Jurnalism cetatenesc

Pulsul oraşului :„Băsescu nu are faţă de preşedinte”

Ziarul de Vrancea
21 mai 2012 948 vizualizări
Cum le-a prezentat Băsescu România românilor americani

Aflat în Statele Unite, pentru a participa la lucrările Summitului NATO, care se desfăşoară în zilele de 20 şi 21 mai, preşedintele Traian Băsescu s-a întalnit, sâmbătă seară, cu reprezentanţii comunităţii româneşti de la Chicago. El le-a spus că mai are de făcut două legi - cea a sănătăţii şi cea a reorganizării administrative a ţării - şi poate spune că a lăsat ceva în urma lui.
Cum comentează interlocutorii noştri declaraţia şi activitatea preşedintelui Băsescu în timpul mandatelor sale, puteţi afla din sondajul următor.

Elena Manolache, pensionară, Focşani

„Ce vă pot spune eu... Mie nu mi-a făcut nici un favor. Am avut 12 copii şi i-am crescut fără nici un ajutor de la stat. Alocaţia pentru copii a fost foarte mică... eu am muncit la stat... m-am descurcat foarte greu... Mulţumesc bunului Dumnezeu că am fost sănătoşi. Pensiile nu le-a mărit, din alocaţii a mai luat... Nu ştiu dacă astea sunt treburile lui, dar pe toţi, pe guvern, pe parlamentari, cine îi conduce? Cine dirijează toate astea? Nu Băsescu? Nu cred că oamenii ar mai vrea să fie conduşi de el.”

Daniel Mitrea, angajat MapN, Focşani

„Băsescu!? Niciodată nu voi fi mulţumit de activitatea lui! Nu ştiu unde a fost şi ce a făcut zilele acestea, nu urmăresc politica dar, ca cetăţean nu am fost convins de ceea ce a făcut ca preşedinte. El poate încearcă să facă ceva, dar cei de langă el nu par să îl susţină. Nu e suficient să ai în intenţie, îţi trebuie şi susţinere şi mai mulţi oameni care să îţi împărtăşească viziunea... Sunt mulţi care îl mănancă şi... asta e. Sunt convins că nu ar mai fi votat, chiar dacă ar mai avea posibilitatea să candideze. În nici un caz! Nici premier nu cred că o să îl numească cineva. Nu are cine.”

Tina Dima, muncitoare, Focşani

„Eu sunt mulţumită de activitatea preşedintelui... a făcut destule... şi-a respectat o parte din promisiuni. Eu, una, sunt mulţumită. Am loc de muncă, mai am puţin şi ies la pensie... nu am motive să fiu nemulţumită. Salariu... e aşa cum este... Eu zic că o parte din oameni l-ar mai vota, dacă ar mai putea candida.”

Marian, operator calculator, Focşani

„Cred că aspectele legislative nu intră în atribuţiunile lui... dacă guvernul propune, Parlamentul aprobă, ok, el îşi dă acordul sau nu... dar nu cred că e treaba lui să modifice legi fundamentale. Eu consider că rolul lui ca preşedinte este unul de reprezentare şi de acest rol nu s-a achitat deloc bine. Relaţiile diplomatice cu celelalte ţări, în special cele puternice – cum ar fi Rusia, nu sunt deloc bune. În plus nu îmi place cum se comportă, cum vorbeşte cu ceilalţi lideri... nu ştiu... nu are prestanţă... nu are faţă de preşedinte...”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu


www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Vlad Ţepeş

Băsescu a prezentat Romania romanilor americani şi întregii lumi ca o ţaţă: în timp ce vorbeşte ministrul roman de externe, ţaţa se fotografiază, apoi sare pe scenă ca un Țap. Ministrul roman reprezenta la pupitru Romania; nu pe cetăţeanul Marga. Mi-e silă, mi-e scarbă de asemenea manifestări, mi-e ruşine că suntem conduşi de un asemenea om ca Băsescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Opinentului Vlad Tepes, acum 4380 zile, 1 ora, 6 minute, 46 secunde
Esti suparat foc pe cei care deranjeaza ora de invatamant ideologic de partid si pe tovarasul lector. A fost suficient ca sa vezi cine sporovaia la microfon fara sa mai asculti ca sa-ti dai seama cine citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.