Jurnalism cetatenesc

„Nu este corect faţă de cei care învaţă pentru aceste examene”

Dana Chiorescu
6 oct 2011 1458 vizualizări
Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, a depus un proiect care prevede ca absolvenţii de liceu care nu au promovat bacalaureatul, dar au o medie de minimum 7, pot face un an pregătitor la universitate. Condiţia este să treacă examenul în 2012, fiind trecuţi direct în anul II de facultate. Profesorii vrînceni consideră că prin această măsură „O să se dea şanse şi repetenţilor”, în timp ce deputatul Răzvan Mustea o critică pe Ecaterina Andronescu. Într-o postare pe blogul său, deputatul PDL spune că în şcoala romanească este nevoie de reformă şi nu de “credite cu buletinul”. “Ce s-a întîmplat în ultima perioadă are de-a face cu readucerea în învăţămîntul romanesc a unei scări reale a valorilor.” Cum apreciază interlocutorii şi cititorii noştri această propunere puteţi afla din sondajul următor.

Gabi Tiliţă, Focşani



„Este o propunere foarte proastă! Nu este normal. Dacă nu ai luat Bac-ul ce să cauţi la facultate? După cum propune dna senatoare, poate ajunge oricine să facă studii superiore, orice incult, şi pe urmă îi găsim... mai „sus”, spre exemplu în Parlament. Dacă iei Bacul prezinţi garanţia minimului de cunoştinţe. Cred că nu au luat mulţi bac-ul şi s-au temut că vor rămîne facultăţile fără studenţi. Aşa ne vom trezi în posturi de conducere cu persoane care nu sînt competente şi nu este normal.”

Lenuţa Ionescu, pensionară, Focşani

„Eu nu mai am contact cu acest domeniu... copiii mei sînt mari. Din punctul meu de vedere nu este ieşită din comun propunerea. Am înţeles că totuşi trebuie să îndeplinească nişte condiţii, nu intră aşa, oricum. Dar ştiţi ce? Noi sîntem pensionari, iar noi sîntem speriaţi... nu mai ştim ce ne aşteaptă pe noi. Cu bacalaureatul nu mai avem probleme... fiecare cu opinia şi cu problema lui.”

Angelica Isac, consilier vînzări, Focşani

„O aberaţie! Ţinînd cont că mulţi nu au luat bac-ul, mă gîndesc că facultăţile nu mai au studenţi. Altă explicaţie nu găsesc pentru această propunere. Nu mi se pare corect şi nici normal faţă de cei care învăţau pentru aceste examene. Înainte se dădea examen să intri la facultate, nu ca acum, cînd este suficient să depui un dosar. Repet, eu o consider o aberaţie, dar fiecare judecă prin prisma proprie. Efectele... deja se văd. Sînt multe facultăţi care eliberează diplome pe bandă rulantă... şi ca urmare angajaţii nu mai sînt competenţi, chiar dacă au o diplomă în mînă. O diplomă de facultate nu mai reflectă un nivel de cunoştinţe superior. Este o bucată de hîrtie şi atît. Iar cei care au cunoştinţe nu mai au loc de cei careîşi iau diplomele cu bani. Cunosc multe persoane cu studii superioare făcute pe bune care acum lucrează... ce apucă... vînzător... pentru a-şi cîştiga existenţa. Din păcate şi eu fac parte din această categorie...”

Laura Guriţă, elevă, Focşani

„Am auzit de această propunere, dar nu sînt de acord. Elevii care au muncit în anii aceştia şi care chiar merită să ajungă acolo, ar trebui scoşi în evidenţă, nu puşi la un loc cu cei care nu au muncit sau au crezut că se poate lua bacul cu uşuriţă sau... prin alte metode. E bine ca aceştia să rămînă unde le este locul. Dacă se va aplica această propunere nu se va mai găsi un foarte mare interes în a studia... dacă se poate şi fără. Cînd spui studii superioare te aştepţi la anumite calităţi, la un efort susţinut...”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Ema
D-l Mustea are dreptate în sensul că dacă „ai carte, ai parte”, adică ai luat bacul, dacă vrei, urmezi o facultate, dacă nu stai şi înveţi, îi pui şi pe prof la treabă, în sensul că f mulţi elevi, în liceu, aveau note mult prea mari pt nivelul de pregătire, creîndu-se o falsă impresie a pregătirii lor. Bacul de anul acesta a ridicat preşul de pe gunoi. Învăţămîntul a avut 13 miniştri, care în cei 20 ani „deşi au muncit” NU S-AU VĂZUT REZULTATELE. Dna Andronescu vine acum cu alte „propuneri în detrimentul pregătirii elevilor, adică, ATENŢIE, SE GÎNDEŞTE LA ÎMBOGĂŢIREA ÎN CONTINUARE A PROF UNIV. CARE ALEARGĂ ACUM DUPĂ STUDENŢI. SÎNTEM O ŢARĂ ŞI DE OLIMPICI , DAR 60 % DE ANALFABEŢI ( TOŢI BÎLBÎIŢII, ERAU STUDENŢI!!!!!!!!!!!!!!!!!! ) ERA O MODĂ! EI, ACUM SE SCHIMBĂ MODA, VA FI ÎN FUNCŢIE DE PERFORMANŢĂ. Dacă s-ar verifica şi şcolile genenerale la examen cu camere video AR FI ACELEAŞI NEREGULI . Multi profesori au dat testele iniţiale ÎN DORUL LELII, MAJORITATEA PROF TOT PROST PREDAU, NU-I INTERESEAZĂ PREGĂTIREA ELEVILOR , SE PREGĂTESC PUŢIN MAI BINE CÎND „AUD” CĂ VINE UN CONTROL „DE SUS”. Aceste teste ar trebui date în prezenţa unui inspector şi atunci să vedeţi „rezultate”. Aşa fiecare îşi fură caciula. Trebuie făcut ceva şi legat de modul de supraveghere şi corectare a testelor, iar PROF CARE AU REZULTATE SLABE SĂ FIE OBLIGAŢI SĂ FACĂ MEDITAŢII ORGANIZATE IN ŞCOALĂ, NU PRIVAT , FIECARE CADRU DIDACTIC SĂ FIE VERIFICAT LA CLASĂ ( MAPA, PREDARE, TESTE , ETC ) CEL PUŢIN LA 2 ANI , NU LA 20 DE ANI CA PÎNĂ ACUM , TITULATURA SĂ FIE PE MUNCA LA CLASĂ, NU PE PRIETENII CU DIRECTORUL,ETC

Garleanu
După logica doamnei Andronescu, ar trebui să-i rugăm şi pe cei de la poliţia rutieră, să le dea permise auto şi celor care nu au luat examenul, să ajutam industria auto:)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.