Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Supa cremă de dovleac

Ziarul de Vrancea
4 nov 2013 938 vizualizări
Astăzi vă prezentăm o supă cremă de dovleac cremoasă şi parfumată, care se prepară incredibil de uşor

Toamna se numără dovlecii, aşa că nu ezitaţi să-i folosiţi din plin în bucătărie. Iată ingredientele penru Supa cremă de dovleac: 2 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă, mărunt tocată, 1 căţel de usturoi, 1/2 linguriţă de coriandru, 1 linguriţă de chimen măcinat, 1/2 linguriţă de nucşoară, 1 kg de dovleac, curăţat de coajă şi tăiat bucăţi, 1 cartof mare, 1 litru de supă de pui/legume, 125 de ml de smantană pentru gătit.
Mod de preparare: Încalzeşte uleiul de măsline într-o tigaie pe foc mic şi sotează ceapa două-trei minute, pană cand se înmoaie şi devine translucidă. Adaugă şi căţelul de usturoi şi condimentele: coriandrul, chimenul şi nucşoara şi amestecă. După încă un minut, adaugă şi dovleacul, curăţat şi tăiat cubuleţe, şi cartoful, tot cubuleţe. Toarnă şi supa de pui (sau de legume) şi lasă ingredientele să fiarbă la foc mic, pentru o jumătate de ora. După ce legumele s-au înmuiat bine, stinge focul şi lasă supa să se răcească puţin. Pune supa într-un blender şi mixeaz-o (dacă nu ai un blender prea mare, fă această operaţiune treptat, adică împarte compoziţia totală în două-trei părţi). Toarnă supa înapoi în cratiţă, dă drumul la foc şi încorporează şi smantanta lichidă. Amestecă uşor şi asezonează supa cremă de dovleac cu sare, piper şi nucşoară (dacă îţi place aroma acesteia). Poftă bună!
Sursa: www.andreearaicu.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.