Reţeta zilei: Supa cremă de dovleac
Toamna se numără dovlecii, aşa că nu ezitaţi să-i folosiţi din plin în bucătărie. Iată ingredientele penru Supa cremă de dovleac: 2 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă, mărunt tocată, 1 căţel de usturoi, 1/2 linguriţă de coriandru, 1 linguriţă de chimen măcinat, 1/2 linguriţă de nucşoară, 1 kg de dovleac, curăţat de coajă şi tăiat bucăţi, 1 cartof mare, 1 litru de supă de pui/legume, 125 de ml de smantană pentru gătit.
Mod de preparare: Încalzeşte uleiul de măsline într-o tigaie pe foc mic şi sotează ceapa două-trei minute, pană cand se înmoaie şi devine translucidă. Adaugă şi căţelul de usturoi şi condimentele: coriandrul, chimenul şi nucşoara şi amestecă. După încă un minut, adaugă şi dovleacul, curăţat şi tăiat cubuleţe, şi cartoful, tot cubuleţe. Toarnă şi supa de pui (sau de legume) şi lasă ingredientele să fiarbă la foc mic, pentru o jumătate de ora. După ce legumele s-au înmuiat bine, stinge focul şi lasă supa să se răcească puţin. Pune supa într-un blender şi mixeaz-o (dacă nu ai un blender prea mare, fă această operaţiune treptat, adică împarte compoziţia totală în două-trei părţi). Toarnă supa înapoi în cratiţă, dă drumul la foc şi încorporează şi smantanta lichidă. Amestecă uşor şi asezonează supa cremă de dovleac cu sare, piper şi nucşoară (dacă îţi place aroma acesteia). Poftă bună!
Sursa: www.andreearaicu.ro