveţi doar albuşuri, picuraţi uleiul în spuma de albuşuri şi amestecaţi pentru omogenizare. Adăugaţi făina cernută împreună cu praful de copt şi adăugaţi în compoziţia de ouă, conţinuand să amestecaţi uşor. Turnaţi aluatul într-o tavă (25/35cm) îmbrăcată cu hartie de copt. Coaceţi 10 minute în cuptorul preancălzit, la foc mic.
Crema de ciocolată: Frecaţi spumă un pachet de unt (80% grăsime). Adăugaţi cate o lingură din crema de ciocolată şi omogenizaţi. La sfarşit puneţi esenţa de rom.
Asambarea ruladei: Lucraţi repede ca să nu se răcească blatul. Desprindeţi blatul de pe hartia de copt. Puneţi deasupra dulceaţa preferată (uşor încălzită) sau crema de ciocolată. Rulaţi cu ajutorul hartiei de copt şi lăsaţi să se răcească înfăşurată în aartia în care aţi copt. Rulada cu cremă de ciocolată daţi-o la frigider pană se întăreşte bine untul.
Pofta bună!
sursă www.reteteculinare.ro