Jurnalism cetatenesc

Ginduri de la suflet la suflet

Ziarul de Vrancea
31 iul 2009 846 vizualizări
Remember

29-07-2007 "" zi de mare tristete pentru comunitatea orasului Focsani, cit si pentru cultura vrinceana si chiar nationala.

A fost ziua cind ne-a parasit pentru totdeauna cel ce a fost profesorul de limba romana, dar mai ales poetul Dumitru Pricop.

Acest om, de o vasta cultura literara, cu o memorie de invidiat, fost membru al U.S.R., era magnetul, sufletul fiecarei manifestari culturale, indiferent de locul unde se desfasura.

El cucerea publicul prin talentul deosebit de a recita poezii clasice, de autori autohtoni sau straini, fiind la curent cu aparitiile editoriale interne si externe.

Vocea sa calma, cu un timbru placut, te cucerea fara sa vrei.

Bunatatea sa era proverbiala, fiind unul dintre cei mai apreciati oameni de cultura care a contribuit la formarea si lansarea unor mai tinere talente in plan literar.

In perioada cit a fost profesor de romana a educat mii de elevi, foarte multi dintre ei pastrind legatura si dupa terminarea studiilor liceale.

29.07.2009 "" zi de aducere aminte a tristului eveniment care, din pacate, nu a fost marcat decit de membrii familiei, prin depunerea unui buchet de trandafiri la bustul aflat in parcul Schuman si aprinderea de luminari la mormintul sau din Cimitirul Nordic.

Tristetea a avut prioritate in suflet, prin lipsa de participare, de marcare a momentului, din partea celor care l-au cunoscut si apreciat in timpul vietii, a oamenilor de cultura in mijlocul carora si-a petrecut viata, a depus eforturi pentru mentinerea si dezvoltarea culturii.

Poate la urmatoarea comemorare va fi altfel.


Vasile Buruiana


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739422 zile, 4 ore, 40 minute, 17 secunde
E vremea competentei de doi bani, A celor promovati pentru tacere, Analfabetilor saltati la rangul de decani, Cei ce-au mintit si inselat,facand avere. Nu mai e vremea sa pui o floare la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.