Jurnalism cetatenesc

« Indiferent pe ce fel de tratament mergi, trebuie să ai avizul medicului »

Dana Chiorescu
28 nov 2011 1523 vizualizări
Remediile naturiste sînt tot mai căutate de vrînceni, mai ales că traversăm o perioadă a răcelilor, cînd imunitatea organismului scade. Odată cu instalarea vremii reci, tot mai multe persoane caută să cumpere din farmacii şi din unităţile de profil preparate pe bază de plante. Cele mai căutate sînt ceaiurile, siropurile din plante, dar şi produsele sub formă de capsule. Folosirea ceaiurilor şi produselor naturiste pentru tratarea diverselor afecţiuni sau pentru prevenirea lor este în creştere, însă medicii atrag atenţia asupra faptului că nu orice boală se poate trata cu aceste produse naturiste. Aşa se face că unii bolnavi combină cele două tipuri de tratament. Către care tip de tratament înclină interlocutorii noştri puteţi afla din sondajul următor.

Florentina, Focşani

„În general nu folosesc produse naturiste. Nu m-am gîndit… nu am luat în considerare această modalitate de tratament. Cînd am nevoie, recurg la tratamentul alopat. Nu am nimic împotriva tratamentelor naturiste. Reprezintă o alternativă. Fiecare foloseşte ce vrea.”

Cezar Gogu, maistru militar pensionar, Focşani

„Nu folosesc produse naturiste. Nu folosesc medicamente în general. Nici nu am afecţiuni notabile. Sufăr puţin de reumatism, dar pe care îl tratez cu indiferenţă.”

Anghel Iordache, feroviar pensionar, Focşani

„De regulă folosesc şi produse naturiste. Cînd mergem la medicul de familie… ştiţi cum e, prescripţia dînşilor către tratamentul alopat înclină, deşi sînt şi ei adepţi ai produselor naturiste ca şi tratament dar.. . asta e, trebuie să recomande chimioterapia… să vîndă medicamentele. Avantajele sînt mult mai mari la tratamentul naturist numai că acesta este pe o perioadă de timp mult mai mare. Trebuie să urmezi tratamentul mult mai mult, cu stricteţe, cu un regim alimentar echilibrat că altfel nu are efecte. Degeaba ţii pe de o parte şi faci excese pe alta. Depinde acum şi pentru ce iei aceste tratamente. Indiferent pe ce fel de tratament mergi, trebuie să ai avizul celui de specialitate, al medicului sau al farmacistului. Şi farmaciştii au acelaşi tip de pregătire, putem să avem încredere. Deci nu trebuie luat aşa, cu de la sine putere, din auzite. Trebuie consultat medicul şi cu atît mai mult cînd e vorba de medicament.”

Lili, lucrător comercial, Focşani

„Nu folosesc produse naturiste, dar nici medicamente. Probabil că au eficienţă  produsele naturiste din moment ce oamenii le folosesc. Nu ştiu care sînt avantajele şi dezavantajele celor două tipuri de tratament. Probabil ştiu mai bine cei care le folosesc.”

Ioana, contabilă, Focşani

„În popor se spune că atunci cînd a lăsat Dumnezeu bolile a lăsat în natură şi tratamentele. Sînt absolut convinsă că natura ne oferă mijloacele necesare tratării oricărei afecţiuni. Din păcate, industria farmaceutică este una aducătoare de venituri imense atît celor implicaţi, de la producători pînă la medici şi spitale, laboratoare de teste, etc şi pînă la stat. Din acest motiv nu este încurajat tratamentul homeopat.

Sondaj realizat de Dana Chiorescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Dr. Any Drollinger, acum 4542 zile, 16 ore, 24 minute, 25 secunde
Ca medic ce a imbratisat de mult timp medicina naturista si homeopata ( din vremea cand fiul meu era prescolar si se imbolnavea foarte des, iar eu ca medic doar alopat pe atunci nu cunosteam decat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.