Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Supă de dovleac şi salvie

Ziarul de Vrancea
5 nov 2013 730 vizualizări
Vă prezentăm azi o reţetă de supă pentru zilele reci care stau să vină

Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline, 1 lingură de unt, 3 cepe, tocate
2 linguri de salvie tocată, 1,4 kg de dovleac plăcintar, curăţat de coajă şi de seminţe, 1 lingură de miere, 1,5 l supă de legume, fire de chives, tocate, piper negru, pentru servit. Dacă nu aveţi chives puteţi folosi ceapă verde. Chives sunt unele dintre cele mai populare verdeţuri, asemănătoare la aspect şi gust cu ceapa, dar care nu sunt folosite la adevărata lor valoare în bucătăria noastră.

Mod de preparare
1. Topeşte untul şi uleiul într-o cratiţă mare sau într-un vas termorezistent. Adaugă ceapa şi salvia şi sotează-le până se înmoaie – cam 15 minute. Pune dovleacul şi amestecă încontinuu 5 minute. Adaugă mierea, supa şi fierbe totul până când dovleacul este moale.
2. Lasă supa să se răcească un pic şi paseaz-o într-un blender. Asezoneaz-o şi mai adaugă supă de legume sau apă, dacă este prea groasă. Reîncălzeşte-o înainte de a servi şi presară chives şi ceva condimente.
3. Valoare nutritivă per porţie: 130 kilocalorii.
Sursa http://www.goodfood.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.