Jurnalism cetatenesc

„Cei şapte ani de-acasă ar trebui să soluţioneze aceste dispute”

Ziarul de Vrancea
21 feb 2012 2032 vizualizări
„Nu parca! Sparg cauciucuri şi dau cu cuiul în vopsea!” Iată ce face focşăneanul pentru a avea unde să-şi lase maşina, cînd zăpada a înmormîntat toate parcările din Focşani. În ultimele două săptămîni prin tot municipiul se dau lupte aprige pentru un loc de parcare. Primăria percepe taxe dar uită să îşi mai facă datoria faţă de cetăţeni, aşa că fiecare se descurcă aşa cum poate printre troiene. Cine şi cum trebuie să soluţioneze aceste conflicte în opinia interlocutorilor şi cititorilor noştri puteţi afla din sondajul următor.

Daniel Gafton, angajat MAI, Galaţi


„E la latitudinea fiecărei persoane în parte. Sînt oameni care au bunul simţ şi nu ocupă locul de parcare deszăpezit de alţii, sau dacă îl ocupă, o fac doar pentru cinci minute sau lasă pe cineva la maşină... Şi sînt alţii care… dacă aşa s-au obişnuit nu ai ce să le faci… Locul e public, nu este proprietatea nimănui… Cartoanele cu ameninţări cred că sînt puse doar ca să intimideze, nu cred că îşi permite nimeni să taie, să spargă... Legislaţia îţi permite teoretic să recuperezi paguba de la făptaş. Practic… ca în Romania. Este treaba autorităţilor să găsească soluţii. Legea spune ca fiecare proprietar să îşi facă în faţa imobilului, asta înseamnă că locatarii trebuie să iasă să cureţe parcarea. Dar dacă din 20 de locatari ies numai doi… firesc cei care ies se enervează...”

Ioana Dumitrescu, pensionară, Focşani

„Dreptatea este de partea celui care a desfăcut locul. Dacă îl ocupă pentru cîteva minute nu este o problemă, dar în final trebuie să i-l cedeze, pentru că e dreptul lui. Cei abilitaţi, poliţia trebuie să soluţioneze conflictele astea. Nu ştiu dacă se bagă... dar e treaba lor. Pînă una alta oamenii îşi dau în cap… e foarte urît… Locurile de parcare trebuie plătite de fiecare, în fiecare cartier şi nu mai apar probleme. Adevărat că acum, de la zăpadă, sînt probleme mai mari.”

Sandu Valinca, Focşani

„Eu nu mă confrunt cu problema asta, dar cel care plăteşte taxa la primărie are dreptul. Cei care nu plătesc, să îşi caute alte locuri. Să pună mîna pe lopată, să dea zăpada la o parte şi să îşi caute loc de parcare, nu să ocupe locul altuia. Nici cel care este deranjat nu are dreptul să spargă sau să zgîrie maşina celui care i-a luat locul. Administraţia locală trebuie să rezolve disputele astea.”

Nicolae, pensionar, Focşani

„Cei şapte ani de-acasă ar trebui să soluţioneze aceste probleme. Şi să pună mîna toată lumea pe lopată, şi să nu îşi permită să ocupe locul curăţat de altul… Nu spun nici că trebuie să rămînă locul liber toată ziua pînă vii de la serviciu, că şi aşa sînt locuri de parcare insuficiente, iar zilele astea… au mai rămas doar cîteva. Şi de-o parte şi de alta trebuie să dicteze legea bunului simţ. Ea trebuie să facă dreptate.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu
www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori
Iobag
Măi fratele meu şi eu am dat zăpada din jurul maşinii şi am un fel de loc personalizat, dar dacă plec cu maşina şi găsesc alta pe acel loc,trebuie să mă consolez că atîta timp cît nu am contract de închiriere pe acel loc nu pot să emit pretenţii! Cei care au astfel de atitudine trebuiesc haliţi de poliţie deoarece şi ameninţările de genul '' TE FAC'' , ''TE SPARG'',''TE HALESC'', ''ŢI-O TRAG LA CAUCIUCURI'', ''ŢI-O DAU CU CUIU PRIN VOPSEA'' sînt tot fapte penale care trebuiesc pedepsite! Dacă astfel de situaţii ar avea loc în alte ţări civilizate indivizi de teapa lui VN-74-MAV erau de mult sanctionaţi de autorităţi. Dar trebuie să ne consolăm că trăim în Romania şi mai ales în Focşani, în vremurile astea grele în care oamenii nu mai au puterea să simtă pentru oameni!


Fulguin
Să fim serioşi, şi eu astăzi am plecat în oraş cu maşina şi cînd am revenit pe locul deszăpezit de mine era un gipan 4x4, am căutat un alt loc pe care am parcat. Este aceeaşi situaţie ca şi în restul anului cînd asfaltul e uscat, parchezi pe unde apuci că doar nu ai rezervare de la dydy specialist în înzăpezire şi strangulări de trafic!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
nick, acum 4470 zile, 22 ore, 38 minute, 27 secunde
Intradevar, locul e public si nu este proprietatea nimanui ,dar daca fiecare ar fi pus mana pe lopata si si-ar fi dezapezit locul de parcare nu s-ar fi ajuns in asemenea situatie.Daca eu muncesc o citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.