Jurnalism cetatenesc

Asta e parerea mea!

Ziarul de Vrancea
15 iul 2009 767 vizualizări
Si ce daca?

Miercuri 2 iunie: O pechineza dragalasa (prietena copiilor) isi da ultima suflare dupa ce gustase, linga bloc, niste granule rosii...

Si ce daca?


Vineri 19 iunie: in zona Unirea Principatelor, sint gasiti patru ciini in agonie. Dupa trei zile de chin, unul isi revine. In voma se disting granule rosiatice...

Se anunta Realitatea TV, Focus si doar Antena 1 vine, filmeaza, intervieveaza si gata.

Si ce daca?


Cu doua saptamini inainte privesc cu groaza si lacrimi de neputinta cum hinghierii se napustesc asupra unui catelus pe care aproape il omoara. Totul in vazul copiilor speriati care mergeau la scoala...

Si ce daca?


In zona garii dispar doi catelusi. Se merge la adapostul de la Golesti, dar nu sint gasiti. Un binevoitor promisese mai demult ca o sa-i otraveasca si iata ca a facut-o.

Si ce daca?


La adapostul Primariei de la Golesti, alte imagini de cosmar. Ciini obisnuiti si de rasa, te privesc cu durere si isi asteapta cu resemnare moartea nemiloasa pentru a spori performanta municipalitatii, alaturindu-se celorlalte mii de animale ucise.

Si ce daca?


Un sofer criminal, la Onasis, spulbera un gratar sub care se aciuase un catelus parasit si il trinteste peste el omorindu-l, cu buna stiinta.

Si ce daca?

O bestie cu chip de om din Cimpeneanca otraveste o catelusa careia ii ramin puii fara sprijin.

Si ce daca?


Duminica 28 iunie: Cineva gaseste linga Vama Focsani un cal legat cu lant si sirma (aproape strins de git), cazut la pamint. O femeie reuseste sa-i scoata lantul si sa-i dea sa bea apa, dar nu reuseste sa-l ridice. Se suna la ISU, la 112, la DSV, la Monitorul, posturile TV. Nimeni nu poate face nimic.

In schimb, isi face mila Dumnezeu caci luni dimineata este gasit mort. Se afla ca simbata, cazut fiind, fusese lovit cu betele de catre niste tigani.

Si ce daca?


Lipsa de educatie, viata grea, impulsul de a-si varsa nervii pe ceva sau cineva, fac oare ca acesti oameni sa se simta mai puternici cind chinuie sau ucid o fiinta neajutorata? Chiar nimeni nu realizeaza ca printr-un astfel de comportament descalificam valorile Bibliei, ale bunului simt, ale calitatii noastre de oameni si ca astfel devenim inferiori animalelor prin comportament?

Copiii cu suflete curate, pe care i-am vazut plingindu-si prietenii cu patru picioare si condamnindu- i pe cei ce se extaziaza in fata propriilor acte de cruzime, mi-au dat speranta ca nu este totul pierdut. Am convingerea ca ei nu vor gindi sau rosti cu cinism: Si ce daca?



Doina Anca Parosanu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.