Jurnalism cetatenesc

„Mulţi nu îşi permit să plătească o consultaţie la cabinetele particulare”

Dana Chiorescu
20 oct 2011 1615 vizualizări
Medicul endocrinolog a fost sancţionat cu 10% din salariu pe trei luni, în urma unui memoriu trimis la Ministerul Sănătăţii de tatăl unei paciente. Medicului i se impută că a întîrziat la program circa trei ore la cabinetul din Spitalul Mare şi făcea concurenţă neloială, după ce a trimis pacienţii la investigaţii la o clinică particulară. După ce a fost sancţionat, medicul şi-a dat demisia, apoi a revenit şi a contestat în instanţă atît sancţiunea cît şi demisia. Care sînt experienţele intrelocutorilor şi cititorilor noştri în contact cu acest sistem puteţi afla din sondajul următor.

Gheorghe, pensionar, Focşani

 
“Eu de medicul meu sînt mulţumit, nu mă pot plînge. Am un medic bun, cu răbdare, calm… La general… nu am avut ocazia să îmi fac o părere. Nu sînt bolnăvicios. Am fost o dată internat la Spitalul Militar şi mi-a plăcut cum era acolo: ordine, disciplină... medici buni... În policlinică  nu sînt probleme. Chiar pe vremuri era mai rău... acum cred că s-au îmbunătăţit lucrurile. Nu sînt probleme deosebite.”

Mihai Codreanu, cadru militar, Focşani

„Eu nu prea merg la doctori, în schimb soţia mea lucrează în sistem. Nu este normal ca medicul din spital să trimită la cabinetul particular propriu. Cotizăm la sistemul de sănătate, de ce să mai plătim o dată? Plus că mulţi nu îşi permit să plătească o consultaţie la cabinetele particulare. Unde să protestăm? Am protesta, dar nu are cine să ne asculte.”

Mămică, Focşani

„E vai de capul sistemului nostru sanitar! Personal nu m-am confruntat cu probleme. Am o doctoriţă foarte bună, se poartă frumos, ne dă tot ce ne trebuie... dar nu sînt mulţumită de ce văd la televizor, de toate problemele care sînt. Sînt atîţia bolnavi, atîţia necăjiţi... Şi nu este corect ca medicul care are cabinet particular să îi trimită de la spital acolo.”

Maria Manolache, Focşani

„Nu am avut probleme cînd am avut de mers la medic. Nu am întîmpinat niciodată piedici, am o relaţie frumoasă cu medicul meu de familie şi, chiar cînd am avut nevoie să fiu consultată de un medic specialist, am primit trimitere şi nu a fost nici o problemă. Am fost tratată cum trebuie... Nu spun asta pentru că lucrez la spital, ci sînt mulţumită de felul în care am fost tratată.”

Anonim, inginer, Focşani

„Toată lumea ştie cum e la noi la spital, la policlinică, la urgenţe... Numai cei care au norocul de a nu fi avut nevoie de doctori nu ştiu cum stau lucrurile. Cozi peste cozi, oameni bătrîni şi bolnavi care aşteaptă pe holuri... să îşi facă milă medicul să vină la cabinet. La cabinetele particulare, în loc să vezi numai „crema” soietăţii, prin asta înţelegînd oamenii cu bani, vedem şi oameni sărmani, necăjiţi, vai de capul lor. Credeţi că merg la cabinetele partciulare pentru că sînt servicii mai bune sau sînt mai bine trataţi? Nici gînd! Sînt trimişi de la cabinetele de la spital... Ce putem face? Nimic! E o nesimţire generalizată!”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Păţitu

Dar despre UNITATEA PRIMIRI URGENŢE ce să mai spunem? Este un haos total; vine SMURDUL în 2 min la domiciliu şi de la UPU te preia un medic după 2 ore. E inadmisibil, domnilor de la Ministerul Sănătăţii, e bataie de joc faţă de cetăţenii acestui judeţ!! Domnule director MOISE dv.ştiţi ce se întîmplă acolo, mai ales sîmbăta şi duminica? Mai rău ca acum n-a fost niciodată!

Manole
Să mai treacă dr.Moise şi pe la Policlinica de copii a spitalului: medicii vin pe la 8.30 şi programul începe la 7.00 iar în tura de după masa vin pe la 14,00 cînd programul începe la ora 13,00 . La fel se şi pleacă cu o oră, o oră şi jumătate inainte de terminarea programului. Imediat ce pleacă medicii şi asistentele închid uşa. MORI CU ZILE ÎN ROMANIA !

Bolnav
Dar să fii cu stare subfebrilă şi să te calce în picioare la infecţioase aţi auzit? A ţipat o cretină la mine jumătate de oră şi a insistat că nu e de competenţa ei. Pînă la urmă boala mea e de natură infecţioasă şi am cheltuit o groază prin clinici private pentru că la Focşani nu există medici competenţi, sau dacă există sînt extrem de puţini. Ştiţi cum se purtau la infecţioase cu pacienţii aduşi de salvare? Parcă erau niste colete care deranjau. E o madamă acolo - O ADEVĂRATĂ BRUTĂ! Eu unul vă recomand să reclamaţi, în calitate de pacienţi, de fiecare dată cînd consideraţi că ati fost trataţi necorespunzător. Nu merg la medic să-i văd ifosele şi să aştept 3 ore la uşă ca să vină la cabinet, ci merg să fiu CONSULTAT şi RESPECTAT! Să-şi pastreze ifosele şi aerele de medici de doi bani acasă, în familie, pentru cine-i suportă şi-i tolerează.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.