Jurnalism cetatenesc

" Nu reprezinta asta iesirea din criza..."

Dana Chiorescu
5 aug 2011 1512 vizualizări
Criza nu ii racoreste chiar atit de tare pe focsanenii cu averi medii si peste medii. Autoritatile au crescut TVA-ul, au scazut salariile bugetarilor, au majorat si taxele pentru masinile de lux si impozitele pentru cei cu mai multe proprietati imobiliare. Au ratat insa o importanta sursa de venit – taxarea piscinelor particulare din Focsani. Desi grecii le-au considerat elemente ale luxului si le-au taxat ca atare dupa izbucnirea crizei, la noi piscina este doar o “anexa gospodareasca”. Daca interlocutorii nostri considera corecta impozitarea piscinelor puteti afla din sondajul urmator.

 

 

Ion Poiana, pensionar, Focsani

 

„Nu sint de acord sa impoziteze piscinele din curtea oamenilor. Mai bine, daca ar fi baieti destepti, s-ar duce la cei care au luat de-a moaca toate baltile si acolo sa isi bage nasul, sa mai recuperam o parte din bani pentru populatie. Din baltile acelea se scot bani frumosi, miliarde! Omului care si-a facut o piscina de ce sa ii iei bani? El a facut-o nu ca sa faca afaceri. Si chiar daca e pentru afacere, este o afacere minuscula. E pacat sa le iei banii celor care si-au facut in particular. Este o prostie!”

 

 

  

 

 

 

 

 

Daniela Sapunaru, casnica, Focsani

 

 „Nu cred ca ar trebui pus impozit pe piscine. Nu reprezinta asta iesirea din criza... Ce avantaj are proprietarul de piscina? Ce sa faca, sa cheme lumea de pe strada sa faca baie in piscina ca sa scoata bani? Este un produs de lux piscina, nu si-l permite oricine, dar nu cred ca trebuie impozitat.”

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Maricela Stan, muncitoare, Focsani

„Nu mi se pare corecta impozitarea unei piscine particulare. Indiferent cum o construiesc, consumul de apa sau cum o incalzesc, toate acestea sint pe cheltuiala mea. In privinta produselor de lux... cred ca este corect sa fie impozitate. Procentul cu care se impoziteaza venitul este acelasi si la sume mici si la sume mari. Daca iti permiti un produs de lux, trebuie sa iti permiti si sa platesti impozitul.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anica Munteanu, pensionara, Focsani

„Da, sa le ia banii! Trebuie pentru ca ei consuma apa, consuma spatiul... Si ce daca este curtea lor? Noi nu platim blocul si e blocul nostru? Noi nu platim impozite? Cu banii astia sa se faca ceva de valoare pentru Romania, nu cum ne ia noua impozite si nu se vede nimic. Unde se duce impozitul de la atitea etaje, de la atita omenire? Unde-s banii? Ei fura si noi murim de foame! Ce sa facem cu 4 milioane?”

 

 

 

 

 

Anonim

„Sigur, cum sa nu! Pe aer nu vor sa puna impozit? Ca doar le respiram aerul lor, imbuibatii naibii! Au furat ca-n codru si acum vor sa se cirpeasca de la noi? Ce daca are omul piscina? A muncit pentru ea, nu a furat!”

  

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

 

 

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

J

Oo, ce zi fenomenala,
Am piscina, eu, la tara!
Sint sarac, chiar si somer,
De inot, ma simt boier!
Nu se poate fara ea,
Esti ca cerul far-o stea!
O pastrez ca lacrima,
Chiar de altii n-au ce bea!
Bir la stat nu se plateste,
Ah, ce-mi place romaneste!

dadada
Clar... cel mai bine... De obicei exemplele din strainatate sint bune de urmat, in majoritatea cazurilor

???
Pai sa impoziteze tot, mai t... care ginditi asa! De ce sa impoziteze piscinele ca doar nu scot profit, ca doar nu sint publice? Dupa voi sa ne impoziteze si aerul, ca daca nu reusim sa-l platim au un motiv sa ne omoare. Asa nu ne mai dau pensii nu mai sint cheltuieli cu medicamentele, etc., etc


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.