Jurnalism cetatenesc

„Judetul are nevoie in primul rind de locuri de munca!”

Dana Chiorescu
8 aug 2011 1715 vizualizări
Deputatul PDL de Marasesti, Alin Trasculescu, apreciaza ca judetului Vrancea i-au fost alocate importante sume de bani pentru modernizarea infrastructurii, de la inceputul acestui an. Potrivit unei postari de pe blogul personal, parlamentarul a calculat alocarile Guvernului la peste 180 miliarde lei vechi in acest an. Acesta sustine ca masurile guvernantilor ar fi dus la stabilizarea economica a tarii si prevede „o crestere economica sanatoasa”. Se vad aceste sume investite in judetul nostru? Care ar fi prioritatile? Opiniile interlocutorilor si cititorilor nostri le puteti citi in rindurile de mai jos.

 

Lenuta Acome, pensionara, Focsani

           

„Nu ne-au taiat nici balariile din fata blocului! Trebuie sa vina cineva cu scule speciale, noi nu avem cu ce. Ne invadeaza serpii acolo... Nu avem apa calda toata vara, sa ne rezolve cu caldura, ca nu avem tevile bagate... avem trotuare rupte, oamenii se impiedica pe margine... Platim impozitul... si asteptam. Doar orasul nu este al nostru, este al tuturor. Asteptam sa se faca si la noi... Nu stiu ce bani zic ei ca au bagat... dar nu se vede, sa zici: uite aici un cartier care s-a facut frumos.”
 

 

 

 

 Dumitru, pensionar, Focsani
 

 

 

 „Se vede pe dracu’! Ce sa se vada? Nu se vede nimic! Au facut pentru ei, au bagat in buzunarul lor, nu au facut ceva pentru noi! Multe ne trebuie... dar in primul rind niste conducatori mai buni.. si tarii si judetului...”

 

 

 

 

 

 Zilica Tanase, asistent farmacie, Focsani

 

 

„Eu nu sint in masura sa apreciez daca ei au investit sau nu... Nu stiu cite miliarde au investit ei, dar vad in Piata Unirii ca se construieste, trotuarele reparate... in Sud vad ca s-a mai schimbat... Ceva, ceva incepe sa se schimbe prin orasul nostru. Calitatea vietii noastre ar putea sa se schimbe daca s-ar investi in locuri de munca. Au ramas foarte multi fara serviciu, s-au darimat fabrici, CPL-ul este devastat de tot... Nu sint locuri de munca! In asta ar trebui investit in primul rind, aici e durerea noastra cea mai mare. Daca am avea unde munci, am trai mai bine.”

 

 

 Mariana, contabil, Marasesti

 

 

„Practic nu se vede mai nimic facut nici de primarie, nici de nimeni! Judetul are nevoie in primul rind de locuri de munca! Reduceri s-au facut foarte mari. Vorbea Isarescu de faptul ca pensiile ingenuncheaza salariile. Este normal daca au facut atitea reduceri de personal, reduceri salariale, reduceri de tot felul, atunci cine sa mai contribuie la fondul de pensie? Spun ca scade somajul... Scade pentru ca iese lumea din somaj, se termina, nu pentru ca se angajeaza. Tinerii sint datori... Au facut imprumuturi in banca pentru ca au fost ani buni 2007-2008 si au avut curajul sa se indatoreze... dar acum s-au dublat ratele si nu mai pot face fata... pe urma ne intrebam de ce se omoara si sint tot felul de oameni nenorociti. Pe acolo, pe „sus” sint salarii mari, prime mari... ar trebui sa bata criza si pe la dumnealor, pe acolo, nu numai la noi... Isi cumpara blocuri intregi, bulevarde intregi! Ramii uimit de ceea ce vezi! Atitia bani, atitea bijuterii si tu iei de la necajitul cu trei, cu cinci milioane... Sfideaza omul care se uita la trelevizor, il fac sa se simta umilit pina la pamint... Si auzim ca vine o noua criza, dar tot pentru noi... Ei tot pe la Monte Carlo vor fi... ”
 

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori
 

Trasculescu joaca la cacealma!

Dupa ce in editia trecuta, colegul portocaliu de Vrancea, Razvanel Beizadel, ne anunta cu bucurie ca e criza si bursele au cazut, motiv pentru care Vrancea nu a primit niciun ban la ultima rectificare bugetara, vine azi Alinus Tralala cu gogoasa umflata cum ca in acest judet, prin onor grija guvernului, au ajuns 180 de miliarde de lei. Totusi, ce inseamna aceasta suma „extraordinara"? Pai, 180 de miliarde de lei vechi inseamna 18 milioane de lei noi sau aproximativ 4,5 milioane de euro. Adica, nici cit valoreaza un kilometru de autostrada in Romania, cel care-l inaugureaza Boc de fiecare data ca sa para ca s-a umplut tara de autostrazi.(...) Pai, doar atit este contributia unui parlamentar portocaliu de Vrancea pentru judetul sau? Nici cit un kilometru de autostrada?

db 
Risipa si bataia de joc fata de banul public a acestor portocalii iresponsabili trebuie oprita fara intirziere. Un exemplu clasic de "investitie" portocalie este patinoarul facut din dispozitia senatorului PDL Placinta la Sud. Banii au ajuns direct in buzunarul portocaliilor iar focsanenii s-au ales cu o ruina. Minciunile acestui Trasculescu nu mai trebuie tolerate. In conditii de criza mondiala, cind toate tarile isi controleaza bugetele, preocuparile PDL-istilor sint exclusiv pe risipa si furtul accelerat al banilor publici si asta din banii furati pensionarilor, copiilor si bolnavilor. Guvernul PDL trebuie sa cada acum, orice zi intirziere inseamna o alta zi neagra pentru romani.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
taravrancei, acum 4649 zile, 16 ore, 19 minute, 14 secunde
.. invatati sa va purtati mai intai .. citeste integral
ing. Ulise Grosu, acum 4649 zile, 19 ore, 9 minute, 2 secunde
ing. Ulise Grosu acum cateva momente Dl. Alin Trasculescu este un politruc complet nevinovat, din punctul meu de vedere. Inainte de as mai da cu prescupusul, il rog pe aceasta cale pe dl. deputat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.