Jurnalism cetatenesc

„Este o chestiune ce ţine de educaţie”

Dana Chiorescu
14 oct 2011 2526 vizualizări
Apelurile false ţin ocupată linia 112! Autorităţile fac apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, întrucît un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi. Vrîncenii nu sînt intimidaţi de faptul că pot fi sancţionaţi contravenţional şi apelează numărul unic de urgenţă 112 doar pentru a face glume proaste. Numai în trimestrul al III-lea, 73,36% din apelurile primite au fost false. Multe persoane sună fără a avea o urgenţă şi adresează injurii operatoarelor, rîd, pun muzică sau nu vorbesc. Cum văd interlocutorii noştri această situaţie şi ce soluţii propun pentru reducerea numărului de apeluri false, puteţi afla din sondajul următor.

   Nicolae Dumitraşc, pensionar, Focşani
 

 

„Sînt nebuni cei care fac asta! Este foarte grav! Blochează liniile şi cei care au nevoie ascultă ton de ocupat... Nu se pot opri pentru că nu pot fi prinşi. Poate că s-ar putea urmări apelurile dar... mai rar cred.”

Elena Beatrice Murgu, elevă, Focşani

 

 

„Unii copii sună din joacă, dar nu ar trebui să facă aşa ceva pentru că sînt cazuri reale şi unii oameni chiar au nevoie să dea telefonul acela. Ar trebui să le dea amendă sau închisoare, să se înveţe minte.”

Răzvan Andrei Matişan, elev, Focşani

 

„Este o faptă foarte gravă! Ar putea să întrerupă un apel real, în care cineva chiar are nevoie, un apel de la o persoană care are o problemă reală. Ei ţin linia ocupată şi cineva care are probleme nu poate vorbi, nu poate cere ajutorul. Cred că ar trebui amendaţi cei care fac aşa ceva, chiar să îi bage în închisoare dacă se întîmplă lucruri grave din cauza lor.”

 

Alex Daniel Vlad, elev, Focşani

 

„Sînt unii copii care nu sînt supravegheaţi şi fac tot felul de prostii. Este un gest foarte urît. Trebuie pedepsiţi pentru că poate să moară cineva din cauza lor. Trebuie să îşi dea seama cît de grav este gestul lor. Ar trebui urmărite aceste apeluri.”

Florica Bădin, învăţător pensionar, Focşani

 

„Este foarte grav pentru că ocupă locul altora care sînt într-o situaţie foarte gravă, iar ei se joacă, în loc să îşi vadă de treabă. Cei care nu au ce face se ocupă cu chestii din astea. Din păcate, nu prea le putem face nimic pentru că nu prea ne dăm seama care sînt. Poate prin educaţia pe care o primesc de acasă, de la şcoală, să se schimbe ceva în această problemă. Dar asta se poate la cei mici. În privinţa celor mari...”

Anonimă, operator, Focşani

„Se întîmplă foarte des chestia asta... din păcate. Verificăm înainte de a trimite echipajul... Se afişează numerele apelanţilor, există o bază de date... Trebuie aplicate măsuri mai drastice pentru a-i linişti pe cei care au chef de astfel de glume.”

Anonim, Focşani

„Este o chestiune ce ţine de educaţie. Dacă vorbim de copii, e treaba educatorilor – părinţi sau profesori – să îi facă să conştientizeze care sînt implicaţiile gestului. Este drept că pot face chestii de genul acesta din teribilism, dar procentul de care vorbim nu ne arată nişte excepţii. În privinţa celor care fac aşa ceva sub impulsul alcoolului... sînt multe de discutat şi corectat.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.