Jurnalism cetatenesc

Din scrisorile zilei

Ziarul de Vrancea
27 aug 2009 691 vizualizări
La 26 de ani ce faceati?

S-a intimplat pe 24 august 2009. Ora 5.30 si pe o banca din zona strazii Eroilor din Focsani, trei tineri de 18-26 de ani cu ofata (cam de aceeasi virsta) pe genunchii unuia dintre ei, mai sporovaiau cu cite o bere si cite-o tigara. M-am apropiat respectuos de ei, cu doua galeti pline cu apa (mi-am facut un obicei sa ingrijesc doua oaze florale). Dupa ce i-am salutat si m-am prezentat, le-am zis: "Este timpul sa-i multumiti lui Dumnezeu sau Alah pentru cit a fost bine pina in acest moment in viata dumneavoastra si sa lasati pe zecile de persoane din blocurile din jur sa mai prinda putin somn la ora aceasta pentru ca aici, din cauza felului in care sint asezate blocurile, constituie o cutie de rezonanta a sunetelor si ne supara de multe ori auzul. Cred ca e bine asa. Soarta Romaniei de miine pe bratele voastre va fi, nu pe ale mele, la 81 de ani.

- Domnule, dar la 26 de ani ce faceati? (mi-a zis la ureche unul din baieti)

L-am pupat pe amindoi obrajii, am ridicat miinile in sus - in semn de salut, m-am aplecat si am luat niste cutii goale de jos, le-am pus intr-o sacosa oferita (pe moment) de fata. Am dus punga la tomberon si mi-am desertat galetile la flori"¦

Invatator pensionar "" activ

I. Cristea

P.S. Peste o saptamina o sa va spun in citeva rinduri ce faceam acum 55 de ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.