Jurnalism cetatenesc

„Sînt cărţi, bani şi timp să avem!””

Dana Chiorescu
7 oct 2011 3343 vizualizări
Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” a organizat de joi pînă astăzi 8 octombrie, Tîrgul de Carte, ediţia a VII-a, care se desfăşoară la Teatrul Municipal “Mr. Gh. Pastia”. Acesta s-a deschis în prezenţa a zeci de curioşi şi a mai multor reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. La tîrg sînt prezente peste 20 de edituri naţionale şi locale, care oferă cititorilor 2.000 de volume la preţuri promoţionale. Tema tîrgului din acest an este “Cărţi la porţile Vrancei”, promovează personalităţi, scriitori şi cărţi autohtone. Cum au primit interlocutorii noştri această ediţie a Tîrgului de Carte puteţi afla din sondajul următor.

  Anca Mirela Mocanu, elevă C.N. Al. I. Cuza, Focşani

 

„Este o idee foarte bună aceea de a organiza un tîrg de carte în Focşani pentru că sînt foarte mulţi elevi silitori şi oameni care citesc. Este o ediţie foarte interesantă, cu multe edituri, cu carte interesantă. Am văzut multe concepţii ale autorilor... Îmi place să citesc în primul rînd istorie - îmi place să cunosc trecutul şi al Focşaniului, şi al ţării... de asemenea beletristică... Oricum citim pentru că sîntem elevi şi... e necesar. Deocamdată nu am cumpărat nimic pentru că sînt doar în trecere, dar voi reveni pentru că mi-au atras atenţia mai multe titluri.”
 

Nadia, muncitor, Focşani


„Mi-a plăcut... Am găsit multe cărţi... de la multe edituri... E prima oară cînd vin la un tîrg de carte, dar cred că e necesar. Citesc mai puţin oamenii în ultima vreme, nu pentru că nu le-ar plăcea să citească, ci probabil nu îşi permit. Cărţile sînt şi scumpe... găseşti şi mai ieftine... dar nici timp nu prea mai avem... La un tîrg cărţile sînt cu reducere, un motiv în plus să venim, să vedem şi să cumpărăm. Eu citeam mai mult romane de dragoste... am văzut şi enciclopedii, necesare elevilor în special... Sînt cărţi, bani şi timp să avem!”
 

Tatiana Valea, director Bibliotecă Adjud

 

„Am regăsit editurile pe care le căutam, chiar am creat legături noi cu unele edituri în vederea colaborării pe viitor. Încă se citeşte. Chiar dacă a apărut internetul, de bază este cartea. La noi la bibliotecă chiar avem foarte mulţi cititori. Copiii citesc poate şi pentru că am încercat o îmbinare între carte şi calculator. Am introdus programul „Biblionet” prin care am creat o punte între calculator şi carte. Am venit în întîmpinarea cititorilor tineri prin mijloacele lor preferate: calculatorul şi internetul.”
 

Elena, editura Saeculum, Bucureşti


„Vizitatori da, cumpărători mai puţini... A mai fost Tîrg de Carte şi acum 4 ani, la Galeriile de artă. A fost foarte bine organizat şi vînzările foarte bune, mult mai bune decît în acest an. Cred că e criza vinovată de această situaţie. Au fost sute de copii aici, unul nu a cumpărat un dicţionar. E posibil aşa ceva? Mai degrabă au cumpărat mamele copiilor... Găseşti dicţionare şi pe net, dar nu ceea ce găseşti în editura mea. Şi căutatul în dicţionar este o artă... Nu ştiu cum îi putem atrage pe tineri din faţa calculatorului către carte. Cartea are farmecul ei... să o ţii în mînă îţi oferă o altă plăcere... Este o pierdere pentru ei că se îndepărtează de carte. Noi nu avem ce face... doar să edităm cărţi foarte bune, altceva... cu forţa nu se poate. Şi mai trebuie şi să le recomande cineva autorizat... Sînt necesare tîrgurile de carte, cît de des posibil.”
 

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Titi
Bine că la Festivalul Vinului s-a mers cu "trompeta" prin oraş iar de Tîrgul de carte să văd un mic afiş pe geamul unui autobuz... sau dintr-o casetă gri de 5/2 cm într-un cotidian local... Puneţi, domnule, afişul ala pe ultima pagină a ziarului! Chiar credeţi că moare lumea de al’de Bostan sau ce mai îndrugă Săpunaru?!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.