Jurnalism cetatenesc

Asta e parerea mea!

Ziarul de Vrancea
3 iun 2009 859 vizualizări
Tara contrastelor

Microbuzul soseste in statie. Toata lumea se pregateste sa urce. "Toata lumea" in sensul unei reeditari a povestirii biblice a lui Noe. Pornim. "CE FACI MA, CUM A FOST ASEARA LA BAIRAM?"

"AM O MARE PASIUNE, VULCANOLOGIA" "MISTO, PACAT CA N-AI VENIT, MARFA RAU" "DA, SINT IN PRAGUL OBTINERII UNEI BURSE IN JAPONIA" "MAI BAIATULE, DA-TE DIN PRAGUL USII, STAI JOS... NU TE MAI UITA CA BROASCA LA SUDURA"

Micobuzul ruleaza mai departe. Manelele rasuna pe ecranul unui LCD facindu-te sa te intrebi ce e civilizatia: tehnologie sau emancipare!? "MI-AR PLACEA SA RAMIN ACOLO, TOKYO IMI PARE A FI UN ORAS INTERESANT" "BAI, MI S-A PUS PATA PE GELU, NU-MI PLAC TOCILARII" "IN FELUL ASTA MI SE IMPLINESTE UN VIS, MI-AM DORIT ASTA DINTOTDEAUNA"

Muzica "zbiara" tot mai nevrotic. Cuvintele sint deturnate de la sensul lor, se aud, dar nu comunica. "BAI CE MARFA E GUTA, CUM LE ZICE EL... DIRECT DE LA INIMA" "O SA-MI LIPSEASCA FAMILIA, DAR O SANSA DE ASTA E O DATA IN VIATA" "DA MA, CA DOAR DE AIA E SEFUL BANILOR..." "INTR-O ZI O SA MA INTORC SI..." "NEA SOFERU"â„¢, DA BRE MAI TARE!"

Dintr-o data se lasa linistea. Ramin doar scaunele goale ca intr-o piesa absurda a la Eugen Ionescu. Ajunsesem la destinatie. De acum babilonia se mutase in strada.

Focsani, Vrancea, Romania - o tara a contrastelor. O tara cu o perioada de tranzitie ce pare fara sfirsit. Ce trebuie sa facem pentru a intra pe un fagas bun, oricit de subiectiv ar fi acesta? Imi vine in minte doar ce nu ar trebui sa facem: sa ne resemnam!


Constantin Bogdan


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.