Jurnalism cetatenesc

„Politicienii se prefac că au grijă de noi”

Dana Chiorescu
24 nov 2011 1227 vizualizări
Ghişeele de la patru instituţii deconcentrate din judeţ au fost controlate de prefectul Sorin Hornea, însoţit de jurnaliştii din mass- media locale. Prefectul a vorbit cu oamenii care aşteptau la rînd să le fie rezolvate problemele de funcţionarii de la Casa Judeţeană de Pensii, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) – Focşani şi Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS), precum şi la Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Controlul inopinat al prefectului la instituţiile muncii şi la finanţe a scos în evidenţă doar o neregulă, faptul că la Casa de Pensii, din cauza spaţiului îngust, pensionarii se înghesuie la ghişeul de eliberare a biletelor de tratament. Cum comentează interlocutorii şi cititorii noştri acţiunea prefectului puteţi afla din sondajul următor.

Anonimă, pensionară, Goleşti



“De ce s-a dus la Casa de Pensii? Ca să ne mai dea sau ca să ne mai ia? Nu ştiu dacă au descoperit vreo neregulă... Politicienii se prefac că au grijă de noi... nu mai are nimeni grijă de noi ! Eu sînt de la ţară, femeie necăjită, nu m-am dus niciodată să îmi dea ei bilet de staţiune...”

Ion Azanfirei, pensionar, Focşani



„Ce să facă? Nu a făcut nimic nici cu controlul ăsta, nici cu altceva… Nimeni în ţara asta nu îşi face treaba, vă spun eu! Toţi sînt corupţi… aşa e în Romania. Eu umblu după pensionare. După 42 de ani de muncă am o pensie de 33 de lei şi sînt şi bolnav de cataractă. Trebuie să fim uniţi şi să îi dăm jos pe toţi, toată clasa politică! Lumea s-a lămurit: din ’90 încoace nimeni nu a făcut nimic! În cine să mai avem încredere? Nouă ne e din ce în ce mai rău, lor le e din ce în ce mai bine! Ei fură miliarde, iar noi trăim de pe o zi pe alta!”

Georgeta Arsenie, pensionară, Focşani


„Şi eu am depus o cerere de recalculare a pensiei şi nu mi-a venit nici o decizie pînă acum. Am fost la ghişeu acolo… am depus cererea şi nu mi-a zis nimeni nimic, cît trebuie să aştept sau altceva. Ei stau închişi acolo, tu te duci la ghişeu… ei iau actele alea, ne dau număr de înregistrare… şi gata. Nici nu ştiu dacă vine decizia acasă sau cum trebuie procedat. E greu cu pensiiile astea mici în ziua de azi… Ei cred că habar nu au cum trăiesc oamenii. Cu o pensie de 470 de lei ce să faci mai întîi?”

Marin, Focşani

„Pisica cu clopoţei nu prinde şoareci, aşa se spune din bătrîni. Dacă s-a dus cu toată şleahta de ziarişti după el, ce neregulă vroia să găseasă? De la primul ghişeu putea să plece acasă. Vă daţi seama că au zbîrnîit telefoanele şi s-au informat unii pe alţii… Dar nici nu cred că a vrut să facă acest control pe bune. Vrea doar să arate că se implică.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Aşa
Păi nu are altceva de făcut decît să se ducă în control de nu ştiu cîte ori la instituţii. Fostul prefect nu prea avea timp să meargă în control la instituţii. Ce vrea să facă domnul prefect, să îşi facă campanie pe spatele instituţiilor deconcentrate? Vrea să candideze şi un picuţ de campanie nu strică. Îi ia în vizor în special pe pensionari, care cred orice. Baftă!





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.