Jurnalism cetatenesc

Asta e părerea mea!

Ziarul de Vrancea
20 feb 2012 948 vizualizări
Să învingem zăpada! Întotdeauna este loc de mai rău…

Iarna anului 2012 este cu siguranţă  de neuitat. Aşa frig, aşa iarnă! Aşa nămeţi, aşa pagube! Nu-l văd decît ca fiind cel mai groaznic manifest al acestui anotimp, ce-a putut să provoace chiar şi familiei mele necazuri.
Totul a pornit treptat. Într-o zi - o palmă de zăpadă, bucuria tuturor că în sfîrşit a nins şi la noi lăudabil! Dar fericirea nu a ţinut mult…căci au urmat apoi cîteva zile şi nopţi demne de băgat cetăţenii în sperieţi. În scurt timp “pajistea” albă s-a năpustit în întregime peste sute de km, stîrnind agitaţie, nelinişte şi daune la casele multor oameni. Ce să mai spun că circulaţia a fost imposibilă timp de 2 săptămîni. Pînă ca deszăpezirile să-şi facă treaba a fost nevoie şi de intervenţii din partea voluntarilor.  Răbdarea şi nervii oamenilor au fost puse la încercare val-vîrtej.
În prezent, situaţia nu mai este la fel de critică. Circulaţia s-a reluat în multe zone din judeţ pe unde, pînă acum două săptămîni nu se putea deplasa niciun mijloc de transport iar temperaturile parcă s-au mai domolit. Însă, problemele nu se termină aici. Iarna a afectat şi elevii, căci situaţia de avarie a dus la închiderea şcolilor.  Suspendarea cursurilor a bucurat mulţi elevi, chiar şi pe mine la început, însă cînd am văzut că situaţia se înrăutăţeşte, am început să intru puţin în panică, gîndindu-mă la acele multe ore pe care le-om avea de recuperat. Cum mă afectează pe mine vacanţa aceasta neaşteptată?  Răspunsul meu este simplu: ieşirea din ritmul în care abia intrasem de doar trei săptămîni înainte, după prima vacanţă oficială de iarnă; am fost în imposibilitatea de a mă deplasa în anumite locuri, la antrenamente, activităţi sau filmul-de-joi anulate şi multe alte efecte. În ultimele zile s-au găsit colegi cu spirit civic şI au ajutat la deszăpezirea liceului, consţienti fiind de efectele ce s-ar fi putut produce în cazul în care aşteptau ca zăpada să se topească singură în cine ştie cît timp.
Cum văd eu demersurile în următoarele săptămîni cu privire la începerea cursurilor şcolare? Hmm. Puţin tumultoase, din vina unei noi organizări şi a detaliilor ce vor trebui prinse din urmă, într-un ritm sprinten. Însă, există şi varianta ca elevii şi cadrele didactice să acorde o răbdare şi atenţie sportite la ceea ce li se comunică, iar prin receptivitatea lor, rezultatele să fie în şi mai scurt timp vrednice de laudă. Totul depinde de fiecare în parte.
Acesta fiind spuse, nu-mi doresc decît să începem o săptămînă în forţă şi să dăm la o parte impedimentele ce se vor aşezate în calea noastră precum zăpada, să dăm dovadă că lucrurile merg înainte indiferent de cauze şi efecte, căci întotdeauna este loc de mai rău...

Amalia Giurgea - Liceul cu Program Sportiv


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.