Jurnalism cetatenesc

"Este prea mult asfalt si a ramas prea putin spatiu verde"

Dana Chiorescu
4 aug 2011 1283 vizualizări
Ne place orasul nostru? Locatarii unui bloc din cartierul Gara al Focsaniului sint suparati ca pe spatiul verde, retrocedat proprietarilor, se va construi un magazin foarte aproape de blocul lor. “Mai multe constructii haotice, mai putin spatiu verde”- acesta este principiul lui Nistoroiu, enuntat din mijlocul santierului firmei sale. Cum apreciaza focsanenii ca arata orasul lor puteti afla din sondajul urmator.

George, fara ocupatie, Focsani
 

„Este prea mult asfalt si a ramas prea putin spatiu verde. Daca vreti sa va convingeti, uitati-va numai la parcul vechi sa vedeti cum l-au distrus, la ce au construit acolo.... Cladirile... unele sint de-acum 40 de ani, dar ceea ce este construit acum e... Uitati-va numai la acoperisurile blocurilor... fiecare cum a vrut, fiecare in stilul lui. Nu este nimic care sa ne arate ca este un oras frumos. Stilul arhitectonic lasa de dorit... fiecare a facut cum l-a taiat capul. Nu este o linie generala trasata de cineva, parca nu e nimeni care sa coordoneze. Stiti cum s-a construit Ierusalimul? Arhitectii de acum 3000 de ani, l-au construit uitindu-se la constelatii... La noi e alandala...”

 

Ioana, casnica, Focsani
 

„Da, imi place cum arata Focsaniul. Este suficienta verdeata... Spatii nu prea... doar in Gara atit... Este un oras frumos. Fiecare cu parerea lui... mie imi place.”

Georgeta Nicolae, contabil, Focsani

„Imi place. Sper sa fie frumos... Era spatiul acesta... parcul mare... si vad ca se construieste foarte mult... mai mult beton decit vegetatie. Acum... nu se mai poate face nimic... Se mai darima ceea ce au facut? Cred ca au facut bine ca au marit putin trotuarele... Abia am venit zilele acestea din Germania si... nu ne avantajeaza comparatia... Pacat ca avem o tara frumoasa, dar nu o valorificam suficient.”

Moisa, pensionara, Focsani

„Foarte mult imi place orasul nostru! Imi place totul! Imi place ca avem spatii verzi, parcuri, teatru... avem tot ce ne trebuie, eu asa zic. Numai sa avem si timp sa ne bucuram de ceea ce avem, sa mergem la plimbare, sa mergem la teatru... Ne-ar mai trebui niste fabrici, sa se refaca zona industriala... sa avem unde munci. Asta ar fi cel mai bine! De construit... nu prea se construieste... parca prin zona garii cite ceva... si mai mult cladiri particulare... vilute... facute cu gust... Chiar imi place! Cind vin din alta localitate imi spun: tot mai frumos e orasul meu! Este si curat, acum incep sa faca si trotuarele acestea... Chiar daca se baga niste bani si sint si ai nostri, ma bucur ca se face ceva. Atunci cind nu se face nimic esti indignat, ca cetatean!”

Silviu Lupu, elev, Focsani

„Nu prea... Nu are mai nimic... nu prea ai ce face. Nu ai unde sa vezi un film, nu ai un mall... Am avut cinematograf, dar trebuie sa fie modern si sa difuzeze si filme care sa atraga tineretul. Mi-as mai dori locuri unde sa mergem sa ne plimbam. Am vazut ca au facut trotuar pentru bicilete, dar nu poti face asta toata ziua si oamenii merg peste tot. In rest... e cam mic... Parcurile pe care le avem nu prea imi plac. Ziua arata bine, dar seara sint multi tigani, gasesti numai mizerie... nu prea iti vine sa te plimbi in parc seara...”
Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori
Titi
Cum mai, il face si cu etaj?! Suuper! Or sa sara din balcon direct in magazin!

db
Nu stiu cum o fi cu celelalte acte dar santierul trebuie inconjurat cu gard de tabla pentru a se preveni imprastierea materialelor de constructie si poluarea mediului inconjurator. Reclamatiile se depun la Garda de Mediu pe strada Comisia Centrala si pot fi depuse de oricine se simte lezat de praful produs de respectivul santier. Referitor la spatiul verde proprietarii ar trebui teoretic sa aiba si aviz de la Agentia de Mediu si daca vecinii se simt deranjati ar putea depune reclamatie si acolo.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Alex, acum 4653 zile, 15 ore, 31 minute, 27 secunde
Cum se poate ca in an de criza sa avem atatea lucrari in Focsani,,cei drept nefinalizate..dar totusi..si borduri schimbate,si trotuare..strazi asfaltate..Ateneul ....s-ar zice ca bani SUNT dar daca ar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.