Jurnalism cetatenesc

„Sălile de spectacole nu mai sînt pline cum erau pe vremuri”

Dana Chiorescu
28 oct 2011 1728 vizualizări
Focşănenii sînt invitaţi în luna noiembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuţă” din Focşani,unde vor avea loc două spectacole de prim rang. Iubitul actor Florin Piersic îşi va lansa miercuri, 9 noiembrie, primul album muzical din cariera sa, intitulat „Hoinărind printre amintiri”. Melodiile sînt compuse de Dan Iagnov, cu texte de Andreea Andrei, fiind o poveste a vieţii artistului. Şi maestrul Tudor Gheorghe va reveni în Focşani vineri, 25 noiembrie, cu cel mai recent spectacol al său, „Vremea nemîniei”, dedicat poetului Grigore Vieru. Rapsodul va fi acompaniat de Orchestra Arkadia din Chişinău, dirijor Marius Hristescu. Preţul biletelor la aceste evenimente este 50 lei respectiv 60 lei. Dacă focşănenii se bucură de aceste evenimente culturale puteţi afla din sondajul următor.

Constantin Potlog, pensionar, Focşani
 

„Mergeam peste tot cînd eram tînăr... Cel mai mult îmi plăcea şi mergeam la meciuri, dar mergeam şi la spectacole. Îmi plăcea să o văd pe Irina Loghin... Acum nu mai merg oamenii la spectacole, sînt puturoşi! Pe timpurile noastre ne distram, ne duceam la baluri, la nunţi, la chermeze... la tot felul de chestii din astea. Acum nici chef nu au şi nici bani. Florin Piersic este un actor extraordinar, cel mai bun actor! Mi-ar plăcea să îl văd.”
 

 

Tănase Balosin, pensionar, Focşani

„Mie îmi place muzica populară mult. Şi uşoară, dar nu toţi cîntăreţii. Cînd e spectacol prin Piaţa Unirii, cînd sînt festivaluri din astea, nu scap nici un spectacol. Am văzut afişul pentru că umblu prin oraş. Cum să nu îmi placă Tudor Gheorghe!? E cam scump biletul, dar mă duc dacă îmi place. Ce să faci, trebuie să te mai şi distrezi, mai vezi ceva, mai descreţeşti fruntea. Acum oamenii se duc la spectacolele astea gratis, că se ţin aici la noi, în Vrancea, mereu. Aşa vin, că e pe degeaba. Dar sălile de spectacole nu prea mai sînt pline... cum erau pe vremuri... e criză de bani. Sînt care nu mai lucrează, care sînt daţi afară din întreprinderi... cînd nu ai de muncă, nu ai cu ce şi nici nu îţi mai arde de spectacole.”
 

Nicu Stoian, Focşani
 

 

„Îmi place Tudor Gheorghe foarte mult pentru că are un repertoriu deosebit, dar Florin Piersic... mai puţin. Preţul unui bilet este mare, dacă ne raportăm la veniturile populaţiei, dar dacă ne gîndim la costurile unui astfel de spectacol, este mic. Se pare că oamenii nu mai merg atît de mult la spectacole fiind foarte preocupaţi. În ziua de astăzi se aleargă mult pentru puţin şi, din această cauză, nu prea mai rămîne timp şi pentru altele.”
 

Liliana Neagu, confecţioneră, Focşani


„Sînt spectacole dorite, cred că oamenii îşi doresc să îi vadă. Preţul este acceptabil... Din păcate, nu prea mai merg la spectacole. Probabil timp este prea puţin, au tot felul de ocupaţii şi... bani din ce în ce mai puţini. Cred că ştiau mai mult să se distreze pe vremuri, erau mai relaxaţi. Acum probabil sînt mai încrîncenaţi şi din cauza situaţiei economice.”
 

Mirela, economist, Focşani
 

„În principiu îmi doresc să îl ascult pe Tudor Gheorghe. De obicei spectacolele lui sînt de înaltă ţinută şi întotdeauna este o plăcere să te afli în sala lui de spectacol. Un artist în adevăratul sens al cuvîntului, care pune suflet în ceea ce face şi îşi respectă menirea şi spectatorii! Ce îmi displace este locaţia. Nu înţeleg de ce se ţin spectacole deosebite într-o sală... de tristă amintire. Aveam sala Teatrului, avem Ateneul... Eu nu îmi explic...”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.